Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Työnteko saastuttaa maapalloa kaikista eniten

Kaikki muu työ, paitsi luonnon säilyttämiseksi tehtävä työ, on luonnolle haitallista.

Miten tulin tähän päätelmään.

Ensinnäkin kaikki tiedemiehet sanovat, että maapallon suurin uhka on väestönkasvu, ei siis sen vähyys, sen enempää Kiinassa, Intiassa, Euroopassa, Yhdysvalloissa, Afrikassa, kuin Suomessakaan.

Siis lyhyesti sanottuna Väestön paljous on ongelma, ei sen vähyys.

Töitä ei riitä kaikille. Onneksi.

Jos riittäisi, maapallon kuormitus olisi moninkertainen. Sillä työnteko saastuttaa ympäristöä kaikkein eniten.

Teollisuus, turismi, lentokoneet, telakat, laivat, metsänhakkuut, paperitehtaat, painokoneet, elektroniikkajäte, köyhyys, rikollisuus, poliisi, armeija, hävittäjät, sotiminen, autot ja kaikki kulkupelit työhön ja työstä takaisin Lidlin kautta...

Kaikki työ, paitsi maan viljely ja varjelu, kuormittavat luontoa, eivät rikastuta sitä.

Maan viljely ja varjelu on sitä, minkä vuoksi Jumala meidät Vanhan Testamentin mukaan tänne loi. Maa, vesi, ilma ja tuli, ne Jumala ihmiselle antoi varjeltavaksi. Mutta kuinkas kävi? Tuli levisi käsistä ruudin keksimisen jälkeen. Ilma on saasteita täynnä, puhdas makeavesi on loppumassa, maa ja meret täynnä roskaa.

Kaikki työperäinen maahanmuutto on siis kaikkein haitallisinta ympäristölle - sen jälkeen vasta työttömiksi otettavien joukko.

Työnteko saastuttaa maapalloa kaikkein eniten. Jo tämän vuoksi ei kannata tänne ottaa enempää väkeä - ei työttömiksi eikä töihin.

Töitä ei ole nytkään kaikille, mutta silti hiilijalanjälki iso kuin lumimiehellä. Täystyöllisyydellä täällä jauhaisi teollisuus enemmän kuin luontoäiti kestäisi. Nytkin jo ympäristö tiukilla... jatkuu myöhemmin...menen saunaan...T. Ekologinen hautausurakoitsija

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

isoin ympäristöteko olisi luonnollisesti puuttua väestön räjähdysmäiseen kasvuun maapallolla....

Myös siellä Afrikassa

Jani Kuusela

Kuuntelin ruumisautoni radiosta Ylen ykköskanavaa. Siinä G piste S/M myönteinen naistoimittaja haastatteli naispuolista lakimiestä (naispuolinen mies:), joka teroitti kovaan ääneen, halveksien nettikirjoittelijoita ja perussuomalaista politiikkaa, kuinka siirtolaissopimus on hyvä.

Yhden virheen lakinainen teki. Kun toimittaja kysyi, että GCM paperissa on otettu huomioon kaikki muut tärkeät asiat, maahanmuutto, ilmastonmuutos, mutta ei väestöräjähdystä, niin

Lopputuloksena molemmat myhäilivät tyytyväisinä, että hyvä asia kuitenkin, että muut asiat paitsi väestön kasvu on huomioon otettu.

Olenko unessa? Vai tapahtuuko tämä typeryys oikeasti?

Jani Kuusela

Miksi GCM sopimus ei ota kantaa tai kiinnitä huomiota väestönkasvuun?

Tosiaan ilmastonmuutos ja maahanmuutto siellä ovat, mutta väestönkasvu jätetty pois.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Myös työnteko, jolla ylläpidetään eläkejärjestelmää, että jo eläkkeellä olevat voi lentää ja juhlia työtätekevien työstä, on moraalitonta. Aivan kuten liian suuret tuet työttömille. Jokainen työtön kuormittaa hyötysuhdetta, sitten kikyillä ja muulla koitetaan piiskata, että vientisektori tekisi enemmän tuottoja. Jokainen MEPpi on vielä pahempi, koska palkka on ministereitäkin suurempi.

Totisesti vähiten kuormittaisimme luontoa riippumattomina talonpoikina viljelemässä maata, ja verot laitettaisiin vain puolustukseen ja oikeuslaitokseen...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jaa, että eläkeläiset ja työttömät ovat kaiken syy ja juuri.
Kun olet maksanut koko elämäsi eläkettäsi varten, tulee joku räkänokka kertomaan, että on se niin väärin, niin väärin, että sinullekin leipää annetaan.

En tiedä ikääsi, mutta kuvasta päätellen olet siinä iässä, että on vieläkauan tuota työelämää ja veikkaan, että sinulla on yli 50% mahdollisuus jäädä työttömäksi.

Henry

Jani Kuusela

Ajattelen, että järjestelmät, työeläkevakuutusyhtiöt, jotka ovat sijoitusyhtiöitä, ovat pahimpia koska ne ylläpitävät sijoituksillaan tuottamisen ja kulutuksen kulttuuria tavoitellen talouskasvua, ja sitä kautta voittoja.

Suomen sähköverkon muuten omistaa tällä hetkellä (80% omistus) kaksi ulkolaista eläkevakuutusyhtiötä, jotka hankkivat Suomen sähkönsiirron itselleen sijoitusmielessä.

Ja Katainen sanoi, ei tule vaikuttamaan sähkösiirron hintoihin...hah.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Eläkejärjestelmä on vain osittain rahastoiva. Eli iso osa eläkkeistä revitään työssäkäyvien selästä. Järjestelmä ei kestä laskevaa demografiaa ilman maksujen korottamista. Mielestäni eläkkeitä pitäisi sitten alentaa. Ei voi olla nuorten vika, että heitä aiemmat sukupolvet tekivät liian vähän nuoria.

Voin koska tahansa olla työtön. Siksi aika moni puolue kampanjoikin perustuloa, esim. 600e/kk tai jotain sellaista. Se voisi myös korvata eläkkeet ja muut tuennat, tietysti palauttaen kaikki maksetut eläkevarat niille, jotka ne maksoi. Meillä pitäisi olla jokaisella oma eläkesäästötili, jossa ei ole pääomatuloveroa, ja johon voimme tuloveron ohi siirtää haluamamme määrän rahaa säästöön. Esimerkiksi joku sellainen järjestelmä siis.

Jani Kuusela

Arbeit macht frei on saksankielinen fraasi, joka merkitsee ”työ vapauttaa” tai ”työ tuo vapauden” (kirjaimellisesti ”työ tekee vapaaksi”).

Se on mahdollisesti johdettu Raamatusta: ”Totuus tekee teistä vapaita”.

Protestanttisen työetiikan myötä lauseesta kehittyi saksalaisten ja sveitsiläisten talonpoikien sanonta.

Nykyään se on tunnettu ennen kaikkea natsiaikaisten keskitysleirien sisäänkäyntien iskulauseena.

Wikipedia

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Olisko tähänkin vastaus tuolla jossain ~ https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/taysin-autom... Ei se maailmanlopun odotus ole oikea asenne, vaan itse perkeleen hönkäyksiä! :@

Jani Kuusela

Saattaa olla, saattaa olla että ei.

Nykyinen "tuota, kuluta hysteria" taitaa kuitenkin viedä meidät tuhoon.

Ja vieläpä täälläkin puheenvuorossa suurin osa kannattaa sitä.

Eli he kannattavat talouskasvua tavoittelevaa järjestelmää, jossa halutaan lisätä työtä ja työntekijöiden määrää, sekä lisätä kulutusta ja kulutuksen määrää.

Tähänhän gcm sopimuksellakin vedotaan, lisätyövoimaa tarvitaan, koska me saadaan pian lisää kuluttajia, tänne Suomeenkin, jippii.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Voi voi ja kops. Turhaan sä mua yksin syyllistät, vaikka työtä teenkin. Vähemmän mun tarviis tehdä, jos ei valtaosa työn hedelmistä menisi veroihin. Syytä myös siis heitä, jotka käyttävät hyödyksi työni hedelmistä.

Jani Kuusela

Tämä järjestelmämme on täysin mahdoton ja se vie elämän tuhoon maapallollamme.

Talouskasvuun keskittynyt systeemi pyrkii lisäämään sekä työn eli tuottamisen että kuluttamisen kulttuuria.

Linkolan sanoin, toivoa ei ole.

Jani Kuusela

Ainoa toivo olisi saada maailmaan diktaattori, joka muuttaisi kaiken työn "maan viljelyksi ja varjeluksi".

Toisin sanoen kaikki työ, mistä maapallon ihmisille maksetaan palkkaa, pitäisi tähdätä ja keskittyä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen.

Kaiken työn pitäisi olla merten siivoamista, maaperän puhdistamista, järvien puhdistamista, ilman puhdistamista...

Ja mitä enemmän saat aikaan, sen paremmin sinulle maksetaan.

Kaikki innovaatiot tulisi keskittyä laitteisiin ja tuotteisiin, joilla pelastetaan maapallon eläväkerros, eikä tuhota sitä niin kuin nykyisin.

Mutta tiedä, olen haaveilija, sellaista yhteiskuntaa ei tule.

Linkolan sanoin, toivoa ei ole. Tämä sama ralli ja hullunmylly jatkuu. Väestö kasvaa kaikkialla.

Luodaan lisää kulutusta ja tuottavuutta, sitä jumalaista talouskasvua, jolla kaikki maapallon raiskaaminen perustellaan.

Tarvitaan lisää työntekijöitä ja kuluttajia. Sen nopeammin tämä onneton ihmiskunta saa kohdata loppunsa.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Mullistavin ekoteko, minkä Suomi voisi tehdä, olisi virallisesti luopua talouden kasvuharhasta mihin koko maailma on aivopesty.

Suomi on pieni maa ja tekomme mitättömiä globaalissa mittakaavassa, mutta näyttämällä esimerkkiä voisimme oikeasti vaikuttaa maapallukamme kohtaloon.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Jep. Miksi talouden muka pitää kasvaa koko ajan. Voisi olla ympäristön kannalta parempi että se ei kasvaisi, ainakaan mihinkään turhaan ei pitäisi satsata. Ihan mainiosti voitaisiin satsata asioihin jotka eivät pakota taloutta kasvamaan.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Joo, jatkuvalle materiaaliselle talouskasvulle ei ole mitään reaalista tarvetta ja se on myös käytännön mahdottomuus.

Laadullista ja immateriaalista kasvua tapahtuu tietysti jokatapauksessa, mutta sillä ei ole mitään haittavaikutuksia.

Jani Kuusela

Tosiaankin voisimme satsata siihen, että luonto, eli elinympäristömme, siivottaisiin. Mutta toivoa ei ole. Liian vähän on kaltaisiani ihnisiä, jotka näkevät nykyisen kasvutalouden vievän koko maapallon tuhoon.

Ei nämä ihmiset välitä eikä usko. He vain toistelevat heille annettuja lauseita. Talouskasvu, työllisyys, voitto.

Kaikki häviämme. Eikä kukaan voita. Minkäs teet kun katselet vain sivusta.

Jani Kuusela

Tämä on juurikin näin. Tarvitsisimme vain vahvan johtajan, joka uskaltaisi tehdä Suomesta, maapallon ekokehdon, puhtaan veden ja ilman maan. Mutta ei.

Tänne haalitaan lisää väkeä kuluttamaan ja tuhoamaan kaunis luontomme. Ja kaikki perustellaan talouskasvulla.

Luulenpa että talous kasvaisi myös, jos olisimme maapallon ja maailman johtava valtio, joka alkaa siivota jälkiänsä eikä tee lisää ympäristövahinkoa.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Joku puolue voisi ottaa kasvuharhasta luopumisesta kopin. Vai onko jo Vihreillä?

Ja tietysti sitten mukaan hallitusohjelmaan mikäli mahdollista.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #18

Ei ole vihreillä. Heidän maahanmuuttopolitiikkansa on haitallista. Korostavat sekä humaania että työperäistä väestön kasvattamista Euroopassa ja Suomessa.

Jani Kuusela

Ihmiset ajattelevat että tällainen ajattelu on lapsellista, naiivia.

Eihän nyt nykyistä maailmanmenoa voi muuttaa? Mitä siitä nyt tulisi?, he sanovat.

Ja sen vuoksi: toivoa ei ole.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

On sanottu että syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle miljoona euroa.
Voidaan kuitenkin esittää seuraavat kysymykset.
Kuinka monta tonnia vähemmän hiilidioksidia ns. syrjäytynyt tuottaa elämänsä aikana?
Kuinka paljon vähemmän peltopinta-alaa vaatii ns. syrjäytyneen ruokkiminen, kun hänellä ei ole varaa ostaa ruokaa pois heitettäväksi?

Jani Kuusela

Monesti se, joka ei syrjäydy, tulee kalliimmaksi jo siitä syystä, että useimmat työllistyvät jo nyt ylisuurelle julkiselle sektorille, joka ei tuota verokassaan mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset