Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Kaikki blogit puheenaiheesta UTVA

"Kuten muutkin EU-maat..."

Ullkoministeri Timo Soini on ilmoittanut, että Suomi tukee Guaidoa Venezuelan va. presidentiksi, kuten muutkin EU-maat. Noin sanoessaan Soini syyllistyi valheeseen - tai vähintäänkin epätarkkaan sananvalintaan - sillä ilmaisu "muutkin" antaa ymmärtää, että Suomi seisoo yhteisessä EU-rivissä tässä asiassa.

Oppositio mukaan UTVA:n toimintaan

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan on syntynyt omituinen tilanne.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti erinomaisen uudenvuodenpuheen, jossa hän edellisen vuoden tapaan paalutti Suomen linjaksi aktiivisen vakauspolitiikan erityisesti lähialueilla.

Niinistö korosti Suomen ja Ruotsin välisen yhteistyön merkitystä:

Venäjältä kutsu yhteisiin sotaharjoituksiin

Suomi kuului edellisen kylmän sodan aikana puolueettomien maiden ryhmään mm. Irlannin, Itävallan ja Sveitsin kanssa. Kylmän sodan päätyttyä tätä maamme turvallisuuspolitiikan peruslinjaa on jatkettu ns. liittouttumattomuuspolitiikalla pysyttäytymällä sotilasliittojen ulkopuolella. Tämä tahtotila on ollut keskeinen osa muutaman vuoden välein eduskunnassa vahvistettavaa Turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa. Maamme ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa johdetaan presidentin ja hallituksen toimesta Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä