Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Minutkin oli aivopesty

  • Suomalaiset sotakoneet ilmassa
    Suomalaiset sotakoneet ilmassa
Olen erittäin humaani ihminen. Uskon, että me kaikki ihmiset olemme yhtä ihonväriin tai kansalaisuuteen katsomatta. Toisaalta myös mulkkuja löytyy jokaisesta ihonväristä ja kansalaisuudesta. Viitaten Huhtasaaren väittämään, että Suomen koululaitos aivopesee oppilaita, olen samaa mieltä. Tiedän, että kouluissa kasvatetaan toisaalta perussuomalaisvastaisia (eli luokitellaan perussuomalaiset rasisteiksi), ja toisaalta venäjävastaisia eurokansalaisia. Minutkin ohjelmoitiin aikanaan venäjävastaiseksi, vaikka käytännössä 80-luvulla Venäjän kauppa elätti meidät suomalaiset. Siitä on muistona enää pajua kasvavat junaraiteet muun muassa täällä Savonlinnassa. Erilaiset metalli- ja konepajat veivät entiseen Neuvostoliittoon tavaraa suoraan raiteita pitkin. Kun Neuvostoliitto hajosi, ja sotakorvaukset oli maksettu, Suomi asettui jälleen rintamaan Venäjää vastaan. Saksasta tuli taas rakas liittolaisemme, kuten toisessa maailmansodassa. EU asetti ja asettaa pakotteita, jotta kauppa Venäjälle ei enää onnistu. Omaa valuuttaa ei enää ole. Sampo vietiin pois pohjolasta. Suomi alkoi elää velaksi. Sotakorvaukset ovat pientä siihen velkamäärään verrattuna, minkä olemme haalineet EU:ssa ollessamme. Ja lisää velkaa otetaan. Suomi köyhtyy. Mutta kukapa siitä välittää. Pääasia, että lapsemme opetetaan liberaaleiksi eurooppalaisiksi. Ja perussuomalaiset leimataan rasisteiksi. Venäläiset ovat puolestaan ryssiä. Kun Suomi putos puusta...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jos historiasta jotain tiedät, niin Natsi-Saksa ja Neuvostoliitto olivat aseveljiä, jotka tekivät salaisen sopimuksen. Siinä Saksa antoi Neuvostoliitolle luvan tehdä Suomelle mitä se ikinä haluaakaan. Ja Neuvostoliitto todella yritti, tosin ukrainalaiset eivät oikein pärjänneet Suomen talvessa.

EU ja sen edeltäjät ovat todella tylsiä järjestöjä. Sen jäsenet eivät ole sotineet sen koommin. Onneksi nyt Puola ja Unkari eivät enää halua leikkiä rauhaa, vaan ovat päättäneet jättää lällyliberaalit arvot taakseen, saadaan taas vähän säpinää Eurooppaan. Putinilla meinaa naama revetä.

Olen aivopesty.

Jani Kuusela

"Jos historiasta jotain tiedät, niin Natsi-Saksa ja Neuvostoliitto olivat aseveljiä"

Jaahas, mistä olet saanut historian opetuksesi? Saksa ja NL aseveljiä? Münchenin sopimus? Stalingradin taistelu?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

En tiedä, missä olet koulusi käynyt? Munchenin kokous, missä Britannia etunenässä alistui Natsi-Saksalle, oli 29. - 30. 1938. Molotov - Ribbentrop kokous oli 23.08.1939, missä siis julkisen asiakirjan lisäksi laadittiin salainen. Stalingradin taistelut tulivat sitten myöhemmin, kun Natsi-Saksa rikkoi Neuvostoliiton kanssa tekemänsä sopimuksen, eikä onnistunut valloittamaan Neuvostoliittoa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #4

#4:
Liätään tuonon vielä, että Saksa ja Neuvostoliitto hyökkäsivät yhdessä Puolaan ja jakoivat sen. Kyse sii oli todella aseveljeydestä. Talvisodan aikana Saksa oli Neuvostoliiton lojaali tukija, kieltäyty myymästä aseita Suomelle ja esti myös aseiden kuljetuksen Suomeen oman alueensa kautta.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #6

Stalingradin taistelu oli toisen maailmansodan käännekohta ja yksi ihmiskunnan verisimmistä taisteluista. Se oli aikanaan suurin koskaan käyty taistelu (osallisena noin viisi miljoonaa sotilasta), jossa vastakkain olivat akselivallat ja Neuvostoliitto. Taistelussa Saksa liittolaisineen valtasi liki kokonaan etelävenäläisen Stalingradin (nykyisen Volgogradin) kaupungin, mutta puna-armeija onnistui saartamaan noin 250 000 akselivaltojen sotilasta mottiin ja tuhoamaan joukot torjuttuaan saksalaisten vastahyökkäyksen. Akselivallat menettivät 850 000 sotilasta, noin neljänneksen itärintaman miesvahvuudestaan, eivätkä enää toipuneet menetyksestä. Neuvostoliiton voitto aloitti pian saksalaisten perääntymisen itärintamalla, mikä lopulta johti natsi-Saksan häviöön keväällä 1945.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #4

"kun Natsi-Saksa rikkoi Neuvostoliiton kanssa tekemänsä sopimuksen"

Tämän Saksan rikkoi myös Suomen rintamalla. Saksan upseerit miehittivät Suomea kun suomalaiset nuorukaiset olivat rintamalla. Myös minun ukkini Tauno - etulinjassa kraanatin heittäjänä. Kaksi kertaa haavoittui. Toisella kerralla jäi niin sanotusti mottiin venäläisten taakse. Sieltä oli kaverit raahannu ja repiny ittensä venäläisten ohi - takaisin Suomen puolelle. Taunon olivat jättäneet johonkin latoon makaamaan. Yksin. Päästyään ryssän takaa, joka oli kävellyt heidän ylitseen aiemmin. Ukki oli ajatellut ladossa, että tänne jättivät. Parin päivän päästä oli kuitenkin omat tulleet hakemaan - Suomalaiset veljet.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Demarijohtoisen Rytin hallituks solmi kauttakulkusopimuksen Saksan kanssa syksyllä 1940. Kauttakulkuopimukseen kuului ryhmä sopimuksia, jotka sallivat saksalaisten sotilasjoukkojen kuljetukset Pohjanmaan satamien ja Pohjois-Norjan rajan välillä. Sopimukseen liittyi myös Saksan asetoimitus Suomelle. Sopimuksen myötä Suomi lähentyi ulkopoliittisesti Saksa.

Lopputuloksena oli saksalaisten Lapin polttaminen jokseenkin maantasalle, koska eivät suostuneet poistumaan vapaaehtoisesti. https://yle.fi/aihe/kategoria/elava-arkisto/lapin-...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapin_sota

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Saksan_sot...

Että sellainen natsi-Saksan aseveli myös Suomessa hääräsi Rytin hallituksen hyväksymän sopimuksen mukaan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ryti kuului Kansalliseen Edistyspuolueeseen.

Jani Kuusela

Taas kääntyi katse pois blogin ytimestä. Meitä aivopestään koulussa, ja mediassa. Venäläiset ovat ryssiä. Perussuomalaiset rasisteja.

Jani Kuusela

Toisen maailmansodan uhrilukuja maittain:
Neuvostoliitto: 10 700 000 kuollutta
Saksa: 5 500 000 kuollutta
Yhdysvallat: 407 300 kuollutta
Suomi noin 100 000 uhria.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kuinka vääristynein tiedoin tännekin voidaan kirjoitella? :D

Molotov-Ribbentropp sopimus tuntematon asia? "Venäjän kauppa elätti käytännössä suomalaiset". Kirjoittaja on nukkunut koulussa historian ja yhteiskuntaopin tunnit tai sitten kotipaikka on Savonlinnan sijasta Pietari.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset