Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Jani Toivolan taksimatkat

Kansanedustajan palkkio on 1.5.2018 lukien 6 510 euroa kuukaudessa ja yli 12 vuotta palvelleella kansanedustajalla 6 997 euroa kuukaudessa. Puhemiehen palkkio on 11 981 euroa kuukaudessa ja varapuhemiesten 9 987 euroa kuukaudessa. Kansanedustajan palkka maksetaan 100% verotuloista. Yksikään kansanedustaja ei tienaa mitään eikä tee tuottavaa työtä - kuten vaikkapa Jani Toivolaa kuskanneet taksiautoilijat. Ajatellaanpa että Toivolaa kuljettaisi sama taksikuski, jonka kuukausipalkka olisi 2000e. Tämä taksiyrittäjä maksaa noin 6000e veroina valtiolle vuodessa. Jani siis saa ajaa neljä vuotta ilmaiseksi taksilla ja hänen kyytinsä kustantaa taksinkuljettaja. Sama pätee tietysti kaikkiin muihinkin kansanedustajiin. Lisäksi on kulukorvaukset, kaikenlaiset asumistuet ja etuisuudet. Kaiken tämän maksavat veronmaksajat. He jotka tekevät tuottavaa työtä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei sille voi mtään. Kansanedustajia tarvitaan ja heidänkin pitää tulla toimeen. Vieläpä sen verran hyvin, ettei koko ajan joudu painiskelemaan oman arkensa taloudellisissa ongelmissa ja pystyy keskittymään edustajan tehtäväänsä. "Tuottavan työn" määritelmä on aika vaikea, parempi hyväksyä se, että kaikki työ, josta ollaan valmiit maksamaan, on yhteiskunnalle tärkeätä eli tuottavaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Häh. Kansanedustaja on tässä ollut saikulla ja saikulla ajellut taksilla heittämässä keikkaa monessa paikassa ja taksilla. Ei kai tarvitse kertoa millä kaikilla tasoilla tämä on väärin. Se oikeasti mielenkiintoinen seikka on se, että puolue on vihreät joka osoittaa luopuneensa kaikista vakaamuksistaan jos katselee tätä sormien läpi. Voi toki olla, että kysessä on uusi normi ts. vihreiden puheenjohtajakin nyt saikulla uupumuksesta jaksaa silti heittää taksilla (palkallista) keikkaa ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kommenttini koski lähinnä tuota yleistä toteamusta: "Yksikään kansanedustaja ei tienaa mitään eikä tee tuottavaa työtä".

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Juha, olemme lukeneet mediasta, että Jani Toivola on ulosotossa. Hän on jättänyt mm. lisäveronsa maksamatta. Kansanedustajan palkka on siinä määrin iso, että sillä tulee toimeen, jopa pääkaupunkiseudulla.

Meitä kansalaisia on moneen junaan. Toiselle iso palkkakaan ei riitä, toinen säästää pienestäänkin.

Luin, että 16 kansanedustajaa on ulosotossa. Kulukorvaukset ovat ulosoton ulkopuolelle jääviä tuloja.

Tästä näkökulmasta on ymmärrettävää, että vaikeuksissa oleva kansanedustaja hyödyntää kaikki mahdolliset 'sivu'tulot.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Jos sanomasi, että 16 kansanedustajaa on ulosotossa, pitää paikkansa, 8 % kansanedustajista ovat kykenemättömiä hallitsemaan omaa talouttaan. Ei ihme, ettei eduskunnassa kyetä valtionkaan asioita hoitamaan. Taitaa olla niin, että puolueiden ehdokasvalinta suosii ihmisiä, joiden kapasiteetti asioiden hoitamiseen on heikko. Puoluetoimiston kannalta tällaiset henkilöt ovat varmaankin sopivimpia, koska heitä on helppo pitää ruodussa.

Jani Kuusela

"kaikki työ, josta ollaan valmiit maksamaan, on yhteiskunnalle tärkeätä eli tuottavaa."

Tämä on harhainen ajatus. Julkinen sektori tuottaa palveluita. Yksityinen sektori (tuloksellinen kauppa) tuottaa puolestaan nettoveroja, joilla maksetaan julkisen sektorin palkat.

Jani Toivolaa kuskanneet taksiautoilijat keräävät asiakkailtaan veroja valtiolle. Verorahoilla on tarkoitus rahoittaa eli tuottaa julkisia palveluita. Kansanedustaja edustaa kansalaisia. Se on hänen palveluksensa. Se on hänen tuottonsa valtiolle - mutta sokea Reettakin näkee, ettei kansanedustajien, tai pitäisikö sanoa kansanpalvelijoiden palvelukset kansalaisille ole minkään arvoisia. Pelkkää oman edun tavoittelua josta heille maksetaan.

Toista ovat monet muut julkisen sektorin työpaikat, kuten ambulanssikuski, poliisi tai lumenauraaja. Vaikka nämäkään ammatit eivät tuota nettoveroja, niitä voidaan pitää arvokkaina palvelun tähden. Ne eivät tuota kassaan rahaa, mutta ne tuottavat veronmaksajia hyödyttäviä palveluita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miten järjestäisit vaihtoehtoisesti lainsäädäntöelimen yhteiskuntaan?

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #13

Ensinnäkin siellä on täysin turhaa porukkaa. Puoluekuri pitää huolen, että edustajat ovat lähinnä marjonetteja. Riittäisi paljon vähempi määrä edustajia. Budjetin valmistelu on kuitenkin lopulta pienen joukon käsissä. Ottaisin käyttöön Sveitsistä tutun suoran demokratian eli sitovat kansanäänestykset tarvittaessa. Ne toisivat kansalaisille "kuluttajan" suojan suhteessa julkisen vallan päätöksiin. Jos tulisi kansalaisaloite, jolla tietty määrä kansalaisia voisi vaatia kansanäänestyksen jostakin asiasta, olipa kysymys budjetista, hallituksen luottamuksesta, eutanasiasta, maahanmuutosta tai mistä tahansa, nauttisimme vihdoin siitä kuuluisasta demokratiasta eli kansan vallasta ja pääsisimme eroon eliitin vallasta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Rupesin nyt vasta muutaman päivän viiveellä lukemaan Toivolasta tehtyjä uutisia. Minun moraalikäsitykseeni ei kyllä mahdu se, että sairaslomalla tehdään töitä omaan piikkiin ja nämä omat työmatkat vielä maksellaan eduskunnan taksikortilla.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/76c2b2a5-654f-...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Juu tämä juuri on keissin pointti. Jotenkin jonkun Heidi Hautalan pimeät remonttiukot, Ville Niinistön ilmainen parkki eduskuntatalossa voi selittää pois mutta tätä ei.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Jani Toivolan, kuten muidenkin kansanedustajien peruspalkat maksetaan, just kuten pitää - ei siinä napisemista. Sitten alkaa spekulointi ylimäräisten korvauksien kanssa.

J.Toivolan taksimatkakustannukset ovat eittämättä kohtuuttomat, etenkin kun huomioidaan hänen sairauslomansa. Silkkaa mukavuuden halua tyyliin ajellaan nyt kerrankin veronmaksajien piikkiin, kun jatko kautta ei enää Arkadianmäelle tule. Aivan toinen juttu on Toivolan riihimäkeläisyys.

Siihen, että Jani Toivola nosti korotettua korvausta oletetusta asumisestaan Riihiäellä, on mitä ilmeisimmin kaksi syytä: 1. Hän hankki tietoisesti halvan kakkosasunnon Riihimäeltä saadakseen kirjat sinne, ja korvaukset. 2. Hän teki virhesijoituksen, ei viihtynyt Riihimäellä ollenkaan, mutta halusi maksattaa tuota virheinvestointiaan veronmaksajilla niin kauan kuin mahdollista.
Jostain syystä asia ei kiinnostanut Eduskunnan "varainvalvojaa".

Sen sijaan "varaianvalvojaa" kiinnosti se, että missä loukussa perussuomalaisten tehosahuri Hakkarainen asuu.

Kumpi teki suuremman kuprun veronmaksajille? Hakkarainenko, joka ulkopaikkakuntalaisena edustajana tarvitsee kakkosasunnon ja oli kai oikeutettu saamaan korvauksen vaikka olisi asunut kaverinsa vaatekomerossa - jos juridisesti mahdollista.
Tässä tietoni eivät ole täysin tarkat (oikaiskaa). Eikös herra H:lla ollut mahdollisuus hakea asuntokorvauksien minimiosaa joka tapuksessa - ongelma oli vain asunnon "laadussa" niin, että Hakkaraisen asui muka juridisesti asumiskelvottomassa tilassa, josta nosti tuota hänelle oikeutettua korvausta.

Sen sijaan Toivola keplotteli tietoisesti, koska ei asunut Riihimäellä. Vain toisen "virhe" kiinnosti Eduskunnan "varainvartijaa".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivon, että joku tutkiva journalisti vielä tarkistaa, että kansanedustaja Jani Toivola ( vihr.) ei ole kuitannut matkakorvauksia itselleen maksuttomista taksimatkoista koulukeikoillaan.

Tommi Mäkinen

Sairaslomillakin kierteli kouluissa taksilla veronmaksajien piikkiin, ja jollain niistä rahakkaista keikoista se sai vielä matkakorvauksenkin :D
Eli oli veronmaksajien kustantamalla sairaslomalla, ajeli veronmaksajien piikkiin rahakkaalle koulukeikalle, (mistä muut kouluissa käyvät edustajat sanonut mm. että ei tulis mieleenkään pyytää rahaa kouluesiintymisistä) ja sai vielä saman veronmaksajien maksaman taksisumman tililleen. :D
Todella eeppistä toimintaa. Eikä kukaan uskalla tuomita tai vaatia mitään, koska puuvillapellot.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minäkin luulin, että käynnit kouluissa sisältyisivät kansanedustajan toimenkuvaan. Todella härskiä Toivolalta pyytää niistä erikseen rahaa!

Onko Toivola uhkapeluri vai minne suuri palkka hupenee?

Tommi Mäkinen

Ei voi tietää? Kaverilla ihan karmee palkka edustajanhommistaan ja sit vielä pitää huijaamalla/valehtelemalla lisää. Sitten kun jäi kiinni ja pyysi telkkarissa anteeksi, niin pyysi kohua anteeksi ja sitä jos joku loukkaantui, mutta ei omaa perseilyään. Joku persu jos hölmöilis tollee monta juttu päin helvettiä veronmaksajien piikkiin, ni ihan varmaan kaikki vaatis eroamaan.
Tuntuu saavan ihan loputtomasti siimaa nää etnisemmät kaverit..

Jani Kuusela

Ja niin kuin koko kansan viihdeteatteri esittää "koko kansan abortointi". Timo Soinin luottamuskysymys. Lynkkaus vai armo. Täyttä teatteria. Olisi riittänyt kun jokaisesta puolueesta olisi vain yksi edustaja, jolla olisi valtuutus äänestää koko ryhmän puolesta. Joka tapauksessa näissä kysymyksissä sitoo ryhmäkuri. Miksi ei riittäisi yksi lähetti per joukkue? Ja muut puolueen valitut jäsenet tekis omaa duuniansa jokainen. Vain lähetti sais palkkaa ton 4000 e netto.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset