Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Yksi raiskaaja maksaa veronmaksajille 6500 e kuukaudessa

Yksi vanki suljetussa laitoksessa maksaa 214,50 euroa päivässä. Kuukausi vankilassa maksaa siis yhteiskunnalle 6500 euroa. Ja vuodessa lähes 80 000 euroa yhdestä vangista. Kolmetuhatta vankiamme maksaa siis yhteiskunnalle 240 miljonaa euroa vuodessa.

Turvapaikanhakijan vuorokausi voi maksaa puolestaan jopa 443 euroa. Oulun vastaanottokeskuksen aikuisyksikössä yksi majoitusvuorokausi maksoi viime vuonna 57 euroa ja alaikäisyksikön ryhmäkodissa 244 euroa, Joutsenon vastaanottokeskuksen säilöönottoyksikössä 443 euroa.

Vastaanottotoiminnan vuosikustannukset saattavat nousta pakolaiskriisin takia jopa miljardiluokkaan.

Ulkomaalaisista vangeista kertyy Suomessa joka päivä noin 35 000 euron lasku. Vuodesta heistä kertyy kolmentoista miljoonan lasku veronmaksajille.

Ulkomaalaisista vangeista joka neljäs oli virolainen keväällä 2016. Toiseksi eniten oli irakilaisia vankeja, noin 10 prosenttia.

Suomen vankiloissa on tapahtunut muun muassa muslimitaustaisten vankien tekemiä pahoinpitelyjä, joilla epäillään olleen uskonnollinen peruste. Lisäksi on havaittu, että ääri-islamiin liitettäviä terrori-iskuja on juhlittu vankiloissa.

Suomessa ilmiö koskettaa pääosin ulkomaalaistaustaisia vankeja. Rikosseuraamuslaitoksen vuoden 2016 tilastollisesta vuosikirjasta selviää, että ulkomaalaisten vankien määrä on kymmenessä vuodessa kasvanut 75 prosenttia ja heidän osuutensa kaikista vangeista on noussut 18 prosenttiin.

Vankiloissa asuu reilut 3000 vankia, joista siis 10% irakilaisia. Eli irakilaisia vankeja asuu Suomen vankiloissa 300.

Irakilaisten kokonaismäärä Suomen väestöstä on 0,2%. Tuo 0,2 % tekee 12% kaikista raiskauksista Suomessa. Irakilaiset siis raiskaavat yli sata kertaa vuodessa.

Raiskauksia (raiskaus, törkeä raiskaus, raiskaus 3. mom) kirjattiin 938 kappaletta. Siitä ulkomaalaisten osuus oli 30,5 prosenttia.

Joku ehdotti raiskauksille kovempia tuomioita. Jos esimerkiksi irakilainen raiskaaja istuu vankilassa kaksi vuotta, hänen kustannuksensa valtiolle on lähes 160 000 euroa.

Kolmesta sadasta irakilaisesta vangista puolestaan 24 miljoonan euron maksu.

Jos turvapaikanhakija puolestaan oleskelee Jousenon vastaanottokeskuksessa hän maksaa veronmaksajille 161 000 euroa vuodessa.

Kun tähän lisätään kotouttamiseen käytettävät varat, oikeudenkäyntikulut, lakimiesten palkkiot ja muut turvapaikanhakijoihin käytettävät varat, kalliiksi se tulee. Sille ei voi mitään.

Onneksi suomalainen on iloinen veronmaksaja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

"Ulkomaalaisista vangeista kertyy Suomessa joka päivä noin 35 000 euron lasku. Vuodesta heistä kertyy puolen miljoonan lasku veronmaksajille." Urakoitsija Kuusela voisi ehkä kaivaa taskulaskimensa esiin. 35000 € x 365 on jotain ihan muuta kuin puoli miljoonaa.

Jani Kuusela

Korjattu tekstiin... kolmentoista miljoonan lasku

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Kolmetuhatta vankiamme maksaa siis yhteiskunnalle 240 miljonaa euroa vuodessa....

ooo

Niin ..... sovussa tietenkin pitäisi elää. mutta jos katseltaisiin asiaa kokonaisuutena. Kuinka paljon vankilalaitos antaa esim työtä ym suoraan ja välillisesti. Lopputulosta ei liene helppo laskea.

Jani Kuusela

Rikosseuraamuslaitos työllistää noin 2 500 henkilöä. Eniten henkilöstöä työskentelee valvonnan ja ohjauksen tehtävissä. Muita tehtäväalueita ovat esimerkiksi yhdyskuntaseuraamustyö, työtoiminta, täytäntöönpano, arviointi, kuntoutus, johto ja hallinto.

Maahanmuuttovirasto työllistää yli 1000 työntekijää eri puolilla Suomea. Lisäksi erilaisten maahanmuuttajille suunnatut palvelut ja hankkeet työllistävät luultavasti tuhansia henkilöitä. Lukua en löytänyt.

On syytä huomata, että maahanmuuttoviraston, -palvelujen tai rikosseuraamuslaitoksen työntekijät työllistyvät verorahoilla.

Martti Nurmi

N. 234 miljoonaa euroa vuodessa pitäisi tällä vankila-asuttamisen perusteella vähentää ulos maasta maksettavasta kehitysavusta. Olisiko 25% ? Tätä tulisi läpinäkyvästi seurata ja sitä mukaa, kun summa kasvaa tahi pienenee, kustannusvaikutusta tulisi muunnella. Sitä mukaa, kun lähtömaat haluavat tuottaa vankilapalvelut kansalaisilleen itse, varsinaiseen kehitysapuun jää enemmän varoja.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

Eikös siinä kävisi niin, että väärät ihmiset kärsisivät.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rikosseuraamuslaitos lukien mukaan kaikki 26 vankilaa tulisi yksityistää.

Uskoisin tämän toimenpiteen vähentävän merkittävästi syyttömien veronmaksajien taakkaa.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #8

Yhdysvalloissa on käsittääkseni vankilat tai ainakin vankiloita yksityistetty.

Mutta valtion täytyisi ostaa ostopalveluna vankeinhoito joka tapauksessa.

Vangit tuskin itse maksavat ylläpitonsa.

Martti Nurmi

Väärät ihmiset, ne kun maksaa, on myös niitä todella vääriä ihmisiä. Tuskin ne vapaaehtoiset niitä vankilakomennuksia haluaa maksaa. Jos haluaa, tähän pitäisi kehitellä systeemi.

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Lakia on muutettava niin, että raiskaajalta kivekset pois ja karkotus perään. Eivät sitten raiskaa omassa kotimaassaankaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lakia muuttaa kansanedustajat, siitä vaan äänestämään sellaista, joka näin tekee. :)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Aikuisena tehty kastraatio ei poista sukuviettiä, ei auta.

Jani Kuusela

Ehkäisee kuitenkin väestön kasvua.

Näissä kulttuureissa, joissa raiskataan paljon, myös lisäännytään paljon.

Älkää katsoko tulijoiden määriin rajoilla, vaan heidän makuukamareinsa sen jälkeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Vuodesta heistä kertyy kolmentoista miljoonan lasku veronmaksajille."

Vähemmän siis kuin lottovoitto joinakin kierroksina yhdelle henkilölle. Noin kolme euroa veronmaksajaa kohden vuodessa eli sellainen 25 senttia kuukaudessa. Alle sentin päivässä, sellaista kolikko ei edes ole Suomessa.

Halusitko pelotella?

Jani Kuusela

6500 e kuukausipalkka kelpaisi kelle tahansa.

Nyt raiskaaja, olipa kansalaisuus mikä hyvänsä, kustantaa kuukaudessa veronmaksajille saman.

Se on lähinnä surkuhupaisaa.

Vankeinhoitoon uppoaa 250 miljoonaa vuodessa.

Turvapaikanhakijoista syntyy miljardin lasku.

Leipäjonot pitenevät. Mutta rahaa niihin ei heru.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset