Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Suomalaiset - Jumalan valittu kansa

Juutalaiset ovat kansana hyvin vanha, yhtenäinen ja "sisäsiittoinen". Juutalaisille lapsille opetaan jo varhain heidän asemansa ja arvonsa kansakuntana maailmassa. Tämä itseään Jumalan valittuna kansana pitävä kansakunta on aina, paitsi kokenut vainoa myös menestynyt toimissaan. Mitä me suomalaiset voisimme oppia juutalaisilta?

Juutalaiset ovat ylpeitä ja omistushalusia omaa maatansa kohtaan - luvattua maatansa - nykyistä Israelia. Samoin suomalaisten tulisi olla ylpeitä omasta maastansa, jossa kantaisämme aloittivat maanviljelyn jo Aatamin ajoilta, 5000 vuotta ennen Kristusta, yli 7000 vuotta sitten.

Juutalaiset ovat ylpeitä omasta kielestään hepreasta, joka on Suomen kielen tavoin yksi kymmenestä vanhimmasta kielestä, joita edelleen puhutaan maailmassa.

Juutalaiset ovat ylpeitä omasta geeniperimästään. He uskovat olevansa Jaakobin jälkeläisiä, jolle Jumala antoi nimen Israel. Myös suomalaisten geeniperimä on vanha ja poikkeava. Suomalaisten geeniperimä on tiedetty erikoislaatuiseksi, mutta vasta nyt tiedetään, että Suomen väestö on Euroopassa täysin ainutlaatuinen tapaus. Suomalaiset ovat perimältään niin erilaisia muista eurooppalaisista, että heidät pitää luokitella omaksi väestökseen, summataan Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa.

Jos me suomalaiset olimme yhtä ylpeitä kuin juutalaiset varhaisista juuristamme, ehkäpä meidänkin keskuudestamme nousisi juutalaisten ajattelijoiden, talouselämän johtajien, tiedemiesten, kauppiaiden ja pankkiirien kaltaisia menestystarinoita. Vanha viisaus sanoo: se, mitä ihminen ajattelee itsestänsä, ratkaisee hänen kohtalonsa. Juutalaiset ajattelevat itsestänsä olevansa Jumalan valittu kansa. Miksi emme mekin? Me suomalaiset - miksi emme opeta lapsillemme miten ainutlaatuinen ja vanha kansa olemme.

Emme ole vain lähihistoriamme - Ruotsin tai Venäjän alla pompoteltu kansa. Olimme jo ennen kuin Ruotsia tai Venäjää edes oli.

Lähteet: https://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/201691-geenitutkijat-yllatty...

https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/10-vanhinta-kielta-joita-ede...

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/maanviljely-levisi-suomeen...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"Jumalan valittu kansa"

Ai sen hiekkauskonto Jumalan jolla ei ole mitään tekemistä suomalaisuuden kanssa?

Jani Kuusela

Suomi voi olla vaikkapa Ukko Ylijumalan valittu kansa, siinä missä juutalaiset ovat Jahven valittu kansa. Kirjoituksen ydin on siinä, että se miten kansakunta ajattelee itsestänsä, ratkaisee tämän kohtalon. Miksi suomalaiset eivät voisi ajatella ja opettaa lapsillensa, että suomalaiset ovat geeniperimältään, kieleltään ja historialtaan juutalaisten veroinen kansa? Miksi meille ei opeteta varhaishistoriaamme kouluissa? Miksi meille opetaan vain kirjakielen historiaa tai lähimenneisyyttä? Miksi emme voisi olla ylpeitä juuristamme? Ehkä se toisi meille samaa menestystä kuin juutalaisille.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Oletko sinä ylpeä juuristasi ja onko se tuonut sinulle menestystä elämässä? Onko suomalaisten kohtalo jotenkin erityisen huono koska me ajattelemme itsestämme huonosti? Ei minusta, eikä myöskään monilla mittareilla mitattuna. Israel ei ole maailman onnellisin valtio ja kovin ajautumassa samanlaiseen kehitykseen kuin Natsi-Saksa aikanaan, kuinka ironista.

Lähdetäänkö vaatimaan Volgan mutkaa jo takaisin? (Tai mikä se suomalaisten alkukoti nykyteorian mukaan onkaan)

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #5

Olen ylpeä juuristani. Ja olen kokenut menestystä elämässäni - en oman erinomaisuuteni vuoksi vaan Jumalan armosta. Jostakin syystä Hän on siunannut minua. Olen myös kokenut monia vaikeuksia elämässäni - puolison itsemurha vuosi sitten, veljen sairastuminen, vanhempiini ja itseeni kohdistunut väkivalta jne. jne.

Olen noussut nuorena miehenä huumehelvetistä, ryhtynyt yrittäjäksi, saanut julkisuutta, noussut liikevaihdoltaan lähes 200 000 euron yritykseksi. Pidän kädet ristissä, sydämen ja mielen avoinna ja polvilumpiot lattiassa.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #5

AP Hiltunen, yksilöi ja perustele väitteesi Israelin ajautumisesta kehityksessään samaan linjaan natsien kanssa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #20

#20
Israelin hallituksen rasismi Palestiinalaisia kohtaan on samanlaista kuin natsien rasismi juutalaisia kohtaan.

Mutta sinähän sionistikristittynä hyväksyt rasismin koska se sisältyy uskonnolliseeen ideologiaasi aivan kuten se sisältyy natsien ideologiaan.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #22

Ehkä Hitlerin olisi pitänyt saada tuhota juutalaiset? Oletko sitä mieltä? Olisiko maailmassa nyt rauha?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #30

#30
Miksi ihmeessä kysyt minulta tuollaisia?

Enkö juuri sanonut etten hyväksy natsien enkä Israelin hallituksen rasismia millään tasolla?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kyllähän lähes kaikki suomalaiset suomalaisuudestaan ylpeitä ovat, mutta arvaan (aikaisempien kirjoitustensa perusteella) blogistin lausumattomana taka-ajatuksena olevan, että me suomalaiset olemme parempia kuin muut kansat. Erityisesti ne seemiläiset kansat, joihin juutalaisetkin kuuluvat.

Suomalainen sananlasku "Tunne oma tilasi, anna arvo toisellekin" sopisi ohjeeksi tälle skribentille.

Jani Kuusela

Koetko että juutalaiset, sanoessaan olevansa Jumalan valittu kansa, kokevat itsensä parempina kuin muut kansat? Ovatko juutalaiset, joita viimeksi Natsi-saksa vainosi, rasisteja? Eikös saksalaiset tahtoneet olla Herra kansa?

Jos se tekee meistä parempia kuin muut kansat, että kielemme on vanhempi, tai geeniperimä, tai vaikkapa suomalaisten ikä, tai ettemme joutuneet Viikinkien valloittamaksi, on paremmuus vain egon pöyhkeilyä.

Ydin on siinä, miksi emme voisi kansana kokea edelleen talvisodan henkeä, yhtenäisyyttä ja ylpeyttä. Miksi kumarramme Eurooppaan ja pyllistämme Venäjälle? Miksi nöyristelemme? Miksi koemme itsemme arvottomaksi? Suomalaisten tulisi olla ylpeitä juuristaan ja pitää kiinni omasta maastansa ja kulttuuristansa niin kuin juutalaiset tekevät.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Niin, ehkä meidän pitäisi erota EU:sta, hyökätä Venäjälle ja haistattaa paskat koko maailmalle että Jani voi tuntea ylpeyttä suomalaisuudestaan eikä tuntisi itseään enää arvottomaksi.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #6

Kun argumentit loppuvat, vajoaa keskustelu henkilökohtaisiin solvauksiin. No jokainen saa ansionsa mukaan. Siihen luottaen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jani Kuusela, lukaisin tuossa pari aikaisempaa kirjoitustasi ja näyttää, että mielessäsi on sekoittunut Venäjän ihailu, EU-viha, maahanmuutto ja jonkunlaiset rotukäsitykset sellaiseksi sotkuksi, ettet enää itsekään ota niistä tolkkua. Älä höpötä talvisodan hengestä kun samaan aikaan pidät itsenäisyydestään taistelleita suomalaisia tuomittavina natsien liittolaisina. Lue pari maamme lähihistoriasta kertovaa yleisteosta venäläispropagandan sijaan niin pääset vähän kartalle. Ei mulla muuta ...

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #7

Ukkini taisteli eturintamassa molemmissa sodissa - haavoittui kahdesti. Sodan jälkeen hän ja hänen lapsensa loivat Suomen Venäjän kaupan avulla. Kun Neuvostoliitto hajosi, Suomi joutui EU:n kelkkaan ja joutui turvautumaan valtionvelkaan. Nyt tuo velka on niin suuri, ettei sitä maksa takaisin enää purikaan. Jotain tarttis tehrä. Mitä sekoittuneeseen ajatteluun tulee, ajatteluni on hyvin selkeää.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jani Kuusela, ei Suomea nostettu sodan jälkeen minkään Venäjän (Neuvostoliiton) kaupan avulla, se muodosti enimmilläänkin vain noin neljäsosan kauppavaihdostamme. Tee niinkuin neuvoin ja lue pari lähihistoriaamme käsittelevää yleisteosta niin osaat vastata tähän kysymykseen: Paljonko venäläiset maksoivat Suomelle esim. vuosina 1947-1952 sinne viemistämme tuotteista?

Jani Kuusela

Vuoteen 1989 Neuvostoliitto oli Suomen viennin suurin kohdemaa ja Suomen Neuvostoliiton-viennin osuus vastasi 15:tä prosenttia tavaroiden viennistä. Neuvostoliiton hajoaminen vuonna 1991 romahdutti idänkaupan ja syvensi rahoitus- ja pankkisektorilta alkunsa saanutta lamaa. Lähde: https://www.eurojatalous.fi/fi/2015/5/suomen-ulkom...

Muita linkkejä aiheeseen:

https://yle.fi/uutiset/3-8118463

https://www.svkk.fi/blogit/miksi-venaja-on-suomell...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kuten jo totesin, Neuvostoliiton kauppa on aina ollut vain pieni osa kauppavaihdostamme, sen romahtaminen oli vain yksi syy 90-luvun alun lamaan. Sekään romahdus ei ollut meidän syytämme. Idänkaupan epävarmuuden ja poliittisista suhdanteista riippuvaisuuden takia meidän ei kannata päästää jatkossa idänkaupan osuutta kauppavaihdostamme kovin suureksi, niin siellä tapahtuvat vastaavat mullistukset eivät iske meihin niin ankarasti. Länsimaiden kanssa kauppa on paljon vakaampaa.

Et sitten vastannut kysymykseeni? Etkö tiedä vai onko se sinunlaisellesi venäjämieliselle liian kova paikka vastata? Älä välitä, jos et pysty vastaamaan, kerron sen sinulle seuraavassa kommentissani :D

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #13

"Länsimaiden kanssa kauppa on paljon vakaampaa."

:D :D. Ennustan että vakaus on kaukana, jahka elämme vielä viisi vuotta eteenpäin tätä nykyistä Euroopan kehitystä.

Lainaan taas Viljakaisen Pekkaa:

https://www.yrittajat.fi/uutiset/557643-haetko-kas...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #13

Kun ei Janista ollut vastaamaan, niin vastaan itse. Kaikesta Suomen Neuvostoliittoon 1945-52 toimittamasta viennistä emme saaneet maksuksi penniäkään! Että sellaista menestyksekästä idänkauppaa :)

Enempää en viitsi enää Jani Kuusiston blogikirjoitusta kommentoida. Hänellä kun on käsityksiä, että suomalaiset olisivat jostain kumman syystä joku Jumalan valittu kansa, mutta että Suomen hyvinvoinnin ovat luoneet Neuvostoliitto ja sen kanssa käyty kauppa. En jaksa enää noita harhoja oikoa.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #13

Länsimaisessa vakaassa maailmassa: Pääministeri Sipilä MTV:n erikoishaastattelussa: Euroalueella nousukausi, mutta Italian taloustilanne on silti karmea – "Mitä tapahtuukaan silloin, kun ollaan laskusuhdanteessa?"

Jani Kuusela

Saman kylän (Joroinen) kasvatteja, Pekka oli isoseni rippikoulussa:

https://www.uusisuomi.fi/raha/213344-venajan-halli...

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Kuusela kirjoittaa: "Miksi meille ei opeteta varhaishistoriaamme kouluissa? "

Mainittu opetuksen mahdollinen puute johtuunee pitkästä ruotsinvallasta ja seemiläisten heimojen uususkonnosta.

Suomalaisten jumala on, siis oli pitkään karhu. Eikä tosiaankaan joku näkymätön entiteetti universumin ulkopuolella. Karhu on ihan hyvä jumala suomalaisille, ja vanhin.

Karhun kansaa > https://www.kaleva.fi/karhu/karhu-kulttuurissamme/...

mm. A.Kuittinen on tarkastellut blogissaan suomen varhaishistoriaa. https://finnsanity.blogspot.com/search/label/muina...

Jani Kuusela

Karhu on hyvä Jumala. Nelonen parempi kuin kolmosena. Lapseni päättää kohta yhteiskunnan varoin toteutetun peruskoulun. Hän ei ole kuullutkaan siitä, että suomenkieli on yksi kymmenestä vanhimmasta kielestä maailmassa. Ei myöskään siitä, että Suomessa viljeltiin tattaria, hamppua ja ohraa jo 7000 vuotta sitten (5000 vuotta ennen Kristusta). Saati siitä että suomalaisten geeniperimä eroaa muusta Euroopasta niin paljon, että Euroopan geenikartta voitaisiin jakaa suomalaisiin ja ei-suomalaisiin. Poikani on saanut aivan toisenlaista opetusta.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Poikani myös, minä ja sinä sekä vanhempamme yms. ovat saaneet päät täyteen disinformaatiota kautta koko elämän mitä tulee historiaamme. Olemme muka vaan joku alistuva orjakansa idän ja lännen välissä, heh heh... Oikean identiteetin löytäminen tekisi tälle kaikella tapaa kusetetulle kansalle melkoista eetvarttia. Onko enää toivoa tälle katoavalle pikkukansalla, se on eri tarina. Miksei?!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jani Kuusela kirjoittaa:
"Ydin on siinä, miksi emme voisi kansana kokea edelleen talvisodan henkeä, yhtenäisyyttä ja ylpeyttä. Miksi kumarramme Eurooppaan ja pyllistämme Venäjälle? Miksi nöyristelemme? Suomalaisten tulisi olla ylpeitä juuristaan ja pitää kiinni omasta maastansa ja kulttuuristansa niin kuin juutalaiset tekevät."

*Jos meissä olisi Talvisodan henkeä, me vaatisimme Karjalan takaisin.

*Koska Venäjä ei ole antanut ryöstettyä Karjalaa takaisin, eikö ole aiheellista pyllistää siihen suuntaan?

*Mitäs pahaa Eurooppa on meille tehnyt? EU on jonkunlainen tuki Venäjän miehityksen estämiseksi.

*Juutalaiset pitävät Gazan evakoita keskitysleirissä kuten natsit aikoinaan juutalaisia. Minäkin olen ollut evakossa 74 vuotta, mutta vapaassa Isänmaassa.

Jani Kuusela

*Mitäs pahaa Eurooppa on meille tehnyt? EU on jonkunlainen tuki Venäjän miehityksen estämiseksi.

EU vie käytännössä koko Suomen talouden konkurssiin. Vaikka nyt on nousukausi, Eurooppa rypee ahdingossa, Kreikka, Italia, Espanja etunenässä. Ja myös Suomi. Täysin velkaantunut maa.

Velkaantuminen alkoi Neuvostoliiton hajottua. Sitä ennen velaksi ei eletty. Ei edes sotakorvauksiin. Teollisuus kukoisti ja tehtaita syntyi. Ratakiskot, jotka NL:n hajoamisen jälkeen alkoivat kasvaa pajua, veivät tavaraa Venäjälle sitä tahtia että kaikilla oli töitä.

Mitä pahaa Eurooppa siis on tehnyt? Se tappaa ja tuhoaa sekä Suomen talouden että kulttuurin ja loppukädessä itsenäisyyden. Emmekä edes puolustaudu sitä vastaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Loistava tilaisuus saada Suomi nousuun: viemme Venäjälle tavaraa ilmaiseksi!

Oho, lupasin olla enempää kommentoimatta :)

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #27

Tällä hetkellä viemme tavaraa Eurooppaan ilmaiseksi. Annamme EU::hun enemmän rahaa kuin mitä sieltä saamme :D

Tutustu Venäjän markkinoihin. Siellä puuhaavat nyt Keski-Euroopan maat muun muassa maidon viennin osalta (Italia, Ranska ja Saksa ovat olleet Venäjällä paljon aktiivisempia kuin Suomi). Valtavat markkinat maitotuotteille, lihalle, kalalle jne. Tuskin ilmaiseksi vievät. Muunmuassa ranskalainen danone tekee jättitiliä Venäjällä.

Mutta eihän nämä markkinat kelpaa hölmöläisille. Vain fiksut liikemiehet kuten Pekka Viljakainen tajuavat asian. Pekalla muun muassa kalabisnes kasvaa kovaa vauhtia. Työllistää pian paljon ihmisiä Suomessa - jos suomalaisten enää kelpaa työskenellä tehtaissa (elintarvike, terästeollisuus, rakennusteollisuus jne.).

Yksityiset yritykset uskaltavat mennä Venäjälle tajuten sen valtavan potentiaalin. Valtio kumartaa sen sijaan Eurooppaa ja pyllistää samalla Venäjän markkinoille, joihin

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005562191....

Jani Kuusela

Ettekö lue uutisia? Uskotteko propagandaa? Jopa pääministeri Sipilä toteaa tänään Euroopan onnettoman tilan. Jos nyt on nousukausi, ja tilanne on tämä, miten käy kun alkaa laskukausi? Tilinteon hetki.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paami...

Jani Kuusela

Suomen lähihistoria lyhyesti:

- Venäjä antoi oman rahan vuonna 1890
- Venäjä antoi Suomelle itsenäisyyden ilman sotaa vuonna 1917
- Suomi ei suostunut Neuvostoliiton aluevaatimuksiin, jolla koko sota olisi todennäköisesti vältetty
- Suomi soti Saksan rinnalla äiti Venäjää vastaan toisessa maailmansodassa (saksalaisia sotilaita 300 000 Suomessa)
- Neuvostoliitto voitti sodan ja lopetti Natsi-Saksan kauheudet marssimalla Saksaan. Mutta säästi Suomen.
- Vastoin Saksan tahtoa NL teki rauhan Suomen kanssa
- Suomi soti entisiä aseveljiään (saksalaiset) vastaan ja ajoi heidät pois Lapista.
- Suomen teollisuus ja hyvinvointi kehittyi Venäjän kaupan ja sotakorvausten avulla
- 1989 ennen NL hajoamista Neuvostoliitto oli viennin ykkösmaa ja työllisti valtavan määrän suomalaisia.
- Neuvostoliitto hajosi ja Suomi joutui taas Saksan kelkkaan
- Saksan (EU) vuoksi Suomi alkoi velkaantua
- 2018 Suomen talous on täysin kuralla ja koko Eurooppa on konkurssi kypsä
- Suomi menetti oman rahan, talouden ja lopulta itsenäisyyden ilman että teimme yhtään vastarintaa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Heitä se Pietarista saamasi propagandapruju, josta olet nuo tiedot poiminut, roskiin ja tartu neuvoni mukaan johonkin suomalaisen kirjoittamaan Suomen historian yleisteokseen. Kerro myös Pietariin, että korjaavat Suomen saaneen oman rahan jo 1860-luvulla, ei 1890.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #28

Muun muassa marsalkka Mannerheim toteaa muistelmissaan, että mikäli Suomi olisi suostunut Neuvostoliiton alueluovutuksiin (sotatilan aikana), sota olisi vältetty, koska saksalaiset eivät olisi saaneet Itä-rajaa käyttöönsä. Nyt tämä sama raja halutaan Naton käyttöön, eikä sodalta vältytä jatkossakaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset