Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Persut ovat vihrein eli ekologisin puolue

Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, joka kannattaa lähiruokaa. Sekä kasviksia että lihaa.

Me tiedämme, että lähiruoka on paitsi ekologisin myös terveellisin vaihtoehto.

”On parempi syödä kotimaista lihaa kuin tuontikasviksia.

Ja on parempi syödä kotimaisia kasviksia kuin tuontilihaa."

- Jussi Halla-aho, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK sekä Maaseudun Tulevaisuuden maalaistentti

Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, joka kannattaa Suomen maataloutta eikä tuontiruokaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Monessa asiassa perussuomalaiset ovat kovin vihreitä.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Siikalalla sarkasmi onnistuu:) Mutta kyllä Kuuselan kanssa samaa mieltä

Jani Kuusela

Sipilän eli keskustan ekoteko oli samassa tentissä, että ihmisten tulisi syödä vähemmän. Sama mistä ruoka tulee :D

Jani Kuusela

Jokainen tietää, että meidän suomalaisten tulisi suosia suomalaisia tuotteita.

Lihaa, maitotuotteita, kalaa, kasviksia, viljaa...

Meidän tulisi myös suosia muita suomalaisia tuotteita, siis kotimaista teollisuutta.

Se on sekä ekoteko että taloudellisesti järkevää.

Suomalaiset tuotteet olisivat kovassa huudossa myös Venäjällä.

Mutta €uroopan Unionin, ja € ja ruplan välisten pakotteiden vuoksi, emme voi sitä tehdä.

Suomessa jalostettuja tai valmistettuja tuotteita ei saa Venäjälle viedä.

Paitsi venäläiset turistit pakkaavat niitä matkalaukut täyteen.

Viime vuonna venäläiset matkailijat jättivät 350 miljoonaa euroa Etelä-Karjalaan.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Toki varmaan jokainen suosii kotimaista mahdollisuuksiensa mukaan. Tosin 70/80 luvulla kun elintarvikkeiden tuonti oli luvanvaraista ja kiintiöityä, niin tuotteiden laatu ei ollut kaksinen. Muistan lähikaupan perunapussit, joissa luki "valikoituja ruokaperunoita". Puolet niistä piti nakata mätinä mäkeen. Kananmunat maistuivat silakalle ja pekoni oli täynnä rustoja. Pöndellä syötiin varmasti paremmin mutta ei kaupungeissa. Vasta EU:n myötä tuonti vapautettiin pakottaen kotimaiset valmistajat terästämään toimintaansa.

Tottahan toki suomalaiset tuotteet ovat hyvässä huudossa Venäjällä. Putinin antamien vastapakotteiden vuoksi Venäjän omalle elintarviketeollisudelle koitti kissan päivät. Kaikki menee kaupaksi ole niin nopo nuukaa vaikka tavara ei aina ole kuranttia, vähän kuin meillä aikanaan.

EU:n asettamat pakotteet kohdistettiin Kremlin regiimiin kun taas vastapakotteet kohdistettiin Venäjällä suoraan kansalaisiin. Meidän elintarvikevienti lopahti, mutta niin lopahti venäläiskauppojen tarjontakin. Kaipa Kremlissä mietittiin, että jos kerran herrat joutuvat kärsimään, niin sopii musikoidenkin tuntea se nahoissaan.

Minun puolestani pakotteet voidaan ottaa heti pois kun Venäjä lopettaa hevostelun Ukrainassa ja palauttaa Krimin. Hyvä olisi myös jos rehellisesti tunnustaisivat, että "ryssivät" malesialaiskoneen alas ja sitoutuisivat lopettamaan murhapartioiden lähettämisen maailmalle.

Näillä ainakin alkuun päästäisiin:)

Jani Kuusela

Täytyy muistaa, että Ukrainassa tapahtui €U rahoitteinen vallankaappaus, joka saatiinb tehtyä näyttävästi 100 000 ukrainalaisen voimin viiden miljoonan asukkaan kaupungissa ja 50 miljoonan asukkaan Ukrainassa.

Demokraattisesti äänestetty presidentti joutui lähtemään maan pakoon.

Vasta tämän vallankaappauksen jälkeen Venäjä miehitti Krimin vastalauseena €U:lle ja US$:lle.

Nykyisin Ukrainaa hallitsee oligarkki Poroshenko, jonka kannatus on pienempi kuin Macronilla Ranskassa.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #18

Tuo on Kremlin luoma narratiivi, joka on osoitettu Venäjällä kotimaiseen kulutukseen. Toki on ymmärrettävää, että tarina ostetaan Venäjällä, jossa sen markkinoiminen on ollut ennen näkemättömän tarmokasta, mutta vain surullista, että täälläkin sen menee joillekin harvoille kaupaksi.

Ei Ukrainan ja Venäjän suhteet mitenkään ongelmattomia ole koskaan olleet. Ongelma on aina ollut siinä, että Venäjä on katsonut läpi historian Ukrainan kuuluvan sen etupiiriin, johon sillä on "legitiimit" turvallisuusintressit. Tämä tarkoittaa selkokielellä sitä, että Ukrainalaisten asioista päätetään Kremlissä.

Venäjällä ei ole koskaan siedetty voimakasta ukrainalaista identiteettiä. Oli bolsevikeille jo melkoinen kauhistus kun Ukraina julistautui itsenäiseksi 1918. Kremlissä ymmärrettiin, että ainoa konsti on ajaa alas ukrainalaisten oma kulttuuri ja riistää siltä älymystö sekä perinteet. Tämä toteutettiin vuosina 1931 ja 1932 maatalouden pakkokollektivisoinnin yhteydessä, jolloin perinteinen ukrainalainen elämäntapa ja älymystö hävitettiin. Kirkko, jolla oli ollut iso merkitys menetti asemansa, kun kirkot hävitettiin ja papisto lähetettiin gulageihin tai teloitettiin. Sen seurauksena 3,9 miljoonaa ukrainalaista menetti henkensä. Se oli systemaattista murhaamista. Kreml oli tyystin piittaamaton sieltä tulevista hätähuudoista. Päin vastoin, nälkään kuolevia Stalin haukkui kulakeiksi ja sabotööreiksi. Samaan aikaan kun nälkään kuoltiin niin Ukrainasta pakkokerättyjä maataloustuotteita laivattiin Odessan satamassa laivoihin, koska Kreml halusi kovaa valuuttaa. Nälkään kuolleiden tilalle pakkosiirrettiin venäläisiä. Näin saatiin Ukraina venäläistettyä ja sen oma identiteetti häivytettyä. Ei ollut ihme, että näiden kokemusten jälkeen Wehrmacht tuntui vapauttajalta, vaikka se olikin kaikkea muuta.

Sivistyneistön ja eliitin hävittäminen jätti jälkensä. Ihmisten, joiden oli tarkoitus luoda Ukrainasta oma, vahva ja omaleimainen kansakunta, likvidoitiin brutaalisti.

Venäjä, joka ei suostu kohtaamaan historiansa kipupisteitä, vähättelee ja kieltää osuutensa tässä murhenäytelmässä.

Ehdotan blogistille lukuiloksi Anne Applebaumin kirjaa "Punainen nälkä" ja Timothy Snyderin kirjaa "Tappotanner". Molemmat kirjat ovat arvostettujen historioitsijoiden kirjoittamia ja avaavat Ukrainan historiaa peilaten sitä erinomaisesti tähän päivään.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #22

No katsotaan saadaanko demokraattiset vaalit Ukrainaan nyt keväällä vai järjestääkö Poroshenko poikkeustilan maahan.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #22

Ukrainan vaaleissa ei voi äänestää Venäjän puolelta mistään konsulaatista. 3,5 miljoonaa äänioikeutettua Venäjällä. Aika moista.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Jani hyvistä mielipiteistäsi. Ja miksi venäjäpakotteet ovat sälytetty tavallaan yhden ammattikunnan harteille? Heillähän oli "Rakkaussuhde"/hyvä suhde, maanviljelijöillä, kun täällä oli Neuvstliiton sotavankeja auttamassa sodanjälkeen meitä maataloustöissä. Voisivatko "tasarvon",- ja jo pitkäkestoisusajan nimissä, antaa "painavan" taakankannon, venäjäpakotteiden osalta jo, vaikkapa SAK:lle. Maatalouden hyvinvointi tänäpäivänä, on turvallisuustae, rauhan ja ennenkaikkea levottomuuksien aikana. Kiitos. Siunaten Lasse.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Ei sotavankeja enää ollut sodan jälkeen meillä töissä. Ne onnettomat palautettiin Neuvostoliittoon, jossa joutuivat gulageille kuten kaikki muutkin entiset sotavangit.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen Vastaus kommenttiin #23

Hei. Kiitos Jaakko kommentistasi. En osannut arvioida, enkä tietääkään sota-ajan ja rauhanajan taiteaikaa. En myöskään kerronnassani pitänyt sitä, niin oleellisen tärkenä, vaan se heidän vankien kunnioitus ja rakkaus meitä suomalaisia kohtaan. Sanot gulageille. Mitä tarkoitat? Kiitos. Lasse.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #31

Varmasti venäläisille sotavangeille työskentely suomalaisilla maatiloilla oli parempi vaihtoehto, kuin riutua vankileireillä. Tosin sanat rakkaus ja kunnioitus ovat aika voimakkaita ilmaisuja, mutta toki noin ehkä jotkut kokivatkin.

Gulageilla tarkoitan Neuvostoliiton keskitysleirijärjestelmää. Sinne suljettiin lähes kaikki vangiksi joutuneet sotilaat. Neuvostoviranomaiset pelkäsivät näiden sotavankeudessa saamien vaikutelmien levittämistä muun väestön keskuuteen.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen Vastaus kommenttiin #33

Hei. Kiitos Jaakko vastauksestasi. Niin, kyllä, rakkaus. Isäni oli sotainvaliidi ja he kunnioittivat ja luottivat häneen. Tekivät meille m.m. pienen muistolippaan, senaikaisila puutteellisilla työ,- ja tarvekaluilla. Rakastivat ja luottivat meihin. Kiva, jos saivat elää vakkapa vankileirillä, koska silloin puhuttiin aika monella suulla arveltiin, että kaikki vangeiksi joutuneet, luultavasti surmataan. Kiitos, Siunaten, Lasse.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jani Kuusela, eikö ole hyvä, että venäläiset syövät itse tuottamaansa lähiruokaa, eikä Suomesta vietyä? Miksi siis kannatat suomalaisten maataloustuotteiden vientiä Venäjälle?

Jani Kuusela

Suomalaisten maalaustaloustuottajien, -jalostajien ja -kauppiaiden takia. Sekä Suomen kansantalouden takia.

Jani Kuusela

Venäläisille suomalaiset kasvikset, maitotuotteet, liha, kala ja vilja ovat lähiruokaa.

Lappeenrannasta on Pietariin lyhyempi matka kuin Lappeenrannasta Helsinkiin.

Alle kaksisataa kilometriä.

Pietarissa on koko Suomen kokoiset markkinat eli yli viisi miljoonaa ihmistä.

Koko Venäjän markkinat 150 miljoonaa ihmistä.

Suomalaiset tuotteet ruuasta teollisuuteen kelpaisivat edelleen venäläisille kuluttajille.

Mutta €uroopan Unionin takia Suomi on pudonnut tai tahallisesti pudotettu kelkasta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Top 3:lehtikaali, ruusukaali ja pinaatti.Kurkku ja tomaatti ovat parhaimmillaan hyvänmakuisia koristeita.

Jani Kuusela

Kotimaiset kasvikset parhaita.

Onhan se tietysti rasistista suosia suomalaisia tuotteita.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Sanot Jani "nuorella" termillä, rasistista. Kyllä se oman tuottajan ensisijainen syöminen ja syöttäminen on aivan Raamatullista. Ei niillä pakanoillakaan ollut sen parempaa opia, kun he pyrkivä ensisjaisesti laittamaan nämä lähetyssaarnaajat heidän ulkopatoihinsa, kun menivät heitä evankelioimaan sinne viidakkoon, (katkelmatietoa vanhasta lähetystyön alkuvaiheista kertovasta kirjasta.) Vanhassa vara parempi, "termillä"; Rakasta lähimmäistäsi, niinkuin itseäsi. Seisot; "viimeisenä", ulkopadan, ulkopuolella. Sana on vahva ja vakaa ja ainoana Iankaikkisen Elämän meile varmasti takaa. Siunaten, Lasse.

Jani Kuusela

On ekologisempaa ostaa Leppävirralla valmistettu teräskattila kuin Kiinassa valmistettu teräskattila.

Tai Joroisissa valmistettu muurikka kuin vietnamilainen.

Sievissä valmistetut kengät ovat ekologisemmat kuin Bangladeshissä valmistetut adidakset.

Jani Kuusela

On myös ekologisempaa työllistää, tai muutoin huolehtia 200 000 suomalaisesta työttömästä kuin tuoda halpatyövoimaa Afrikan tai Lähi-idän maista.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Mutta persut käyttää nykyistä energiaa ja sillai tehään muutos ja päästöt

Jani Kuusela

Nyt en ymmärtänyt.

Mitä tarkoitat nykyisellä energialla?

Tai muutoksella?

Myöhän saataisiin Venäjältä halpaa energiaa vaikkapa vastaostona Venäjän viennistä. Ei liene persujen politiikkaa. Mutta en ole persu.

Äänestän kyllä persuja, koska ovat ekologisin ja ekonomisin vaihtoehto suomalaisille yrittäjille.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Halla-aho näkyi olevan eilen A-talkissa, ja taisi olla ainoa joka puhui rauhallisesti eikä huutanut toisten päälle kuten Kumpula-Natri.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Plussaa yrityksestä huumoriin, miinusta siitä, että huumorin yleensä kai pitäisi olla hauskaa, tämä oli lähinnä vaivaannuttavaa.

Jani Kuusela

Vihreät ovat paitsi maatalous- ja teollisuus- sekä energiapolitiikallaan, myös maahanmuuttopolitiikallaan kaikkein epävihrein puolue sähköautoineen.

Vihreät haluavat lisätä maahanmuuttoa sekä turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja työperäisten maahanmuuttajien osalta.

Lähinnä vieläpä köyhemmistä, pienemmän hiilijalanjäljen, maista tänne suuren hiilijalanjäljen kylmään pohjolaan.

Tai vähintään, jo nyt tiheimmin asuttuun Eurooppaan.

http://janikuusela11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2623...

Jani Kuusela

Olen sitä mieltä että turvapaikanhakijoita ja pakolaisia sekä työttömiä maahanmuuttajia pitäisi työllistää 9 e päiväpalkalla, niin kuin aktiivimallissa, hätäaputöihin.

Tällaisia töitä olisivat esimerkiksi lumityöt näin talvella.

Ilman kielitaitoakin onnistuu lumikolan työntäminen.

Ja paljon olisi erilaisia lumen puhdistustöitä kaupungeissa.

Lisäksi voisivat auttaa vanhuksia tai sairaita putsaamaan pihansa.

Se kotouttaisi turvapaikanhakojoita ja pakolaisia nopeasti.

Vaikka täällä onkin "oleskelu" lupa, ei kait se tarkoita että turvapaikanhakijat vain oleskelevat maassa - tekemättä mitään.

Paitsi maleksia kauppakeskuksissa ja turhautua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on vain sinun mieleipiteesi, jolla ei ole minkäänlaista merkitystä.

Hyvä ehdotuksia, kannataa ehdottaa persujen puolueohjelmaan.

Niitä sitten on kiva oppositiossa makustella. :)

Jani Kuusela

Jätä banaanit ostamatta ja syö kotimaisia porkkanoita. Siinä yksi ekoteko Ritalalle.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Osa tuontikasviksista tuodaan Suomeen lentorahtina, joka tietää suuria kasvihuonekaasupäästöjä.

Jani Kuusela

Paljon tuodaan elintarvikkeita ja tavaraa myös laivarahtina.

Kaikkein kauhein saastuttaja hirveine rikki- ja typpipäästöineen.

Johtuen polttoaineesta, jota laivoissa käytetään.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tehdäänpä Halla-ahon heitoista pieni piipahdus todellisuuteen.

"Viime aikoina on ollut paljon keskustelua siitä, että lähiruoka ei olisikaan ilmaston kannalta paras vaihtoehto. Tämä on totta esimerkiksi talvella kasvatetun kasvihuonetomaatin ja kurkun osalta, mutta usein lähiruoan ympäristövaikutuksia kannattaa pohtia tapauskohtaisesti. Yleissääntönä voidaan todeta, että kotimaiset kasvikset ja liha ovat usein parempi vaihtoehto kuin ulkomailta tuodut, ja että kasviproteiini - vaikka se olisi tuotu ulkomailta - on usein lihaa parempi vaihtoehto. Esimerkiksi soijan käyttäminen proteiinin lähteenä on ilmastoystävällisempää kuin lihan, sillä soijan tuotannon ympäristökuormat (esim. rehevöittävät ja ilmastovaikutukset) ovat pienempiä kuin lihantuotannon."

https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/hillinta...

"Pakkausten ja kuljetusmatkojen ilmastovaikutuksia korostetaan usein, mutta niiden merkitys on tosiasiassa vähäinen."

https://wwf.fi/vahemman-lihaa-lautaselle/

Todellisuudessa asia ei ole läheskään niin yksiraiteinen kuin Halla-aho julistaa, mutta toisaalta kun on rakentanut koko poliittisen uransa yhden, yksiraiteisen totuuden julistamiseen, vanhoista tavoista on hankalaa päästä irti.

Jani Kuusela

Jokainen täysijärkinen ihminen ymmärtää, että omasta maasta saatu peruna, vilja, liha, kala tai maito on ekologisin ja ekonomisin vaihtoehto.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tämä sama täysjärkiseksi oletettu ihminen varmaan ymmärtää myös, että vetoaminen oletettuun täysjärkisyyteen ei ole mikään kunnollinen argumentti, vaan pelkkä väite. Edellä esitin, että elintarvikkeiden hiilijalanjäljessä kuljetusten osuus on varsin pieni. Tähän et pystynyt esittämään mitään kunnollista vastaväitettä. Ehkä sellaista ei ole edes olemassa.

1500-luvun lopulla Kiinan hovissa vierailleet eurooppalaiset näyttivät hoviväelle eurooppalaisia maailmankarrtoja. Ne aiheuttivat siellä hilpeyttä, sillä kyllähän jokainen täysjärkinen ihminen siellä tiesi, että Kiina, Keskustan valtakunta, on maailman keskellä, ei suinkaan Eurooppa.

Ruotsi siirtyi 1753 juliaanisesta kalenterista gregoriaaniseen. Käytännössä tämä tarkoitti, että kalenterissa ei ollut helmikuun 18.-28. päiviä. Jokainen täysjärkinen ihminen silloin ymmärsi, että siinä viranomaiset riistivät ihmisiltä 11 päivää heidän elämästään.

Tässä pieni katsaus täysjärkisyyden historiaan; asia varmaan tuli näilläkin selväksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset