Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Yhdysvaltojen sotatoimet Euroopan pakolaiskriisin taustalla

Euroopan pakolaiskriisi syvenee. Kyseessä on luultavasti suurin ihmisten joukkosiirtyminen toisen maailmansodan jälkeen. Maailmanlaajuisesti todistamme mahdollisesti laajinta siirtolaisaaltoa ihmiskunnan historiassa. Kymmenet miljoonat ovat pakon edessä joutuneet jättämään kotinsa ja kotimaansa.

Pakolaiskriisin juuret johtavat niin sanotusti sylttytehtaalle. Yhdysvaltojen sotatoimet ovat aiheuttaneet kaaosta lähtien Neuvostoliiton hajoamisesta 1991.

Irakilaispakolaisten määrä harppasi vuoden 2003 jälkeen. Tuolloin Yhdysvallat liittolaisineen syöksi diktaattori Saddam Husseinin vallasta ja Irak ajautui kaaokseen.

Pakolaisia saapuu joukoittain Irakista, jossa USAn ja Britannian toteuttama vuoden 2003 miehitys tapahtui täysin tekaistuin perustein koska mitään joukkotuhoaseita sieltä ei löytynyt. Valtion infrastruktuuri, terveydenhuolto, koulutus ja omavarainen ruokatuotanto tuhottiin, maa ajautui sisällissotaan ja joutui Isiksen vainoamaksi.

Monet pakolaisista tulevat tänään Afganistanista, jossa USAn ja Naton valtaukset tuhosivat heidän elämänsä, perheensä, kotinsa yhteisönsä ja elinkeinonsa ja jossa Yhdysvallat jatkaa edelleen sotilaallista läsnäoloaan strategisista ja geopoliittisista syistä.

Heitä tulee Somaliasta, jonka Yhdysvaltojen sotilaallinen väliintulo on saattanut sisällissotaan ja kaaokseen. Heitä saapuu joukoittain Syyriasta, missä Washingtonin tavoitteena on kaataa Assadin maallinen hallinto ja taata itselleen alueen tärkeiden energiavarojen ja kuljetusreittien hallinta ja missä suurvallat Venäjä ja Yhdysvallat ottavat nyt epäsuorasti yhteen.

Heitä saapuu valtavia määriä Libyasta ja sen kautta muualta Afrikasta. Englannin, Ranskan ja Naton törkeä ja valheperusteinen hyökkäys maahan, sen valtaus ja tuhoaminen on pakottanut miljoonat jättämään kotimaansa. Gaddafin aikana Afrikan rikkain maa on nyt raunioina ja sisällissodan kourissa. Uutiset välittävät meille nyt kauhutarinoita aseryhmien pidätyskeskuksista ja pakolaisleireiltä, maassa tapahtuvista salamurhista, kidutuksesta, raiskauksista, ihmiskaupasta ja orjatyöstä.

Pian heitä tulee myös Iranista, jonka Yhdysvallat liittolaisineen ottavat ”haltuun” seuraavaksi. Heitä tulee pian Ukrainasta, johon Yhdysvallat pyrkii viemään poliittisen, sotilaallisen ja taloudellisen valtansa. Lopuksi totean vielä, että Eurooppaan saapuvat pakolaiset ovat ”amerikkalaismielisiä" länsipropagandan uhreja. Kriisimaihin jäävät edustavat toista ääripäätä.

Yhdysvaltojen eli käytännössä Naton sotatoimet Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen:

1991: Persianlahden sota

1993: Mogadishun taistelu Somaliassa

1996–1999: Kosovon sota

2001–: Afganistanin sota

2003–2010: Irakin sota

2010 Syyria

2011 Libya 

Yleistäen voidaan sanoa, että enemmistö pakolaisista ja siirtolaisista  joutuu jättämään kotimaansa lännen poliittisen, sotilaallisen ja taloudellisen imperialismin vuoksi. 

Lähde: http://uusiaika.com/2018/10/19/euroopan-pakolaiskriisin-juuret/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Martti Nurmi

Kyllä se kuule Putin naureskeli jenkkien panokseen Syyriassa. Venäläiset tekee yli kymmenen kertaa enemmän "terroristien" vastaisia iskuja, kuin Natolaiset. Eli ei jenkkien tarvitse yksin pakolaisia tuottaa. Koko Irak ja Libya on jenkkien puhdasta idiotismiä, mutta ei Putinin kruunu yhtään kirkkaampi ole. Putin on ilmoittanut selvästi syynkin Venäjän kamppanjaan. Terroristit on tapettava nyt, kun ne ovat vielä Venäjän rajojen ulkopuolella.

Jani Kuusela

Blogin tarkoitus ei ole kiillottaa Putinin kruunua, vaikka minua on venäjätrolliksi nimiteltykin. Puhdasta faktaa. Nykyisin faktat saattavat kuitenkin loukata ihmisiä, jotka perustavat uusliberalismi uskontonsa valtamedian trollaukseen.

Jani Kuusela

Syyrian sota on nimenomaan Hilary Clintonin ja presidentti Obaman käynnistämä sota, johon länsimaat ovat sekaantuneet alusta saakka ja Venäjä myöhemmin Syyrian hallituksen pyynnöstä. Clintonin ja Obaman syyllisyydestä ei ole siitäkään mitään epäilystä tai harhaa. Se on täysin yleistä tietoa maailmalla.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tunnetteko yhtään politikkoa, joka uskaltaa puhua sotien aiheuttamista pakolaisvirroista EU:n alueelle?
Siis politikkoa, joka ei olisi vellipöksy?

Henry

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

"Pian heitä tulee myös Iranista, jonka Yhdysvallat liittolaisineen ottavat ”haltuun” seuraavaksi."

Vaikea uskoa että ottaavat iranin haltuunsa, aivan liian kallis pala, ja ihan eri asia sotilaallisesti kuin joku iran oli. Iran on 13 voimakkain sotilasmahti mailmassa. Jos nyt kumminkin rähinä joskus alkaa, Hormuzin salmi sulkeutuu, israeliin sataa ballistisia ohjuksia, ym, ym..., iranilla mahdollisesti ydinase käytössä?

Iran-sopimus alusta lähtien farssi – Iranilla ollut ydinpommi jo 10 vuotta. > https://www.kansalainen.fi/iran-sopimus-alusta-lah...

Tag Archives: Iran's military power > https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&...

Jani Kuusela

Olet varmasti oikeassa. Joka tapauksessa se tietää myös Iranista saapuvaa pakolaistulvaa Eurooppaan kun ihmiset pakenevat henkensä edestä.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Toki USA on aiheuttanut pakolaisaaltoja ennenkin vuotta 1991. 1970-luvun alussa CIA järjesti Chilessä sotilasvallankaappauksen, jonka seurauksena pakolaisia tuli Suomeen asti. Vietnamin sota aiheutti niin ikään valtavan pakolaistulvan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kuten tämän blogin myötä tule ilmi, aiheesta ei haluta keskustella.
Mutta mainitse jossakin blogissa Krim, niin kaikki Valittujen Palojen lukijat ovat läsnä. ;)

Varsinkin politikoille tämä on tabu-aihe.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Vielä;
Tehkää testi => Vaihdetaan USAn tilalle Venäjä:

1991: Venäjä hyökkäsi Persianlahdelle

1993: Venäjä taisteli Mogadishussa Somaliassa

1996–1999: Venäjä pommitti entistä Jugoslaviaa

2001–: Venäjä hyökkäsi uudelleen Afganistaniin

2003–2010: Venäjä aloitti Irakin sodan ja miehitti sen yhdessä liittolaistensa kanssa.

2010 Venäjä aiheutti Syyrian sodan

2011 Venäjä järjesti vallankaappauksen Libyassa ja aiheutti näin sodan.
Venäjän ulkoministeri taivutti presidentin antamaan Libyan jäädytetyt miljardit "maltilliselle oppositiolle" (ISIS & Co) ja turvasi heidän matkansa Syriaan taistelemaan Assadia vastaan.
______________________________

Miltä tuollainen historia tuntuisi?
Olisiko länsimedia repinnyt kalsarinsa, eikö jokainen politikko olisi suu vaahdossa vertaamassa Venäjää Stalinin aikaiseen NL:on ja Nazi-Saksaan?

Eikö teitä ihmetytä se, että media ei näe mistä pakolaisaallot johtuvat, vaan ovat aiheesta hiljaa?
Ja samoin tekevät selkärangattomat politikot, Vassareita myöten.
Ettekö huomaa kuinka aivopestyjä olette?

Henry

Jani Kuusela

Lännen kartelli saa mellastaa haluamallansa tavalla ja vallata markkinat sotatoimien voimalla kaikista maanosista - eikä kukaan näe asiassa mitään väärää. Sen sijaan, kun mainitsee sanan Krim, nämä aivopestyt pystyyn kuolleet zombiet aloittavat heihin ohjelmoidun trollaukseen kuinka Venäjä on sitä ja tätä ja tuota. Sam

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mitä jos johtava Venäjän kenraali julkaisi tämän? Olisiko siitä mainintaa mediassa?

General Wesley Clark:
Wars Were Planned - Seven Countries In Five Years

https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

Henry

Jani Kuusela

KR38 13 Ja minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista. 14 Sillä ne ovat riivaajain henkiä,
17 LUKU.
Enkeli näyttää Johannekselle sen suuren porton, joka istuu pedon selässä 1-6, ja selittää hänelle näyn 7-18.
1 Ja tuli yksi niistä seitsemästä enkelistä, joilla oli ne seitsemän maljaa, ja puhui minulle sanoen: "Tule, minä näytän sinulle sen suuren porton tuomion, joka istuu paljojen vetten päällä, 2 hänen, jonka kanssa maan kuninkaat ovat haureutta harjoittaneet ja jonka haureuden viinistä maan asukkaat ovat juopuneet". 3 Ja hän vei minut hengessä erämaahan. Siellä minä näin naisen istuvan helakanpunaisen pedon selässä; peto oli täynnä pilkkaavia nimiä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea. 4 Ja nainen oli puettu purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä ja piti kädessään kultaista maljaa, joka oli täynnä kauhistuksia ja hänen haureutensa riettauksia. 5 Ja hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, salaisuus: "Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset