Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Millä liuoksella aivonne ovat pesty?

Suomen neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä liittymisestä Euroopan unioniin on kulunut 24 vuotta. 

On arvioitu, että kyllä-puolella oli noin seitsenkertaisesti enemmän rahaa ja resursseja kuin Ei-puolella.

Kolme suurinta sanomalehteä, Helsingin Sanomat, Aamulehti ja Turun Sanomat julistautuivat EU:n kannattajiksi, eikä muiden medioiden kannasta ollut epäselvyyttä. 

Jos puhutaan asiasta tämän päivän termeillä, Kyllä-puolella oli tässä informaatiosodassa melkoisen ylivoimainen trollitehdas ja -armeija.

Suomi suorastaan aneli jäsenyyttä ehdoitta, ja unioni käytti tätä hyväksi.

Ahon hallituksen huono neuvottelutulos Suomen jäsenyysehdoista valmistui maaliskuussa 1994, ja kesäkuussa päätettiin neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä 16.10.1994. Aikaa kunnolliselle kansalaiskeskustelulle ei ollut, kun välissä olivat kesälomat.

Vuonna 1994 EU:n kannattajat lupasivat Suomeen miljardi-investointeja ja 50 000 uutta työpaikkaa, kunhan kyllä-äänet voittavat

Suurinvestoinneista ei ole havaintoja. Päinvastoin, tehtaita ja tuotantoa on siirretty kiihtyvällä vauhdilla pois Suomesta.

Euroalueella on lähes 26 miljoonaa työtöntä. Se on taantuvaa teollisuusaluetta, jonka ulkopuolella menee paremmin. Timo Soini sanoi aikoinaan, silloin kun hän ei ollut vielä humaltanut hillotolpasta:  ”euroalueen ulkopuolisissa Euroopan maissa talous kasvaa, mutta euroalueella ei kohta kasva enää muu kuin rikkaruoho”.

Euroalueen, sen paremmin kuin Suomen, työvoimapulaa on järjellä vaikea ymmärtää, kun työttömien määrä on nykyistä luokkaa. Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2018 lokakuussa 171 000.

EU-maissa oli syyskuussa kaikkiaan lähes 26 miljoonaa työtöntä, yli yhdeksän miljoonaa enemmän kuin keväällä 2008.  Tästä huolimatta YK perustelee GCM sopimusta Euroopan talousalueen tarvitsemalla työvoimalla, jonka puute on rajoittanut talouskasvua.

GCM siirtolaissopimuksen yhteydessä on todettu: "Seuraavien kahden vuosikymmenen aikana Eurooppa tarvitsee yli 70 miljoonaa maahanmuuttajaa, jotta taloudellinen kasvu ja hyvinvointi voidaan säilyttää."

Millä nesteellä aivonne ovat pesty, kun pystytte näkemään EU:n maahanmuuttopolitiikan, jota perustellaan työvoimapulalla, tarpeellisena, mutta samalla EU-maissa on jo tällä hetkellä 26 miljoonaa työtöntä reservissä? Minä haluan aivoihini samaa liuosta. Muutoin tämä näyttää hulluudelta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Jani Kuusela

Tavallisessa arjessa EU-jäsenyyden suurin haitta on varmasti ollut arvonlisävero, pienyritysten tappovero ja työllistämisen este.

Alv oli pakko ottaa käyttöön jäsenyyden ennakkoehtona, koska se on yksi EU:n jäsenmaksun peruste. Suomi maksaa 0,3 prosenttia ”harmonisoidusta arvonlisäveropohjasta” jäsenmaksua, eli jokaisen tuotteen tai palvelun hinnasta osa kilahtaa EU:n kassaan.

Arvonlisävero kertoo jo nimenä, mistä siinä on kysymys. Tuotteen tai palvelun arvoa nostetaan verolla.

Kun ensin olet maksanut 2500 e palkastasi tuloveroa 500e, maksat käteen jääneestä 2000e vielä 24% arvonlisäveroa hankkiessasi elintarvikkeita, polttoainetta tai palveluita.

Eli maksat vielä lisäveroa alvin muodossa toiset viisisataa euroa.

Todellisuudessa siis maksat 2500 euron palkasta vähintään 1000 euroa veroa. Vähintään, koska alkoholi, polttoaineet, makeiset ja tupakka sisältävät alvin lisäksi muita veroja.

Jani Kuusela

Ukrainan kriisi on ollut unionin suuri ulkopoliittinen fiasko. EU oli nostamassa vallankaappauksen avulla valtaan hallitusta, jossa on mukana äärioikeistolainen Svoboda-puolue.

Vuonna 2012 europarlamentti varoitti puolueesta, jonka ”rasistiset, antisemitistiset ja ksenofobiset näkemykset ovat vastoin EU:n perusarvoja” (KU 28.3.).

Nyt puolue puhuu avoimesti etnisestä puhdistuksesta Itä-Ukrainassa. Sillä on neljä ministerinpaikkaa hallituksessa, joka saa jatkuvaa EU:n taloudellista ja poliittista tukea.

Tosin EU:n tuki Ukrainalle on muuttumassa taloudellisesta tuesta julkilausumiksi, jossa Venäjä todetaan syylliseksi kaikkeen kurjuuteen Ukrainassa.

Petro Poroshenkon kannatus on pohjalukemissa, ja jos demokraattisesti järjestetyt presidentin vaalit toteutuvat 2019, nykyinen presidentti syöstään vallasta.

Ei informaatiosodan, väkivallan tai laittoman vallankaappauksen avulla, niin kuin Poroshenko valtaan pääsi, vaan vaaleilla.

Mutta tuskin vaaleja tulee. Ukrainassa on todennäköisesti vaalien aikaan keinotekoisesti järjestetty sotatila, joka estää EU-vastaisten äänien nousta valtaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#3
Ukrainan kriisi on ollut unionin suuri ulkopoliittinen fiasko.
....................

EU perustettiin aikanaan pitämään rauha Euroopassa ja se on onnistunut siinä ( lähes ) täydellisesti. Jos EU:ta ei olisi, on hyvin mahdollista, että konflikti olisi eskaloitunut sodaksi.

Nyt Venäjän täytyy ottaa väkisinkin huomioon yhtenäinen Eurooppa jo pelkästään taloudellisessakin mielessä. Hajanaisesta Euroopasta Venäjän ei tarvitsisi välittää, silläpä se kovasti yrittääkin hajoittaa Eurooppaa.

Vain Euroopan äärioikeisto, Persut mukaan lukien, haluaisivat Venäjälle lisää valtaa Euroopan kustannuksella.

Jani Kuusela

"EU perustettiin aikanaan pitämään rauha Euroopassa ja se on onnistunut siinä"

Britanniassa ovat toista mieltä. Kansa kyllästyi EU:n maahanmuuttopolitiikkaan, ja teki Brexitit.

Miten kuvittelet rauhan säilyvän, kun Eurooppaan tuodaan 70 miljoonaa ihmistä, jotka ovat kuka mistäkin kulttuurista, uskonnosta ja lähtökohdista?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #28

#28
Ei Britannia EU:sta sotien takia lähtenyt :)

Ja ne 70 miljoonaa ovat vain vilkkaan mielikuvituksesi tuotosta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #36

#36
Kirjoitus ei liittynyt mitenkään kommentiini enkä tuntenut muutenkaan viisastuneeni. Sellaista normaalia Persujen kamaa missä maailma ja ihmiset nähdään pelkästään negatiivisena.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #38

Kirjoitus ei ollut perussuomalaisten suusta vaan se oli Nigel Faragen puhe, jossa hän kertoi Britannian kannan EU:n pyrkimyksiin ja toisaalta siihen, miksi Britannia jättää Euroopan Unionin kansanäänestyksen päätöksellä.

Farage on ollut Euroopan parlamentin jäsen vuodesta 1999 ja on Vapauden ja suoran demokratian Eurooppa -europarlamenttiryhmän puheenjohtaja.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #39

#39
Kirjoitus ei ollut perussuomalaisten suusta vaan se oli Nigel Faragen puhe
...................

Brittien Persu.

Kansallismieliset erottaa oikein hyvin jo pelkästä puhetavasta. Pelkkää kitinää ja rutinaa rakentavan yhteistyön sijaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ei Venäjä yhtenäistä Eurooppaa pelkää, koska vihervasemmisto ajoi eurooppalaiset armeijat alas, kun kuvittelivat naivisti, ettei sota enää koskaan uhkaa. Nyt Venäjä voi mellastaa aivan rauhassa, koska tietää, ettei EU pysty vastaamaan sen sotilaalliseen voimaan.

En kyllä pidä tuota typerää demilitarisointia EU:n syynä. Pilvilinnoissa elävä eurooppalainen vihervasemmisto siihen on syypää ja hinnan tästä maksavat ukrainalaiset verellään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun vertaa EU:n ulkopuolelle jääneitä luontevia verrokkimaita ja niiden tilannetta - lähinnä Valko-Venäjää ja Ukrainaa - niin ihan hyvä oli, että KYLLÄ-puolella oli resursseja vaalityöhön.

Jani Kuusela

Muistat varmaan, että EU:n ulkopuolelle jäivät myös Islanti, Norja ja Svetsi.

Euron, eli yhteisvaluutan ulkopuolella ovat Ruotsi, Iso-Britannia ja Tanska.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tanska on halunnut piää oman valuuttansa nimen. Se on kytketty euroon tiukasti.

Markalla ei olisi mitään vertailukohtaa punnan merkitykseen maailman valuuttana.

Islanti ja Norja ovat NATO-maita ja tiiviisti lännen sylissä. Sveitsi on sellainen EU:n "reservaatti", jota hyödynnetään monessa mielessä - ei mikään Euroopan umpisuoli, kuten Lasse Lehtinen Suomen asemaa luonnehti. Mainitsemani Valko-Venäjä ja Ukraina ovat hvyiä verrokkimaita Suomelle. Sillä erotuksella tosin, että esimerkiksi Ukrainalla on kymmenkertainen väestömäärä, joten Suomen asema olisi heikompi kuin Ukrainalla nyt.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #23

Minusta Ukraina ja Valko-Venäjä eivät ole hyviä verrokkimaita Suomelle, sillä niillä oli kymmenien vuosien Neuvostovallan ja sosialismin historiallinen taakka selässään, joka loi pohjan hillittömälle korruptiolle.

Suomi puolestaan on keikkunut vähiten korrputoituneiden maiden parissa, ja em. maihin verrattuna on omannut paljon pidemmän historian kapitalismista ja markkinataloudesta, sekä ruotsalaisesta lainsäädännöstä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #45

Tarkoitin ennen kaikkea geopoliittista ja turvallisuuspoliittista asemaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Aikaansa kutakin. Maailma on tuosta äänestyspäivästä muuttunut merkittävästi. Nykyisellä menolla Suomen menestyminen kv. kilpailussa vaikuttaa epätodennäköiseltä. Innovaativuutta ja tuotekehittelyä teollisen kilpailukyvyn parantamiseksi ei näytä enää löytyvän ja halpamyyjäksi Suomesta ei ole. Kaikki suomalaiset eivät työllään tule elämään, tai vaihtoehtoisesti velallisen taapertajan on entisestään tingittävä elintasostaan ja entisestään köyhdyttävä yhteisen hyvän nimissä.

Työpaikkoja ei ole nykyisellään riittävästi, eikä niitä ole nyt lisää tulossakaan. Seuraava lama on jo ovella.

Mitkä sitten ovat suomalaisten vaihtoehdot nyt ? EU ja Euro ovat rajoittaneet hyvin pitkälle itsenäisen toimintakyvyn.

Jani Kuusela

"Työpaikkoja ei ole nykyisellään riittävästi"

Väärin. Valtamedian mukaan Suomessa on huutava työvoimapula, siksi tarvitaan GCM sopimuksen kaltaista sitoumusta, saada maahan lisää työvoimaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väite, ettei kunnon kansalaikeskutelua käyty eipidä paikkaansa. Televisiossa, radiossa, lehdistössä ja myös julkisia tilaisuksia joissa molemmat osapuolet saivat esittää näkemyksiään oli lähes jokaisessa kasvukeskuksessa, itsekin osallistuin Turun seudulla muutamaan. Ihminen usein vasustaa mutosta, mutta onneksi kansan emmistö ymmärsi mitä olisi tarkoittanut, vientiteollisuudesta riippuvalle maalle, Suomelle, sen jättäytyessä EU:n ulkopuolelle. No, britit, mikäli Brexit toteutuu saavat tulevaisuudessa maistaa sitä herkkua.

Jani Kuusela

"No, britit, mikäli Brexit toteutuu saavat tulevaisuudessa maistaa sitä herkkua."

Briteille tapahtuu sama kuin toiselle, pienemmälle saarivaltiolle eli Islannille.

Islannin talous kasvoi viime vuonna 7,2 prosenttia, ja kasvuprosentti oli yksi maailman korkeimmista.

Lähde, ulkoministeriö

https://um.fi/edustustojen-raportit/-/asset_publis...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Sitten EU-kansanäänestyksen, EU:n kannatus on ollut Suomessa jatkuvasti korkealla tasolla ja on korkeampi kuin EU-maissa keskimäärin.

Eu-vastaisten öykkämöykkä on kuin menisi syysmyrskyisellä merenrannalla huutamaan vastatuuleen ettei kukaan vain kuule.

https://yle.fi/uutiset/3-10459213

Jani Kuusela

Jos näin todellisuudessa on, miksi presidentti Niinistön johdolla on sanottu, ettei toista kertaa EU jäsenyydestä tarvitse äänestää?

Ainakin itse olen takinkääntäjä. Äänestin nuorena miehenä mistään mitään tietämättäni, kyllä.

Nyt äänestäisin Ei. Uskon etten ole yksin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Miksi siitä pitäisi äänestää kun kerran valtaosa ihmisistä on varsin tyytyväisiä?

Et ole yksin. Kansalaisaloite EU:sta eroamisellekin sai huimat 1773 ääntä.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2338

Toinen sai jopa 8200 ääntä:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2592

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #19

No noilla luvuilla kansanäänestys jopa kannattaisi järjestää. Minäkin voisin huoletta lähteä sen jälkeen pois maasta, jos tulos on noin murskaava. Ehkä Siperiaan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #24

Kansanäänestyksen tulos ei tyydytä. Pitää siis vaatia uutta kansanäänestystä. Jos sekään ei tyydytä, pitää vaatia uutta kansanäänestystä. ,,,

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #29

Edellisestä on 24 vuotta. Nyt suomalaisilla on siis neljännes vuosisadan kokemus EU:sta. Minusta olisi hyvä tarkistaa, miten tyytyväisiä suomalaiset EU:hun ovat nyt kun Britanniakin siitä on lähdössä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #37

Halla-aho vastustaa uutta kansanäänestystä. Syyksi ilmoitti sen, että tulos ei olisi mieluinen hänelle.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #40

Ehkä Halla-aho on myynyt sielunsa Eurooppaan, muutoin en usko, etteikö tulos olisi mieluinen, sehän olisi perussuomalaisten vaalitulos samalla, se kansanäänestys, eli kannatus 49-51%, veikkaan. Ja vaikka olisi vain 30%, silti pääministeripuolue.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #47

Mielipidetiedustelujen mukaan EU:ssa pysymistä kannattaa noin 80% suomalaisista varauksetta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #50

Sitten kun kysytään EU:n politiikasta kuten toisten euromaiden velkojen maksu, maahanmuutto, päästömaksut ja muut energiaverot, haittadirektiivit, kallis byrokratia niin kannatus laskee kuin lehmän häntä. EU:ta ylläpidetään positiivisilla mielikuvilla joilla on hyvin vähän tekemistä todellisuuden kanssa.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #50

Minulta ei ole koskaan kysytty mielipidettä yhteenkään mittaukseen, enkä tunne ketään, jolta olisi kysytty. Käsi ylös, onko täällä monta, joilta on kysytty mitä puoluetta aiot äänestää!?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Suurinvestoinneista ei ole havaintoja."

- Esimerkiksi Joutsenon metsäintegraatin rakentamispäätös ajoittui heti EU-ratkaisun perään; tuskin sattumalta. Tuoreempia juttuja ovat vaikkapa Mayerin telakkayrityksen satsaukset Turkuun, metsäteollisuuden suurhanke Äänekoskella ja Uudenkaupungin autotehtaan nykyinen kukoistus. Aika paljon rahaa on käytetty myös Talvivaarassa - teollinen investointi sekin.

Mistä johtuu ettei Jani ole näitä havainnut?

Jani Kuusela

"Aika paljon rahaa on käytetty myös Talvivaarassa - teollinen investointi sekin."

Talvivaara ei jäänyt minulta huomaamatta. Tämän vuosituhannen pahin ympäristörikos Suomessa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Talvivaara ei jäänyt minulta huomaamatta."

Kysymykseeni nähden sait siis tuloksen 1/5.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #22

Lupaan tutustua 4/5 hankkeisiin. Palaan asiaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #22

Suomi satsaa bulkkiin sellussa ja Uudenkaupungin autokasaamo on myös aika riski, mersu voi joutua vähentämään tuotantoa ja tietenkin ensimmäisenä Suomesta. Valtio on satsannut kymmeniä miljoonia tuon tappiollisen mersulinjan rakentamiseen. Talvivaara on täysi fiasko, miljardi veronmaksajien rahaa uponnut ja takaisin saatu vain tyhjiä puheita.

Jani Kuusela

Jos puhutaan esiksi Suomen metsäintegraatista, investoinnit näyttävätkin olevan lähinnä kiinalaisten tapa rohmuta kansallisomaisuutta ympäri maailman:

Keskisuomalainen kirjoittaa 5.5.2018:

Kiinalaisten ei pidä antaa rohmuta metsävarojamme.

Kiinalaiset ovat maailmalla keräämässä raaka-aineveroja hallintaansa. Kommunistisena yksipuoluediktatuurina maa on kaukana demokratiasta ja aidosta vapaasta markkinataloudesta.

Talous on siellä valtiopuolueen työkalu. Suomen on syytä olla tarkkana siinä, että raaka-ainevaramme tai keskeiset yrityksemme eivät joudu Kiinan haltuun. Kiina valtasi ensin raaka-ainevaroja Afrikasta, Venäjältä, ja nyt jo useamman vuoden katse on ollut länsimaissa.

Kiinalaiset investoinnit ovat sopivassa mittasuhteessa hyvä asia. Metsäteollisuudessa on kuitenkin tärkeää, että myös kotimaiset yritykset kehittyvät, jotta metsävarat tuottavat ensisijassa suomalaisille.

Jani Kuusela

Jottei tämä menisi haikailuksi Neuvostoliittoon, niin sanotusti, toistan kysymykseni:

Millä logiikalla perustelette EU:n maahanmuuttopolitiikan, jota perustellaan työvoimapulalla, mutta samalla EU-maissa on jo tällä hetkellä 26 miljoonaa työtöntä reservissä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Maahanmuuttajat tuovat töitä niille reserviläisille.

Jani Kuusela

Miten maahanmuuttajat tuovat töitä työttömille Suomessa tai Euroopassa? Kerro tarkemmin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #33

Taloudellinen kasvu tuo työtä työttömille missä tahansa maassa.

Väkimäärän kasvaminen tietää aina myös talouden kasvua, ja erityisesti maahanmuuton kautta tapahtuva väenlisäys.

Lue vaikka: https://www.forbes.com/sites/stuartanderson/2016/1...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #33

Mitä enemmän ihmisiä sitä enemmän töitä. Ja kun ihmismäärä kasvaa, se tuo tullessaan monenlaista säpinää ja aktiviteettia. Kun kaikki eivät työllisty samana päivänä, niin muillä on enemmän töitä suuremmassa yhteiskunnassa.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #42

Mihin perustat väitteesi, mitä enemmän on ihmisiä, sitä enemmän on töitä?

Eurooppa on jo nyt tiheimmin asuttu maanosa, jossa on 26 miljoonaa työtöntä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #44

Erittäin hyvin sanottu Jani ;)

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #53
Jani Kuusela

En jaksaisi juurta jaksaen kaivaa,mutta on pakko.

Ensinnäkin kaikki tiedemiehet sanovat, maapallon suurin uhka on väestönkasvu, ei siis sen vähyys,sen enempää Kiinassa, Intiassa, Euroopassa, Yhdysvalloissa, Afrikassa, kuin Suomessakaan.

Siis lyhyesti

Väestön paljous on ongelma, ei sen vähyys.

Töitä ei riitä kaikille. Onneksi. Jos riittäisi, maapallon kuormitus olisi moninkertainen. Sillä työnteko saastuttaa ympäristöä kaikkein eniten.

Teollisuus, turismi, lentokoneet, telakat, laivat, metsänhakkuut, paperitehtaat, painokoneet, elektroniikkajäte, köyhyys, rikollisuus, poliisi, armeija, hävittäjät, kaikki työ, paitsi maan viljely ja varjelu,kuormittavat luontoa, eivät rikastuta sitä.

Kaikki työperäinen maahanmuutto on siis kaikkein haitallisinta ympäristölle. Edellä kuvatuista syistä. Työnteko saastuttaa maapalloa kaikkein eniten.

Jo tämän vuoksi ei kannata tänne ottaa enempää väkeä. Töitä ei ole nytkään kaikille, mutta silti hiilijalanjälki iso kuin lumimiehellä. Täystyöllisyydellä täällä jauhaisi teollisuus enemmän kuin luontoäiti kestäisi. Nytkin jo ympäristö tiukilla... jatkuu myöhemmin...menen saunaan

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Suomi on kova seuraamaan "Ruotsin mallia" melkein joka asiassa. Vähintään Euron suhteen olisi kerrankin pitänyt seurata länsinaapuria, mutta ei, mennään "saksan imussa"...

Eurosta ei edes äänestetty!

Lisäkysymyksenä blogiin liittyen, monikohan poliitikko oli täysin ymmärtänyt mitä liittymissopimus kaikkiaan piti sisällänsä? Monta tuhatta sivua! Ymmärrettiinkö kokonaisuutta?

Vain harva poliitikko on aito valtiomies joka ymmärtää kokonaisuuksia. Loput nauttii vain huippupalkkaa ja puhuu lämpimikseen jotain merkityksetöntä. Hyvä esimerkki vaikkapa kellonsiirto, josta ei siitäkään päästy vielä yhteisymmärrykseen..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ketkähän perkeleet ne poliitikot on sinne äänestäneet sitä valtaa käyttämään?

Olisko sellainen juttu kuin demokratia tuttu?

Jani Kuusela

Niin, se on hyvä kysymys. Toinen kysymys on, miksi? Miksi kansalaiset äänestävät poliitikkoja, joiden intressit ovat kansalaisia vastaan ja harvainvallan puolella?

Syynä lienee yksinkertaisesti tyhmyys. En muuta syytä keksi. En millään.

Mutta trendi näyttäisi olevan, että kansalaiset "äänestävät väärin", eli EU myönteiset puolueet menettävät kannatustaan koko Euroopassa. Ehkä sen vuoksi nyt onkin kiire, ottaa se minkä vielä irti saa, vai mitä niistä kasakoista sanotaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #34

Niin, aika näyttää, eipä kauheasti näy tuo suuntaus Suomessa pätevän.

On aikamoinen väite, että yli 90% äänestäjistä on tyhmiä.

Voisiko ollakin niin, että se osuus on niitä viisaita.

Se pieni osa vastustaa kaikkea, ei, ei, ja ei. Ratkaisuja ei kyllä niillä ole, ja ainoa mihin mielenkiinto riittää on maahanmuuttopolitiikka.

Poliitikon pitäisi pystyä käsittelemään valtaosaltaan muita asioita kuin maahanmuuttoa, ehkäpä juuri siksi he ovat ja pysyvätkin vähemmistönä, koska kykyä hoitaa kansalaisia kiinnostavia asioita ei ole.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #51

Olet Petteri oikeassa, minä voin olla niitä tyhmiä. Sille ei vissiin mitään voi, että on tyhmä. Mieluiten olisin niin kuin te, viisaat, jotka aina torppaatte ajatukseni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset