Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Brexit - keskusvallat ja ympärysvallat jälleen napit vastakkain

  • Brexit - keskusvallat ja ympärysvallat jälleen napit vastakkain

Nigel Farage ripittää Angela Merkeliä Euroopan parlamentissa. 

"Rouva Merkel, monet euroskeptiset kollegat ovat buuanneet teille tänä aamuna. Mutta heidän ei pitäisi, sillä brittien pitäisi hurrata teille. Ilman teitä me emme olisi koskaan ylittäneet maaliviivaa Brexitissä. Haluan kiittää teitä todella paljon siitä.

Seuraavien EU-vaalien jälkeen monet euroskeptiset ryhmät, oikealta, keskeltä, vasemmalta, tulevat takaisin tänne, totta kai,  isolukuisina johtuen suoraan teidän maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta.

Teidän heikentynyt puuttuminen johti valtavaan siirtolaistulvaan, todelliseen pakokauhuun, joka tuli Välimeren poikki - nuoria miehiä tuli todella paljon erilaisista kulttuureista, jotka eivät tule sopeutumaan. Nuoria miehiä, joista kukaan ei ole ollut aito pakolainen.

Ja me (britit) harkitsimme monesta näkökulmasta kansanäänestystä, ja me sanoimme että emme halua olla osa Euroopan Unionia, jota Saksa entistä enemmän hallitsee. Ja me emme todellakaan halua maksaa hintaa Merkelin virheistä. Ja uskon, että kun olen kuullut teitä tänään, ja kuunnellut vanhempia ranskalaispolitikkoja niin lähtömme Euroopan Unionista on todellakin vapautus.

Kyseessä on Euroopan Unioni, josta kerrottiin nyt tulevan imperiumi. Militarisoitu Euroopan Unioni. Epädemokraattinen Euroopan Unioni. Euroopan Unioni, joka jatkuvasti pyrkii laajentumaan itään. Euroopan Unioni, joka on käynnistänyt uuden kylmän sodan Yhdysvaltoja vastaan. Euroopan Unioni, joka yrittää uudelleen kirjoittaa historian satavuotisesta aselevosta eteenpäin. 

Meidän pitäisi olla aidosti huolestuneita ajatuksesta, että uusi militarisoitu Unioni olisi yhtä äkkiä jotenkin resepti rauhaan. Ehdottaisin että istuisitte kaikki alas ja miettisitte vähän huolellisemmin. Ehkä teidän pitäisi kaikkien lukea historia uudelleen. Eurooppalainen projekti aloitettiin Saksan ylivallan pysäyttämiseksi. 

Se, mitä olette nähneet tänä päivänä on riisuttu ostotarjous. Joten Brexitistä tulee tämän jälkeen välttämättömyys. Ja myös lopuille maille.

Rva Merkel, teillä on ollut pitkä menestyksekäs ura, mutta teidän poliittinen päätöksenne avata ovet ehdoitta, on pahin päätös, minkä olemme nähneet Euroopan sodanjälkeisessä historiassa.  Eikö olisi jo vihdoin aikasi myöntää, että olit väärässä? Eikö sinun olisi jo aika sanoa saksalaisille yhteisöille ja monille muille: "Olen pahoillani siitä, mitä olen tehnyt teille, ja niistä tulevista ongelmista, jotka olen aiheuttanut teille moniksi seuraaviksi vuosikymmeniksi tästä eteenpäin."

Julkaistu 13.11.2018, Suomennos Sebastian Tynkkynen

After a speech by German Chancellor Angela Merkel at the European Parliament in Straatsburg, Former UKIP leader Nigel Farage said he would like to thank Angela Merkel, adding: “Without you, we’d never have made it over the line with Brexit."

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tää oli kyll ihan huippu.. Merkelin ilme oli näkemisen arvoinen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Siinäpä tuli täydellä kattauksella syyt brexitiin.

Kannattaa kuunnella avoimin mielin. Harvoin on näin lyhellä aikaa sanottu noin paljon poliittisissa piireissä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä on ihan ok, jos joku maa ei halua olla EU:ssa, siinä ei ole mitään valitettavaa muilla mailla.

Muista Euroopan maista ei vastaavaa tarvetta tunnu olevan, Italiakin haluaa kaikesta huolimatta olla mukana.

Pääasiahan on se mitä kansa haluaa, tosin briteillä se näyttää tuottavan kovasti hankaluuksia tuo koko prosessi, eivät tunnu vieläkään tietävän, mikä on hyväksi heille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Näyttäisi siltä että voi tulla kova Brexit, Irlanti ei ollutkaan brittien ainoa kompastuskivi.

Reuters: Espanja äänestää brexit-luonnosta vastaan, jos teksti Gibraltarista ei muutu

https://yle.fi/uutiset/3-10516481

Jani Kuusela

Eurooppa jakautuu. Kansat valtioiden sisällä ovat jakautuneet. Perussuomalaisia haukuttiin yhden asian puolueeksi. Sama yksi asia näyttää jakavan koko Euroopan: pakolaiskriisi ja sitä edeltänyt maahanmuuttopolitiikka.

Farage sanoo puheenvuorossaan: "Seuraavien EU-vaalien jälkeen monet euroskeptiset ryhmät, oikealta, keskeltä, vasemmalta, tulevat takaisin tänne, totta kai, isolukuisina johtuen suoraan teidän maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta."

Kysymys ei siis ole Venäjän vaikuttamisesta vaalituloksen, vaan aidosta demokratiasta.

Jussi Halla-aho kirjoittaa facebook sivuillaan seuraavasti:

Euroopan parlamentin täysistunnossa keskusteltiin viime viikolla myös keinoista puolustaa eurooppalaisia vaaleja ulkoisilta vaikutusyrityksiltä. Pidin tällaisen puheenvuoron:

"On tärkeää, että suojelemme demokratiaamme asiattomalta ulkoiselta vaikuttamiselta. Valtavirtapolitiikassa ja -mediassa on kuitenkin havaittavissa vaarallinen taipumus selittää mikä tahansa epämiellyttävä vaalitulos merkiksi tällaisesta ulkoisesta vaikuttamisesta.

Eli taipumus nähdä hra Putin ja hänen agenttinsa jokaisen nurkan takana ja jokaisen kiven alla.

Tämä on keino rapauttaa demokraattisten vaalien ja ihmisten tekemien valintojen legitimiteettiä.

Vakuutan teille, että on olemassa paljon ihmisiä, jotka OIKEASTI eivät halua lisää maahanmuuttoa kolmannesta maailmasta, lisää globalisaatiota tai lisää Euroopan unionia. Tämä on syy siihen, että he äänestävät brexitiä, Trumpia tai kansallismielisiä puolueita.

Tällaiset kehityskulut voivat tietenkin sopia joidenkin ulkoisten toimijoiden intresseihin, mutta niiden aiheuttaja on juuri mainitun valtavirran kyvyttömyys ja epäonnistuminen."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eurooppa jakautuu vain Putinin harhaisissa kuvitelmissa. Farage ja Halla-aho ovat pari pölhöpopulistia, jotka Eurooppa hyvin kestää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

UKIPin kannatus on vielä alhaisempi kuin PS:n, jotain 7 %.

Jani Kuusela

Jo pelkästään Suomi on jakautunut Eu myönteisiin ja kielteisiin. Lähinnä samoista syistä, joita brexitissä on puitu. Näkyisi myös olevan edelleen jonkinlainen murhanhimo valkoisilla punaisia kohtaan.

USA on jakautunut Trumpin valinnan jälkeen. Britannia Brexitissä. Ranska Le Penin rintamaan, Hollanti, Itävalta, Saksa... on nyt varsin tyhmää väittää, että jakautuminen olisi vain Putinin mielessä. Putin ei vaikuta eikä liity tähän jakoon.

Sen sijaan se on seurausta a) Yhdysvaltojen sotatoimista (jotka käynnistäneet pakolaiskriisejä) b) Euroopan huonosta maahanmuuttopolitiikasta c) Eu:n avoimista rajoista, jotka luovat kaaosta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eurooppa jakautuu vain Putinin harhaisissa kuvitelmissa."

Paasikiven sanoin: Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

Jani Kuusela

Tosiasioiden tunnustaminen:

1. Emme voi maantieteelliselle asemallemme mitään.
2. Suomen valtion alueita ei enää koskaan pidä luovuttaa minkään Suur-vallan (lue Nato, EU, Saksa) käyttöön Venäjää vastaan tai uhkaksi Venäjälle.
3. Finexit

Jani Kuusela

Historiasta oppineena meidän tulisi nyt muistaa Paasikiven ja Kekkosen linja:

Suomen valtion ei tule enää koskaan luovuttaa alueitaan minkään Suur-Vallan tai sotilasliiton käyttöön käydäkseen kylmää tai todellista sotaa Venäjän kanssa.

Samoin Suomen valtion ei tule luovuttaa maatansa siirtolaisten (joutilaiden) oleskelupaikaksi.

Meidän tulisi pysyä ulkona Saksan ja Brittien sekä ranskalaisten ja jenkkien tai venäläisten välienselvittelystä.

Ja meidän tulisi muistaa Adolf Ehnrootin varoitus: Emme saisi enää koskaan jakautua kansakuntana niin kuin sisällissodassa punaisiin ja valkoisiin teimme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset