Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Kilpailuyhteiskunta haastaa kilpailemaan - än, yy, tee, nyt

Kilpailu. Kilpailuyhteiskunta. Urheilukilpailu. Kilpaile tai kuole. Siinä ajan kuva. Mutta entä jos et jaksa enää kilpailla, kilpailla työpaikasta, asiakkaista, kilpailla asunnosta, ruuasta. Kilpailla opiskelupaikasta, arvosanoista, kilpailla ylipäätään mistään. Olisiko sallitua jäädä kilpailun ulkopuolle? Antaa muiden mennä edelle. Luovuttaa. Katsoa mitä sitten tapahtuu? Antaa muiden syödä kaikki ruuat. Antaa muiden pitää useita asuntoja. Antaa muiden ostella huvijahteja. Antaa muiden kilpailla. Antaa muiden mennä edelle. Etsiä ensimmäisiä penkkirivejä. Jonottaa ensimmäisenä apinatautirokotetta. Kasvattaa pankkitiliänsä. Mitäpä jos minä luovutan? Saanko eutanasiapiikin? Annan paikkani toisille, kun kerta kaikille ei elantoa riitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Tämä on kilpailu jossa joka sijalla on palkinto. Jos haluaa ottaa iisimmin, kukaan ei pakota tähtäämään kärkijoukkoon. Mutta se että pakottaa toiset raahaamaan omaa persettään, on jo vähän kyseenalaista.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Pekka ei vieläkään sisäistä kilpailua.

Jos yrittäjänä lähdet tarjouskilpailuun ja jäät toiseksi,niin mitä se tulee tarkoittamaan?

Jos työntekijänä lähdet kilpailemaan palkalla,niin mitä se tulee tarkoittamaan?

Sinulla on onnenton käsitys missä kuvittelet kaikkien voivan aina voittaa ilman ajatustakaan mitä se tulee tarkoittamaan. Se on laiskuutta ajattelussa.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Tarjouskilpailun hävinneelle häviö tarkoittaa sitä että voittaneen yrityksen resurssit ovat nyt kiinni jossain muualla. Seuraavassa tarjouskilpailussa on paremmat mahdollisuudet!

Palkalla ei yksin kilpailla vaan hinta/laatu-suhteella. Työntekijä voi olla hyvinkin kallis jos tuottavuus on korkea. Suomalaisilla on tässä erinomaiset lähtökohdat, sillä harvassa maassa työntekijät ovat näin koulutettuja ja terveitä. Keskimäärin. Julkisen sektorin hoitajat toki sairastavat koko ajan, mutta muuten.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #4

Eli yrityksen jää ilman tienestejä ja .

Tuli palkasta lässytystä joka ei liittynyt aiheeseen. Palkalla todellakin kilpaillaan ja siitä toisesta suunnasta yritykset ei pidä. Siksi muodostavat hiljaisia palkkakartelleja,markkinatalousvastaisia kun ovat.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jani, ymmärrän kirjoitustasi oikein hyvin. Tuot hyvin esille yhteiskunnassamme pyörivän oravanpyörän. Haluammeko olla pyörimässä tuossa loputtomassa hyrrässä... Ja vaikka kilpailisimme kuinka kovasti, riittääkö se, pääsemmekö elämässämme eteenpäin? Saammeko työpaikan ja elintason, jolla pärjää - ja perheen?

Kuuntelin tänään Sipilän tunnin mittaisen Keskustan linja- ja nostatuspuheen, ja ajattelin, että jälleen nuorten asiat unohdettiin lähes tyystin:

Käytettiin runsaasti aikaa varhaiskasvatuksen ja koululaisten oppioikeuden esittelyyn, soten voimaanastumisen jälkeiseen vanhusten asioiden kuntoon laittoon sekä naisten kokemaan väkivaltaisuuteen, mutta nuorten asioista ei taidettu montaakaan lausetta sanoa.

Nykyisen hallituksen harjoittama keppipolitiikka erityisesti alle 30-vuotiaita omia nuoriamme kohtaan samaan aikaan kun koulutettuja maahanmuuttajia houkutellaan Suomeen on kestämätöntä katseltavaa.

Tätäkö tarkoittaa Keskustan ja erityisesti pääministerimme tänään lanseeraama "ylisukupolvinen" politiikka tulevaisuudessa? Hyppäämme yhden sukupolven yli, omien nuortemme etujen, oikeuksien ja paremman pärjäämisen yli? Surkeaa politiikkaa, jota Keskusta tarjoaa meidän omille nuorillemme. Eipä tarvitse kaukaa etsiä syytä Suomen jyrkästi alenevaan syntyvyyteen... Mutta onhan meillä pakolaiset ja kaikki työperäiset maahanmuuttajat...

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kilpailuun ei tarvitse osallistua. Askeettisesti eläminen ja downshiftaus onnistuu ihan hyvin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset