Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Ilmastonmuutos, maahanmuutto ja Nato kulkevat käsi kädessä

Tulevien vaalien kolme tärkeintä agendaa ovat: ilmastonmuutos, maahanmuutto ja Nato. Nämä kolme asiaa ovat itseasiassa yhtä ja samaa teemaa. Kaikki kumpuavat samoista syistä – toisaalta väestöräjähdyksestä ja toisaalta lännen epäonnistuneesta politiikasta.

Euroopan johtajien lyhytnäköisyys, typeryys, kyvyttömyys ja epäonnistuminen ovat nyt kaikkien nähtävillä. Yhdysvaltojen valtaapitävien ajama militaristinen ”ulkopolitiikka” on taas brutaaliudessaan, ja vastuuttomuudessaan, aivan omaa luokkaansa. Tuloksena on täysi kaaos. Yhdysvaltoja ja länttä kutsutaankin asioita tiedostavien keskuudessa yleisesti kaaoksen imperiumiksi.

Länsi on epäonnistunut. Se pysyy enää pystyssä ainoastaan valheiden ja propagandan avulla, johon enemmistö sen lehdistöstä ja uutisvälineistä osallistuu. Ns. läntiset arvot kuten demokratia, oikeusvaltio, vapaus, tasa-arvo ja ihmisen perusoikeudet ovat enimmäkseen tyhjää sanahelinää.

Aloitamme ilmastonmuutoksesta. Pahinta siinä on se, että räjähdyksen omaisesti kasvava väestö pyrkii köyhemmistä maista rikkaampiin maihin. Eurooppa on tiheimmin asuttu maanosa. Se on jo valmiiksi ylikuormitettu, eikä tänne ei pitäisi missään tapauksessa ottaa lisää siirtolaisia, mikäli olisimme todellisuudessa huolissamme kasvavista hiilidioksidi päästöistä.

Toisaalta esimerkiksi Suomi, vaikka olemme harvaan asuttu maa, on hiilijalanjäljeltään yksi maailman pahimmista, jos tarkastellaan sitä asukaslukuun nähden. Tämä johtuu kylmästä ilmastostamme, jonka vuoksi täällä eläminen kuluttaa väistämättä paljon energiaa ja luonnonvaroja.

Suuri hiilijalanjälkemme johtuu ilmaston lisäksi korkeasta elintasostamme. Suomeen ei missään tapauksessa pidä ottaa lisää kuluttajia. Sillä jokaiselle tulokkaalle on taattava sama ”öykkäri elintaso” kuin muillakin. Maahanmuuton vastustaminen on siis ympäristöteko.

Mutta miten maahanmuutto liittyy Natoon? Hallitsematon massamaahanmuutto on seurausta Yhdysvaltojen (Nato) sotilastoimista. Useimmat kymmenistä miljoonista pakolaista ja siirtolaisista saapuvat alueilta ja maista, jotka Yhdysvallat eurooppalaisten liittolaistensa ja NATOn avustuksella ovat epävakauttaneet, vallanneet, pirstoneet ja tuhonneet viime vuosituhannen lopusta tähän päivään saakka.

Näihin lukeutuvat maat kuten entinen Jugoslavia, Afganistan, Irak, Sudan, Somalia, Libya, Syyria, Mali ja Tunisia. Eurooppa yrittää säilyttää humaanit kasvot ottaessaan vastaan pienen osan aikaansaamastaan maailmanlaajuisesta pakolaisvyörystä. Washington and Bryssel syyttelevät uhreja ja puhuvat laittomista siirtolaisista. 

USAn tuella tapahtuva Saudi-Arabian Jemenin Shialaisten Houtien murhaaminen ja humanitaarisen katastrofin aiheuttaminen kenenkään siihen suuremmin puuttumatta on yksi osoitus lännen vajoamisesta välinpitämättömyyteen ja nihilismiin.

Suomen vienti Iraniin uhkaa kokonaan loppua, kun Yhdysvaltojen tänään maanantaina 5.11.2018 voimaan tulleet uudet sanktiot käytännössä kieltävät kaiken kaupankäynnin ja sen rahoituksen Iranin kanssa. Kauppasodankäynnin pakotteet ovat jo aiemmin iskeneet muun muassa Venäjän markkinoille.

Edellä kuvatuista syistä mahdollisimman monien EU:n jäsenmaiden tulisi erota Natosta eikä uusien maiden tulisi siihen enää liittyä. Sama pätee Suomen suhteeseen EU:hun, ellei se tee nopeita toimia eurooppalaisten talousintressien turvaamiseksi Venäjällä, Valko-Venäjällä, Kiinassa, Iranissa, ja muualla Lähi-idässä.

Kuten huomaamme ilmastonmuutos, maahanmuutto ja Nato kulkevat käsi kädessä. Ne ovat osa yhtä suurempaa ongelmaa. Nykyisessä lännen sotavoimien tukemassa kapitalistisessa globalisaatiossa pakolaisuus ei ole mikään väliaikainen häiriö, vaan se on pysyvä ja kasvava ilmiö. Kuten köyhyys, eriarvoisuus, ympäristön tuhoutuminen ja sodat, se on elimellinen osa sitä.

Lähde (kursivoitu teksti): http://uusiaika.com/2018/10/19/euroopan-pakolaiskriisin-juuret/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kerrotko tarkemmin miljoonista maahanmuuttajista jotka tulevat entisen Jugoslavian alueelta? Tajuatko että monet entiset Jugoslavian tasavallat kuuluvat itsenäisinä valtioina Natoon?

Kerrotko mitkä kaikki valtiot kuuluvat Natoon ja miten ja milloin Nato hyökkäsi Afganistaniin? Mitä tehtäviä Natolle on maassa ja onko tehtäville YK:n mandaatti?

Kerrotko missä vaiheessa Nato hyökkäsi Irakiin? Itseltäni on ihan mennyt ohi. Onko Natolla mitä toimintaa maassa ja onko siihen maan hallituksen suostumus?

Entäpä Sudan ja Somalia? Milloin Nato on näihin maihin hyökännyt? Vai olisiko Sudanin osalta kyse Afrikan Unioinin pyynnöstä tapahtuvasta avustustehtävästä? Somalia, monta Nato-sotilasta on koskaan ollut maassa?

Onko Nato hyökännyt Libyaan laittomasti vai jonkin isohkon järjestön mandaatilla? Olisiko kyse mahdollisesti YK:n turvallisuusneuvostosta? Monta miljoonaa turvapaikanhakijaa on tullut Suomeen tai Eurooppaan Libyasta? Voisiko kuitenkin olla että Suomeen tuli Libyasta muutama kymmenen hakijaa 2016 jolloin ryntäys oli suurimmillaan?

Kerrotko Naton hyökkäyksistä ja operaatioista Syyriassa, Malissa ja Tunisiassa?

Russiootti voi olla mutta ei samalla tarvitse olla trollaaja. Jos USA on yhtä kuin Nato, miksi järjestön kirjoilla näkyy olevan muutamia muitakin itsenäisiä valtioita, 28 tarkkaan ottaen?

Jani Kuusela

Lue lähde. Jokaiseen kysymykseesi löytyy tarkennus sieltä.

"Useimmat kymmenistä miljoonista pakolaista ja siirtolaisista saapuvat alueilta ja maista, jotka Yhdysvallat Eurooppalaisten liittolaistensa ja NATOn avustuksella ovat epävakauttaneet, vallanneet, pirstoneet ja tuhonneet viime vuosituhannen lopusta tähän päivään saakka. Näihin lukeutuvat maat kuten entinen Jugoslavia, Afganistan, Irak, Sudan, Somalia, Libya, Syyria, Mali ja Tunisia."

Nyt amerikkalaiset Trumpin johdolla sanovat, että on korkea aika, että Yhdysvallat lopettaa maksamasta muiden maiden puolustuksesta.

– Emme ole mikään maailmanpoliisi, he painottavat.

Ehkäpä Washington vihdoin tajuaa mitä se on saanut aikaiseksi "maailmanpoliisina". Tosin vastuuta he eivät ota, vaan rakentavat muureja rajalla tai uhkaavat ampumisella. Itseaiheutettua.

Blogiteksti ei sisällöltään muutu, vaikka jokainen "Nato" sana korvataan Yhdysvallat sanalla. Tosin silloin sen sisältö muuttuu valheelliseksi, sillä Nato ja Yhdysvaltojen liittolaiset ovat yhdessä vastuussa maailman pakolaiskriisistä. Mukaanlukien kaikki Yhdysvaltojen politiikkaa myötäilevät tahot.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

En lue jonkun yksittäisen henkilön mielipidettä. Tein sinulle liudan kysymyksiä joihin toivon selvät vastaukset. Et voi perustella omia mielipiteitäsi jonkun toisen henkilön mielipiteillä vaan faktoilla. Kerrotko minulle kysymyksiini mihin faktoihin perustat mielipiteesi?

Jani Kuusela

"Edellä kuvatuista syistä mahdollisimman monien EU:n jäsenmaiden tulisi erota Natosta eikä uusien maiden tulisi siihen enää liittyä."

Eurooppa tarvitsee oman puolustuksen, samoin Pohjoismaat - ilman Natoa. Hävittäjiä löytyy Ruotsista ja Venäjältä.

 

Macron arvostelee Belgian päätöstä ostaa F-35-hävittäjiä

F-35A-hävittäjä Etelä-Carolinassa. (KUVA: Jeff J Mitchell)

Julkaistu: 26.10. 15:55

RANSKA 

F-35 on ehdolla myös Suomen seuraavaksi hävittäjäksi.

Ranskan presidentti Emmanuel Macronarvostelee Belgian päätöstä valita ilmavoimiensa seuraavaksi hävittäjäksi yhdysvaltalainen F-35.

Muun muassa Macronin mukaan amerikkalaishävittäjän osto eurooppalaisen kaluston sijaan on ”strategisesti vastoin eurooppalaista etua”.

Jani Kuusela

Libya:
Libyasta tuli keskeinen solmukohta Saharan eteläpuolisesta Afrikasta Eurooppaan pyrkiville siirtolaisille, kun Libyan johtaja Muammar Gaddafi syrjäytettiin sotilasliitto Naton tuella vuoden 2011 sisällissodassa ja maa ajautui sekasortoon.
Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-9947550

Afganistan:
U.S. War in Afghanistan; code named Operation Enduring Freedom – Afghanistan (2001–2014) and Operation Freedom's Sentinel (2015–present))[50][51] followed the United States invasion of Afghanistan[52] of 7 October 2001. The U.S. was supported initially by the United Kingdom, Canada and Australia[53] and later by a coalition of over 40 countries, including all NATO members. Lähde: Wikipedia

Irak:
Yksittäiset Nato-maat osallistuivat kuitenkin Yhdysvaltojen johtamiin sotatoimiin ”halukkaiden liiton osana” Irakissa vuodesta 2003 alkaen. LÄhde:
http://www.maailmanmuutos.fi/smm/6/6_2T.htm

Somalia:
Operation Ocean Shield was NATO's contribution to Operation Enduring Freedom – Horn of Africa (OEF-HOA), an anti-piracy initiative in the Indian Ocean, Guardafui Channel, Gulf of Aden and Arabian Sea. It follows the earlier Operation Allied Protector. Naval operations began on 17 August 2009 after being approved by the North Atlantic Council, the program was terminated on December 15, 2016 by NATO.[4]

"Kaikki tapahtumat saivat alkunsa joulukuussa 1992, kun Yhdysvallat lähetti
Somaliaan 28 000 sotilasta. Newsweekin rajallinen näkökulma paljastuu välittömästi
edellä mainitun luvun muodossa. Newsweek kertoo vain amerikkalaisista sotilaista,
eikä huomioi lainkaan muiden kansallisuuksien panosta heti operaation
alkuvaiheissa.146 Todellakin Yhdysvaltojen piti lähettää Somaliaan 28 000 sotilasta, mutta muista YK:n jäsenmaista oli määrä lähettää maahan vielä 17 000 sotilasta lisää. YK-joukkojen ylimpänä komentajana oli turkkilainen kenraaliluutnantti Çevik Bir ja hänellä oli ura Natossa, mikä teki hänestä paljon miellyttävämmän Pentagonin silmissä.

Lähde: https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/1302...

Summa summarum Yhdysvaltojen sotatoimet liittolaisineen (mukaanlukien Nato tai osa Nato maista) ovat aikaansaaneet Eurooppaan ja myös Yhdysvaltoihin pyrkivien siirtolaisten ja pakolaisten tulvan, jolle ei loppua näy.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kylläpä oli sekava kirjoitus. NATO on tasan niin kauan on pystyssä, kuin on laajentumishaluinen yksinvaltias Putinin epädemokratia Venäjä. NATO on ainoa, joka estää Venäjän laajenemiseen länteen ja uuden itäblokin muodostumisen. Nämä entiset itäblokin maat ovat nyt NATO:ssa. Luuleeko blogisti todellakin, että ne haluavat historian toistavan itseään?

Jani Kuusela

Lyhennettynä:
1.Pakolaiskriisi on seurausta Yhdysvaltojen sotatoimista niillä alueilla, joista pakolaisia virtaa, esim. Irak, Afganistan tai Somalia

2. Massamaahanmuutto lisää ilmastonmuutosta, koska porukkaa siirtyy köyhistä maista rikkaampiin, kesrkakulutuksen maihin.

Siispä maahanmuutto, ilmastonmuutos ja Nato -kysymykset ovat tulevien vaalien pääteema, ei erikseen vaan yhdessä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ei ole mitään tekemistä NATO:n päätehtävän kanssa, eli puolustaa liittolaisiaan. Et millään ilveellä saa entisiä itäblokin maita eroamaan NATO:sta. Heillä on neuvostomiehitys vielä tuoreessa muistissa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Melko turhaa kysellä kaverilta mitään. Perustaa omat mielipiteensä toisen ihmisen mielipiteeseen eikä faktoihin.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Arvaus. Kuusela tarkoittanee ajatuksissaan NATO maita, länsimaisia geopoliittisia toimijoita, jotka ovat osallistuneet USAn sotiin tunnetuin seurauksin, ei niinkään suunniteltua NATOn toimintaa. Näin mä tän jutun ymmärsin, ja uskon hänen hajatuksissaan hakeneen tätä kulmaa. Rupee toi avauskin toimimaan. Mut anyway ihan sama, en jatka tästä tämän enempää, koska paskaa ;D

Jani Kuusela

Yhdysvallat ja Venäjä ajavat vain omaa etuaan sotatantereella Syyriassa. Nato-mailta täysi tuki Yhdysvaltojen johtaman liittouman ilmaiskuille. Pakolaisten virtaaminen Eurooppaan on lisännyt painetta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/syyria-asiantu...

https://www.verkkouutiset.fi/nato-mailta-taysi-tuk...

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002851626.html

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Maahanmuutto alikehittyneistä maista, joissa ihmisen hiilijalanjälki on
usein vain murto-osa kehittyneiden, teollistuneiden maiden ihmisten usein
hyvin suuresta hiilijalanjäljestä on katastrofaalista maapallon ilmaston
lämpenemiselle. Esim. jatkuva maahanmuutto ja pakolaisvirta Keski- ja Etelä-
Amerikasta Pohjois-Amerikkaan ja toisaalta Afrikasta ja Lähi-idästä Euroop-
paan suuntautunut maahanmuutto jne. Voi kuulostaa äkkiseltään rasistiselta,
mutta faktat puhuvat puolestaan ja karusti.

Jani Kuusela

Tässä juuri on jutun juoni. Mikäli vihreät olisivat vihreiden asialla, maahanmuuttoa tulisi pyrkiä rajoittamaan köyhemmistä maista kehittyneempiin maihin.

Toinen asia on se, että nämä pakolaiset virtaavat Eurooppaan (ja Yhdysvaltoihin) juurikin sieltä, minne Yhdysvallat ovat iskeneet sotilaallisesti liittolaisineen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Et vieläkään ole vastannut siihen kysymykseen, millä perusteella NATO hajoaisi, eli millä perusteella jäsenmaat eroaisivat siitä? ja onko tämä missään näkyvissä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomen viides kolonna näyttää muodostuvan Puheenvuoronkin palstoilla ääntä pitävistä toinen toistaan tasokkaammista ”kansalaiskirjoittajista”. Sisällön laatu ja henkilötaustat huomioon ottaen ei ole syytä huoleen, seuraajat kun ovat samaa luokkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset