Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Kuulin Halla-ahon sanoissa vihastumisen

Seuraan Jussi Halla-ahon Facebook -päivityksiä. En ole hänen kaverilistallaan, mutta perussuomalaisten puheenjohtajalla on muista poiketen profiili, johon kuka tahansa voi kommentoida. Siitä pisteet hänelle.

Olin kuulevinani vihan tai ainakin hyvin voimakkaan kiihtymyksen Halla-ahon päivityksestä, jossa hän ruoti Oulun lapseen kohdistunutta törkeää raiskaus- ja hyväksikäyttötapausta - tai oikeastaan sen hidasta tiedottamista.

Poliisi tiedotti seksuaalirikosvyyhdestä lauantaina eli useita päiviä sen jälkeen, kun seitsemän epäiltyä oli otettu kiinni. Viiveen aikana epäiltyjen nimet levitettiin käräjäoikeuden juttuluetteloista sosiaaliseen mediaan ja tapauksesta käytiin kiivassanaista keskustelua.

Halla-ahon kiivastuminen on hyvä merkki ajatellen tulevia eduskuntavaaleja.

On todella ikävää, että Euroopan Unionin ja sitä kautta Suomen hallituksen nykyinen maahanmuuttopolitiikka on johtanut Suomen tilanteeseen, jossa muualta Euroopasta tuttu, muslimimiesten muodostamien rinkien harjoittama pikkutyttöjen systemaattinen hyväksikäyttö on rantautunut myös Suomeen. Britannian Rotherham lienee ollut eniten julkisuudessa.

Tämän päivän Kalevassa Oulun poliisi varoittaa: Nuoria tyttöjä houkuteltu somessa – "johtaneet vakaviin sek­su­aa­li­ri­kok­siin". 

Rikosylikomisario Kiiskinen kertoo Kalevalle, että houkuttelua tehdään tyypillisissä nuorten suosimissa somepalveluissa. Yleisen elämänkokemuksen perusteella tällaisia ovat esimerkiksi Instagram, Snapchat ja tietysti myös Facebook. Palveluita on toki monia muitakin.

Houkuttelija saattaa somessa tekeytyä ihan toiseksi henkilöksi kuin hän on. Sen lisäksi he voivat käyttää jotain erityistä houkutinta.

Mieleeni tulee tapaus Jammu setä, Suomen rikoshistorian vihatuin seksuaalirikollinen.

Veikko, Jammu setä, Siltavuori houkutteli (hän itse väitti tyttöjen tulleen oma-aloitteisesti) 3. maaliskuuta 1989 autoonsa 8-vuotiaat, 1980 syntyneet tytöt. Siltavuori ajoi kesämökilleen Vihtiin. Tapaus päättyi murhenäytelmään, jossa Siltavuori murhasi tytöt, toisen kuristamalla, ja toisen tappavalla annoksella unilääkettä. Lopuksi Siltavuori pani heidän ruumiinsa tynnyreihin, valeli ne bensiinillä ja sytytti tuleen.

Takaisin Halla-ahon päivityseen.

Halla-aho kirjoittaa:

Ongelma on se, että maassa on suuri ja kasvava joukko miehiä, jotka ovat kiinnostuneita hyvin nuorista tytöistä. En lähde ääneen arvelemaan, johtuuko tämä kulttuurista vai uskonnosta, koska sellaisista arveluista päätyy käräjille, mutta tekijöiden selittäminen häiriintyneiksi yksilöiksi on tapausten määrä huomioiden naiivia ja älyllisesti epärehellistä.

Siinä missä Jammu setä tuomittiin täyttä ymmärrystä vailla olevana henkilönä, Oulun tapauksissa näyttäisi olevan kysymys toisen tyyppisistä tekijöistä ja ilmiöstä. Oulun poliisin mukaan, tällä kertaa houkuttelijana ei ole suomalainen namusetä, vaan viime aikoina Oulun seudulla on tullut ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaistaustaiset, usein suomen kieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin.

Tälle ilmiölle, kuten ei tapaus Veikko, Jammu setä, Siltavuorellekaan, voi millään tavalla löytää hyväksyntää tai edes lieventävää asianhaaraa.

Lopuksi totean, että Oulun poliisin varoittamat ulkomaalaistaustaiset "namusedät" tekevät kaikessa karmeudessaan hyvää vaalityötä perussuomalaisten hyväksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se vaalityö ei kauheasti tästä kostu, edes Turun puukotus ei nostanut persujen kannatusta.

Aika on ohi, ja valatosa äänestäneistä on viisaita, joten antaa Halla-ahon paasata, lisää ääniä sillä ei tule, mutta omat ehkä saadaan kiihkoilulla pidetyksi.

Loppujen lopuksi sillä persujen kannatuksella ei ole mitän merkitystä, Halla-aho ei halua hallitukseen ,sillä hän tietää, että silloin tuo oma sekopäälauma alkaa taas riitelemään ja kannatus häviää kokonaan.

Toisaalta eihän noita kukaan edes ota enää hallitukseen, eli oppositiossa Halla-aho saa sitten vihastua edelleen.

Vaaleihin on niin pitkä aika, ja poliittinen muisti on lyhyt, eli persujen kannalta tää GCM ja raiskaukset tuli liian aikaisin.

Jani Kuusela

Älä nyt Petteri, vaikka toivomme toista, pelkäänpä, että nämä Oulun seudun tapaukset eivät jää ainoiksi. Tässä on pitkä kylmä ja pimeä talvi vielä edessä, ja veikkaukseni on että tämän tyyppisiä, hyvin murheellisia juttuja nousee talven aikana esille vielä paljon.

Katsotaan maalis-huhtikuussa olinko oikeassa vai väärässä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joo katotaan vaan, minä taas en missään tapauksessa usko, että tällaisilla asioilla on vaikutusta puolueiden kannatukseen, ei ole ollut ennen eikä ole nytkään.

Kukaan ei tietysti toivo tuollaisia tapahtumia lisää, eikä kukaan halua että, niiden avulla tanssitaan raiskattujen ihmisten tuskalla, jotta vaaleissa tulisi ääniä.

Politiikkaa on politiikkaa ja rikokset rikoksia.

Halla-aho ja persut haluavat lopetaa kokonaan humanitäärisen maahanmuuton.

Tarkoittaako se se myös silloin sitä, että kuolemaisillaan olevia lapsia, tai lapsiperheitä ei enää Suomeen oteta?

Eli jos Suomeen olisi tulossa nälkää näkeviä ja sairaita pakolaisia, niin Halla-ahon mukaan me ilmoitettaisiin, että tämä on huono diili, menkää kotiinne?

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #6

En tiedä Halla-ahon ajatuksista, mutta Pentti Linkolan mielestä tarkoittaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #6

Eipä niitä nälkää näkeviä ja sairaita pakolaisia ole viime vuosina ollut tulossa, joten aikamoinen olkiukko tuo heittosi.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #16

En tiedä muusta Suomesta, mutta ainakin Savonlinnassa näkee pelkästään nuoria, 18-25 vuotiaita miehiä.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt Vastaus kommenttiin #6

"Rikokset ovat rikoksia ja niihin syyllistyvät yksilöt, eivät kansanryhmät" sanoo Ritala, jos olen lukenut oikein hänen kannanottojaan! Mutta nyt ollaan tekemisissä sellaisen kulttuurin kanssa, jossa yksilö on tuntematon käsite. Heidän kulttuurissa asialla ovat suvut, klaanit jne. Ja klaani on vastuussa siitä mitä joku sen jäsenistä tekevät. Nämä miehet tietävät, että jos he kotimaassaan tekisivät näin niin tytön sukulaiset kostaisivat niin, että yksikään tekijöistä jäisi henkiin ja myös sukulaiset joutuisivat vastuuseen.
Mutta, koska he tietävät, että Suomessa tytöllä ei ole klaania, joka suojelisi häntä ja Suomen oikeusjärjestelmä on hampaaton, niin silloin kaikki estot katoavat!

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #28

Sune kirjoittaa nyt asiaa.

Meidän poliisi ja oikeuslaitos sekä yhteiskunta tällä hetkellä on voimaton tämä uuden kulttuurin edessä, tarvitaan varmaankin vielä muutama satatuhatta uuden kulttuurin edustajaa Suomeen että hallintokoneisto herää yksimielisesti toimimaan

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #35

Toivotaan että näitä muutamaa sataatuhatta uuden kulttuurin edustajaa ei tule suomeen. Mielestäni sisäministeriö ja puolustusministeriö pitää yhdistää, eli sisäministeriö liitetään puolustusministeriöön. Kysymys, miksi kaksi ministeriöä, puolustusministeriö voisi hoitaa poliisin, rajavartion ja sotilaalisen toiminnan

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Halla-ahon reaktio noihin inhottaviin rikoksiin on toki ymmärrettävä, kaikkihan ovat niistä järkyttyneitä. Ovatko kaikki hänen johtopäätöksensä joka suhteessa oikeat, on sitten toinen juttu. Siitä ei pääse mihinkään, että tiettyjen maahanmuuttajaryhmien kohdalla raiskauksiin syyllistyminen on huikeasti keskiarvoa korkeampi. Mutta pitääkö sen takia kieltää kaikkien ihmisten pääsy Suomeen noilta alueilta?

Mielestäni PS teki virheen ottaessaan puoluejohtoa lähellä olevaksi aktiivityöntekijäksi raiskauksesta tuomitun Matti Putkosen. En väitä, että ihmisen koko työura pitäisi lopettaa vakavasta rikoksesta saadun tuomion takia, mutta yhteiskunnalliseti merkittävään asemaan heillä ei mielestäni tulisi olla enää asiaa.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #50

Presidenttikin alkaa vihdoin herätä:

Mtv: "– Julki tulleet rikosepäilyt järkyttävät meitä täydellisellä epäinhimillisyydellään. Ne järkyttävät jokaista, jolla on rahtuakaan inhimillisyyttä. Oikeus koskemattomuuteen kuuluu niihin arvoihin, joihin yhteiskuntamme perustuu ja joita jokaisen täällä on noudatettava. On osoitettava lujuutta, jotta kykenemme entistä tiukemmin ehkäisemään pahaa. Niin varmistamme, että Suomi on jatkossakin oikeudenmukainen ja turvallinen maa, Niinistö sanoo viestissään."

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #50

Ilmeisesti kysymys ei ole siitä surullisen kuuluisasta yksittäistapauksesta. Presidentin kanslia on varmasti varmistanut ylimmältä poliisijohdolta ja tutkinnanjohdolta, että kysymys on erittäin törkeästä rikoksesta sekä suomalaista yhteiskuntaa että yksittäistä lasta / lapsia kohtaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Nyt on lentämässä sen sortin paskakikkare kohti tuuletinta, että asialle täytyisi tehdä jotain jolla on tähän oikeasti merkitystä...ja pikaisella aikataululla.

Itse en oikein muuta keksi kuin että tuomiot TÄYTYY valita sieltä haarukan yläpäästä.

"Tämän päivän Kalevassa Oulun poliisi varoittaa: Nuoria tyttöjä houkuteltu somessa – "johtaneet vakaviin sek­su­aa­li­ri­kok­siin"

Samalla poliisi kehoittaa vanhempia seuraamaan lastensa toimia somessa.
Mutta kuinka sen voi tehdä kun laki kieltää lukemasta lasten viestejä, jos lapsi ei halua niitä näyttää.... USKOMATONTA!!!!

Ilmeisesti oletetaan, että 10v on riittävän kypsä arvioimaan oman parhaansa.

Jani Kuusela

Minulla itselläni on 11-vuotias tyttö, enkä todellakaan halua poliisilta soittoa, jossa kerrotaan hänelle tehdyn jotakin Oulun tapauksen tai Jammu sedän tapauksen tapaista.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Veikkaan että aika harva haluaa.

Mutta jos tähän ei puututa KOVALLA kädellä nyt, niin seuraukset voivat olla todella vakavat.
Sitten on turha valittaa vuosien päästä, että "helppohan se on jälkikäteen huudella"

Nyt on huudettu... kysymys onkin reagoidaanko huutoon ja miten.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #5

Kerro se KOVALLA kädellä puuttuminen?

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #7

Lue Jammu Siltavuoren tuomio.

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #7

Edellinen kommentoija varmaankin tarkoitti lainsäädännön muutoksia muuttuvassa yhteiskunnassa enemmistön ja enemmistön arvojen suojelemiseksi.

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #7

Edellinen kommentoija varmaankin tarkoitti lainsäädännön muutoksia muuttuvassa yhteiskunnassa enemmistön ja enemmistön arvojen suojelemiseksi.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #5

Maahanmuuton haitoista ovat paasanneet aluksi sellaiset, sittemmin vihreistä juurikin maahanmuuttokysymyksen vuoksi eronneet totuuden torvet kuin Pentti Linkola tai Eero Paloheimo.

Heidän maahanmuuttopolitiikkansa tosin ei perustunut perussuomalaisten tavoin Turun tai Oulun tapauksen kaltaisiin haittoihin, vaan pääasiassa ympäristöhaittoihin. He puolustavat maata, kirjaimellisesti maata, siis luontoamme, sitä kuormittavalta maahanmuutolta.

Sittemmin Jussi Halla-aho on paasannut asiasta jo ainakin kymmenen vuotta - lienee kauemminkin? Jussin teesit ovat koskeneet ympäristön suojelun sijaan kansan suojelua.

Kukaan, tai siis moni kyllä on, mutta valtaosa ei ole näitä henkilöitä kuunnellut.

Kukaan ei myöskään ole antanut heille tunnustusta, että he olivat aikaansa edellä ja oikeassa.

Olen skeptinen. Perussuomalaisten vaalivoitto voisi antaa pienen pientä toivoa. Muutoin yhdyn Linkolaan:

"Toivoa ei ole"

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Laki ei kiellä alaikäisten lasten nettiliikenteen seuraamista.
Vanhempana voi laittaa estot lapsien kännyihin, tietokoneisiin, samoin yhdistää tilit niin että itse näet pääkäyttäjänä millä sivuilla käydään.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#15

Höpö höpö Taru.

Jos lapsi ei anna lupaa, niin et saa lukea ensimmäistäkään henk.koht viestiä hänen puhelimesta.

Estoja voit toki laitella sivuhistoriaa katsella tai jättää puhelimen ostamatta mutta viestejä et saa lukea.

Poikkeuksena on jos on syytä epäillä lapsen syyllisyyneen rikokseen joko uhrina tai tekijänä.
Mutta pelkän seurannan vuoksi ei saa lukea.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Oikeudessa tuomiot haarukan yläpäästä... toisinsanoen maksimituomiot.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

"Yläpäästä" niin juuri! Mutta kun Suomen tuomiot ovat kauttaaltaan olemattomia ja nämä tekijät nauravat niille! Koska nämä haluavat säilyttää ja elää oman kulttuurinsa mukaan, niin Suomen pitäisi tulla vastaan ja antaa rangaistukset sen mukaan. Eli pää poikki!
Sitä paitsi Raatikaisen sanat osoittavat mielikuvituksen puutetta kun ainoa kriteeri on olemassa olevat mahdolliset rangaistukset, käytännössä ei mitään rangaistusta! Pitäisi vaatia poliitikoilta tuhat kertaa kovempia rangaistuksia!

Käyttäjän KirsiVisunen kuva
Kirsi Visunen

Nämä eivät lopu, kuin puuttumalla maahantuloon. Ympäri Eurooppaa naiset ja lapset joutuvat pelkäämään.

Hillary Clinton varotti Eurooppaa ottamasta maahantulijoita lisää ja oli sitä mieltä, että populistit saavat lisää kannatusta silloin.

Raiskaukset ovat myös sodankäynnin muoto. Niillä anastetaan valtaa itselle vaurioittamalla kantaväestön naisia ja lapsia.

Jani Kuusela

"Ympäri Eurooppaa naiset ja lapset joutuvat pelkäämään."

Asia on juuri näin. Maahanmuuttajat tulevat täysin erilaisista kulttuureista, joissa ei tunnusteta samoja arvoja kuin Euroopassa.

Naisen ja tyttöjen asema on aivan toinen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut eivät halua ottaa Suomeen edes naisia ja lapsia, kaikenlainen humanitäärinen maahanmuutto pitää heidän mielestään lopettaa.

Onkos se inhimillistä ja ihmisen hätää kunniottavaa toimintaa.

Sitten joku vielä ihmettelee, miksi en hyväksy persujen politiikkaa ja ihmiskäsitystä.

Tuota toimintaa voisi kutsua yhdellä sanalla, mutta jätän sen nyt sanomatta. :)

Sitten joku älypää aina välillä hokee, että RItala puolustaa raiskaajia, kukaan ei puolusta raiskaajia.

Nimen perusteella johtopäätöksien teko on vähän sama kuin arvottaisiin ihmisiä pelkän ulkonäön perusteella.

Sillekin on se yksi sana.

Harri Happari

Ritala tuntee persut paremmin kuin persut itse. Hyvää viihdettä tarjoilet :)

Käyttäjän PenttiValokari kuva
Pentti Valokari

Tuot toistuvasti esiin humanitäärisen maahanmuuton. Mutte eikö tässä ole nyt kyse tästä:

"Ylen lähetyksessä tuotiin esiin, että maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä on korkea suhteessa kantaväestöön. Esimerkiksi vuonna 2017 raiskausrikoksista epäiltiin 693 Suomen kansalaista ja 286 ulkomaan kansalaista. Ulkomaalaisten suhteellinen osuus on hyvin korkea myös seksuaalisesta ahdistelusta epäiltyjen joukossa.

”Tämä on vaikea asia, josta pitäisi voida keskustella”, Mykkänen sanoi ulkomaalaisten seksuaalirikoksista."

Onko sinulla mitään rakentavaa ajatusta siitä miten estetään näitä ko. maahanmuuttajia (joista tosiasiallisesti vain harva on humaitäärinen maahanmuuttaja) tekemästä rikoksiaan? Vai onko tämä liian vaikea asia sinulle ottaa kantaa?

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Sinä Petteri et selvästikään ymmärrä ihmisyhteisön toimintaa. Mikään ihmisyhteisö ei suvaitse vieraita ryhmiä eikä vieraiden ryhmien käyttäytymistapoja. Tämä on fakta ja sitä ei voi millään muuksi muuttaa.

Nyt jos toimitaan siten että ryhmään päästetään esimerkiksi joidenkin ryhmän jäsenten eduntavoittelun takia (hyvätuloiseet kokoomuslaiset haluavat halpatyövoimaa) vieraita ihmisä joilla on vieraita tapoja tapahtuu seuraavaa:

Suurin osa yhteisöstä ei hyväksy näitä uusia ihmisiä ja heidän tapojaan. Näin yhteisö alkaa syrjimään kaikkia tuon vieraan yhteisön jäseniä, sikäli kun heidät voi jostakin ulkoisesta merkistä tunnistaa (ihonväri/vaatetus/tavat/kieli/murre).

Sen jälkeen nämä vieraat ihmiset syrjäytyvät ja siinä samalla tapahtuu tämän ryhmän hierarkinen arvonalenema, joka toki on epäoikeudenmukainen seikka, mutta se on seuraus tämän isomman oman ryhmän yläluokan etujen tavoittelusta.

Näin ollen väkisin tehdystä ihmisten siirrosta yhteisöstä toiseen kärsivät sekä syyttömät maahanmuuttajat että oman isomman ryhmän alemman hierarkiatason ihmiset konfliktien ja väkivallan seurauksena. Osa epäluuloista on turhaa ja liioiteltua, mutta kun puhutaan islamilaisita maista tulleista ihmisistä niin heidän tavat ja tottumukset ovat aivan liian kaukana meidän tavoista. Tämän kiistatta osoittavat Oulunkin raiskaustapaukset.

Kivaahan se olisi jos tänne saataisiin hyvätapaisia työtä tekeviä ihmisiä lisää ja toki niitä vähän saadaankin, mutta näitä ihmisiä meidän ei pidä ottaa liian kaukaa erilaisista kulttuureista vaan ihan tuosta läheltä Ruotsista, Virosta, Venäjältä. He sentään pystyvät sopeutumaan tänne. Meidän kannattaisikin markkinoida Suomea kantaruotsalaisille ja kantatanskalaisille ja kantanorjalaisille. Täällä olisi vielä maa melkein kokonaan vailla islaminuskoisia. Uskon että tulijoita olisi. Voisi tulla jokunen jopa Saksasta asti.

PS. olen kyllä persu, mutta pyrin perustelemaan persuiluni.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #41

#41. Hyvin kiteytetty

Ruotsin lähiöissä tämä näkyy siten, että katukuva muuttuu muutamassa vuodessa. Kantaruotsalaiset eivät kohteliaina ääneen alueelle tulleista protestoi, mutta äänestävät jaloillaan. Esimerkkejä maahanmuuttajapainoteisista lähiöistä löytyy jo lähes jokaisesta ruotsalaisesta kaupungista. Vastaavasti näihin kaupunginosiin kasaantuvat myös sosiaaliset ongelmat järjestyshäiriöineen.

Integroitumisen asemasta väki jakaantuu eri kerroksiin ja loput saadaankin lukea lehdistä.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/larm-om-...

Enkä muuten ole persu, mutta pidän monia persujen näkemyksiä järkevinä ja toteuttamiskelpoisina.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #41

"Kivaahan se olisi jos tänne saataisiin hyvätapaisia työtä tekeviä ihmisiä lisää ja toki niitä vähän saadaankin"

Tänne ei tarvita lisää työntekijöitä. Täällä on jo 171 000 työtöntä ihmistä. Ja väkimäärältään 5 miljoonaa ihmistä näillä leveysasteilla, tällä elintasolla on jo nyt ympäristörikos.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Viimeisin paikallisvaalien voittaja oli Espanjan Andalusiassa Vox-puolue, jolta odotettiin max. 5 paikan saamista, mutta kas kummaa, voitti reilusti saaden 12 paikkaa. Vox määritelty oikeistolaiseksi populisti puolueeksi, joka perustettu aiemmin kansanpuolueen jäsenistä vuonna 2013 ja nyt jo sai mahtavan voiton vaaleissa.

Wiki kertoo puolueen perustamisesta "Vox perustettiin 17. joulukuuta 2013 [18] ja julkaistiin julkisesti Madridissa 16. tammikuuta 2014 pidetyssä lehdistötilaisuudessa."
https://en.wikipedia.org/wiki/Vox_(Spanish_political_party)

https://yle.fi/uutiset/3-10537498

Näyttää populistipuolueiden vaalivoitot ympäri Eurooppaa lisääntyvän.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, Suomessa tuo on jo kokeiltu, siksipä täällä ollaan jo paljon viisaampia.

Siksi Ruotsissakin pitäisi ottaa ruotsidemokraatit vaikka väkisin hallitukseen, sitten se totuus tulisi pikkuhiljaa sielläkin esiin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämähän lupaa hyvää Sinisille, eikö totta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #22

Mitä ne on? Jotain pikkupersuja varmaan.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #29

Siniset ovat niitä valkolakkisia pieniä otuksia, jotka yrittävät välttää joutumasta velhon pataan. Niiden päälliköllä, suursmurffilla, on punainen lakki.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Clinton kertoi asian, joka on ollut ihan selvää jo vuosikausia... pahasti myöhään kertoi eikä häntä(kään) silti taideta kuunnella kun kerrankin on oikeassa. EU syystä tai toisesta kerjää ongelmia itselleen tässäkin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tuskin tässä on kyse poliisin halusta tukea perusuomalaisten vaalikamppanja.

Mielestäni Oulun poliisilla on todellinen huoli näistä lapsista, kukahan täällä tekee politiikka lasten kustannuksella?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Kyllä on, muuten ne ei olisi julkaissut tätä. Tunteeko muuten Nerg noi kaikki?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/001c56ca-c743-4...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Nerg oli niin pahasti aikanaan pihalla etten tiedä uskoiko edes omia puheitaan vai valehteli tarkoituksella rauhoittaakseen kansalaisia. Tuollaisella "rauhoittelulla" on vain paha tapa kääntyä itseään vastaan mikäli se ei perustu totuuteen. Toki jokaiselta tulee sammakoita suusta joskus, mutta kai niitä voisi korjatakin...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #26

Kukaan kansliapäällikkö ei voi tunnustaa valehdelleensa tai olleensa tietämätön, eli tyhmä viraston johtoon. Ei edes kansliapäällikön Päivi Nerg mieletäni voi kieltää tätä.

Mielestäni sisäministeriö on aivan turha ministeriö, voitaisiin liittää puolustusministeriöön, meidän suomalaisten turvallisuus paranisi huomattavasti.

Jani Kuusela

Päin vastoin, Halla-aho moitti Oulun poliisia tiedottamisen hitaudesta. Asia vuoti julkisuuteen vasta käräjäoikeuden seinältä, kun vangitsemisoikeudenkäynti käynnistyi kolmen vuorokauden pidätyksen jälkeen.

Jani Kuusela

Ja poliisin oli PAKKO TIEDOTTAA asiasta vasta kun sosiaalimedia alkoi käsitellä asiaa. Liekö muutoin tiedottanut vieläkään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #34

Tää on sitten taas huhupuhetta, sulla ei varmaan ole mitään tietoa poliisin toimista ja suunnitelmista.

Normaalia persupopulistin foliohattuhöpötystä.

Älä levitä huhuja ja valheellista tietoa sanotaan säännöissä.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #39

"Poliisi tiedotti seksuaalirikosvyyhdestä lauantaina eli useita päiviä sen jälkeen, kun seitsemän epäiltyä oli otettu kiinni.

Viiveen aikana epäiltyjen nimet levitettiin käräjäoikeuden juttuluetteloista sosiaaliseen mediaan ja tapauksesta käytiin kiivassanaista keskustelua."

Lähde: Kaleva (eli Oulun seudun suurin sanomalehti, jos et tiedä;)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Ritala:" Joo katotaan vaan, minä taas en missään tapauksessa usko, että tällaisilla asioilla on vaikutusta puolueiden kannatukseen, ei ole ollut ennen eikä ole nytkään."

Olet oikeassa, äänestäjä on aivohalvauksessa hallituksen ja vihervasemmiston mediavääntelyn vuoksi, eikä jaksa seurata todellisia tapahtumia. Vaalit kun lähestyy.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kansa on tyhmää tietysti, kun ei ymmärrä persuja äänestää :)

Ei vaan kansa on erittäin viisasta, ne näkee möyhääjien läpi, että suurin ääni ei tuo suurinta viisautta.

On koko Suomen etu, että persuja ei hallitukseen päästetä, tosin ei mestari sinne edes haluakaan ulkopuolelta ilman vastuuta on kiva huudella.

Jani Kuusela

Mitä tarkoitat kansalla? Sitä 20%, joka äänestää demareita, kokoomusta tai Kepua, vai niitä, jotka äänestävät jotakin muuta kuin näitä kolmea? Vai sitä nukkuvien ryhmää, jolla suurin kannatus kaikista, eli 30%. Äänestysprosentti on näet vain 70%.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #42

Jos demokratiasta jotain käsittää, niin annetut äänet lasketaan.

Viimeisemmän gallupin mukaan 92% kansasta on viisasta, se pieni runsas 8% on sitten niitä hieman vähemmillä lahjoilla varustettuja.

Elämä on kovaa, varsinkin pienelle, mutta kovaääniselle puolueelle. :)

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #43

VAIN 70% äänioikeutetuista ylipäätään äänestää. 30% ei äänestä. He ovat suurin puolue.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä en kuullut Halla-ahon sanoissa vihaa enkä tuohtumusta. Näin vain Jussi Halla-ahon tekstistä huokuvan omahyväisen ja vilpittömän riemun.

Ilakointinne näin surullisen ja traagisen tapahtumasarjan äärellä on inhottavaa.

Jani Kuusela

Tämä surullinen tapahtumasarja on seurausta holtittomasta ja vastuuttomasta maahanmuuttopolitiikasta.

Kukaan ei ilakoi sen seurauksista, mutta miksi kukaan ei myöskään ota vastuuta?

Jani Kuusela

Tämän Halla-aho ennusti, samoin kuten Turun terroristi-iskun. Linkola on puolestaan osunut naulan kantaan ennustaessaan väestönkasvun ongelmat.

Sitten kun ennustukset käyvät toteen, luuletko tosiaan että joku voisi ilakoida pienen kymmenvuotiaan tytön raiskauksesta?

Kysymys on verrattavissa siihen, että seisot junanraiteilla. Halla-aho huutaa sinulle, että väisty, juna on tulossa!

Mutta sinä et väisty, etkä ole näkevinäsi, etkä kuulevinasi.

Kun juna ajaa ylitsesi, lihakimpaleet radan varresta huutavat: nyt sitten ilakoit siinä, kun minä jäin junan alle ja olen kappaleina.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Halla-aho ei tiedä mitään olevan tulossa. Hän arvailee. Kun arvaa, että muslimi tappaa Suomessa, jonain vuonna se osuu oikeaan. Jos Halla-aho arvaisi, että suomalainen tappaa Suomessa, se osuu oikeaan jo samalla viikolla. Todennäköisesti samana päivänä.

Minä teen halla-ahot. Ennustan, että perussuomalainen raiskaa suomalaisen. Osun ennustuksessani ihan varmasti oikeaan. Tulenko sitten juhlistamaan oikeassa olemistani - Halla-ahon tapaan poliittisia irtopisteitä hankkiakseni - uhria säälimättä. En taida. Sellainen ei ole kaunista.

Tuo junajuttusi ei ollut ennustus, mutta sinun täytyy olla selvännäkijä:
"Kun juna ajaa ylitsesi, lihakimpaleet radan varresta huutavat: nyt sitten ilakoit siinä, kun minä jäin junan alle ja olen kappaleina."

Jäin junan alle muutaman kymmentä vuotta sitten. Lihakappaleet eivät huudelleet radanvarressa, vaan kiljuivat kiinni kehossani. Kyllä se kirpaisi.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

"Näin vain Jussi Halla-ahon tekstistä huokuvan omahyväisen ja vilpittömän riemun"

Ehkä näin. Minäkin tuntisin suurta häpeää niiden puolesta joille olisin vuosia kertonut mihin olemme tulossa, miksi mies ei saisi tuntea olleensa oikeassa, kerroppa se.

Jani Kuusela

MTV uutiset nyt: "Rikoskonstaapeli Kiiskisen mukaan yhtään niin sanotusti kantasuomalaista ei ole rikoksesta epäiltynä.

Poliisi on ottanut kiinni tapauksiin liittyen jo yhdeksän miestä ja arvioi tekijäjoukon vielä kasvavan.

Nuorin uhreista on ollut vain kymmenvuotias, kaksi muuta alle 15-vuotiaita."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-aho onkin ennustaja :)

Messias tai mestari, kumma kun ei kansa oikein silti ymmärrä.

Epäsuosituin johtaja tutkimuksissa ja puolueen kannatus vaan laahaa, mahtaa se vankkumatonta kannattajaa vituttaa.

Persut saakin nyt kovan kilpilijan kansalaispuolueesta, siellä sanotaan asiat muslimeista ja islamista suoraan, eikä kierrellä.

Halla-aho on pyhäkoulupoika Komsin rinnalla.

Sinne nyt kaikki äärimökkylät ääniä antamaan :)

Jani Kuusela

Ei kansa kuunnellut Vanhan testamentin profeettojaan, ei Moosesta, ei Johannes Kastajaa, eikä edes Jeesusta - vaikka "jytkyn " saikin aikaiseksi ratsastaessaan aasilla Jerusalemiin. Myöhemmin kansa kuitenkin huusi: Naulatkaa ristille!

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Voi hyvät miehet, tehän olette kuin farisealaiset, teidä tekstejä lukiessa lestaadiolaisetkin ovat oppipoikia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset