Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Isä Meidän rukous - turhia lupauksia?

Jeesus opetti, kaikki mitä te pyydätte, te myös saatte.

Ja kun pyydätte, pyytäkää näin:

Isä Meidän joka olet Taivaissa...

Ja niin edelleen.

Kaikki, mitä rukouksessa, siis isä meidän rukouksessa, olen pyytänyt,  olen saanut.

Jokapäiväinen leipä on tullut, olen saanut syntini anteeksi, olen myös antanut anteeksi niille, jotka ovat minua vastaan rikkoneet.

Kaikki paitsi kaksi asiaa.

Hänen valtakuntansa ei ole vielä tullut.

Ei ole, vaikka sekä hän että Vanhan Testamentin profeetat ovat sellaisen luvanneet.

Tuhatvuotisen valtakunnan.

Toinen, mihin Isä Meidän rukous ei ole antanut vastausta, on pyyntöni:

Päästä minut pahasta.

Päästä meidät pahasta.

Isä Meidän ei ole vielä päästänyt meitä pahasta, vaikka olemme jo parituhatta vuotta sitä häneltä pyytäneet.

Ovatko nämä turhia lupauksia?

Vai onko Hänen valtakuntansa vielä tuleva?

Valtakunta, jossa hallitsee valo.

Eivät suljettujen ovien takaiset päätökset.

Pääsemmekö pahasta?

Se jää nähtäväksi.

Mutta jatkan Isä Meidän rukouksen rukoilemista.

Uskossa ehkä saan mitä tilaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Jani Kuusela

Isä Meidän rukous rukoillaan yhteen ääneen jokaisessa siunaustilaisuudessa, jossa vainaja siunataan haudan lepoon.

Myös Herran siunaus luetaan seurakunnan ylle.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Uskonnot ja lupaukset täyttä humpuukia.

Jani Kuusela

Jätä sitten yhtymättä Isä Meidän rukoukseen.

Mitäpä sitä huuliansa turhaan heiluttamaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Varmasti jätän. On älyllisesti parempaakin tekemistä kuin hokea kuuroille korville älyttömyyksiä.
Rukouksista puheenollen, olisi hauska saada tilastoja niiden toteutumisista. Kuuntelen huvittuneena joskus Radio Patmosta. Sielläon osuus Suomi rukoilee, jossa sen ja sen puolesta rukoillaan.
Ei ole sitten palauteosuutta, jossa tarkastellaan miten rukoukset ovat tehonneet. Täytyy ihmetellä miten aikuiset ihmiset harrastavat tuota aivan mielipuolista touhua.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Ikuinenm ajaton eli tuhatvuotinen valtakunta on teidän keskellänne. Joka ei uudesti synny ylhäältä, ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ja höpö höpö. Älähän pitkästy Jumalan valtakuntaa odotellessasi.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Jani. Kiva, kun jatkat kanssani. Jeesus ei koskaan petä Hänen puoleensa kääntynyttä ihmistä. Hänhän antaa useinkin meille, enemmän mitä me osataan pyytääkkään. Häneen saada uskoa, on jo huikaiseva lahja, muusta puhumattakaan. Iankaikkinen Elämä; Vauv! Jeesukseen uskovalla, on sama Henki, kuin Hänelläkin. Eihän se voi mihinkään hävitä. Uskomattomalta, se on jo pois. Siksi hän sanookin: Ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi: Ette pääse taivasten valtakuntaan. Lapsenkaltainen ihminen on nöyrä. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mitä konkreettista olet saanut Jeesukselta. Iankaikkinen elämä. Mitäpä Hietanen siellä touhuaa, esim kun olet täyttänyt 389223 vuotta. On siinä monet synttärit ollut.
Eikö ole naurettavaa uskoa tuollaisiin ikävuosiin. Se siitä iankaikkisesta elämästä, onnittelut siitä.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Raimo. On tosi kiva saada sinulta tuota henkilökohtaista "postia". Olen, melkeinpä "imarreltu". Kysymykseesi; mitä olet saanut, (vastaan vähän arkaillen), kun sanonta on; jotkut polkevat näitä vastauksia, jalkoihinsa, vaan en sitä sinusta jaksa uskoa, Raimo. Olet mielestäni vilpitön kyselijä. Kysymykseesi; Olen Jeesukselta, ensinnäkin saanut, tämän elämäni lahjan, että pystyn sinunkanssasi kommunikoimaan. Tämähän on fantastista lahjaa. Kiva, kun sinä olet olemassa. Eihän tämä muuten onnistuisikaan. Olen onnellinen sinunkin syntymästäsi, Jeesukselle. Siis Häneltä saatua. Kolmantena asiana, saatuna; Kaikki lupaukset mitä Jeesus, v.-38 KR: tussa lupaa meille ihmisille. Kaikki ne saan omakseni sieltä omistaa. Olet ilmeisesti paljontekevä mies, kun pohdit tuota Iankaikkisessa elämässä tekemistä. Otampa tuolta saamastani "varastosta", vähän "maistiaisia" sinulle: meidän ei tarvitse, edes huomista päivää murehtia, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Kiitos. Siunaten Lasse

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #10

389223 vuotias kun olet, miten aiot juhlia. Kun sinä mielestäsi saat sen ikuisen elämän, niin mitenkähän sen kunnon laita on esimerkkini ikäisenä.

Eiköhän se aikuisten oikeesti ikuinen elämä ole mahdottomuus. Mieti hyvä mies, elät miljoonia vuosia, eihän sitä aikaa mikään materiaali kestä. Eikö tämä esimerkki jo kumoa kaiken ikusesta elämästä, anteeksi vaan.

Ps minä olen saanut elämän lahjan isältä ja äidiltä, en Jeesukselta. Näin on. Jeesuksella ei ole mitään tekemistä elämäni kanssa eikä tule olemaankaan.

Matti Simonaho

Ja Jeesus vastaa ennen "isä meidän" rukousta Matteus 6:ssa;

1 "Kavahtakaa, ettette harjoita vanhurskauttanne ihmisten nähden, että he teitä katselisivat; muutoin ette saa palkkaa Isältänne, joka on taivaissa.
2 Sentähden, kun annat almuja, älä soitata torvea edelläsi, niinkuin ulkokullatut tekevät synagoogissa ja kaduilla saadakseen ylistystä ihmisiltä. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.
3 Vaan kun sinä almua annat, älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee,
4 että almusi olisi salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.
5 Ja kun rukoilette, älkää olko niinkuin ulkokullatut; sillä he mielellään seisovat ja rukoilevat synagoogissa ja katujen kulmissa, että ihmiset heidät näkisivät. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.
6 Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.
7 Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan.
8 Älkää siis olko heidän kaltaisiaan; sillä teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennenkuin häneltä anottekaan.

Lisää täältä : https://keskustelu.suomi24.fi/t/12056582/jeesuksen...

Matti Simonaho

Siihen aikaan ei ollut kirkkoja : 5 Ja kun rukoilette, älkää olko niinkuin ulkokullatut; sillä he mielellään seisovat ja rukoilevat kirkoissa ja katujen kulmissa, että ihmiset heidät näkisivät. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.

"rukoile" : Alkuperäinen sana tarkoittaa "kysyä viisaammalta joka tietää (mistä tahansa asiasasta)".

Matti Simonaho

6 Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.
7 Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan.

Meidät on opetettu ulkokullatuiksi ja pakanoiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset