Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Jumalan kuva

Äskettäin vietimme naisten päivää. Ilman naista mies ei olisi Jumalan kuva. Ja sama toisinpäin. Mutta kuinka onkaan Jumalan kuva rikki? Mikä sen rikkoi? Me itse. Nainen kiusaa miestä. Ja mies naista. Siinä ajan henki. Kun mies ja nainen tulevat yhdeksi jälleen, Jumalan kuva eheytyy. Enkä tarkoita parisuhdetta vaan sukupuolten välistä rauhaa ja harmoniaa. Ei enää kiusausta eikä väkivaltaa. Ei viettelystä eikä viettelijää. Vain usko lujaan luottamukseen. Tietoisuus että me kaikki olemme pohjimmiltamme yhtä. Mutta ennen kuin olemme yhtä, me joudumme kokemaan sen, mitä on olla yksin. Ja se on helvetti jokaiselle. Yksin vailla yhteyttä kehenkään. Ihminen on niin itsepäinen, että siksi jokaisen on käytävä ahtaasta portista. Niin rikkaan kuin köyhän. Niin miehen kuin naisen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Mitä tarkoittaa, että ihminen on Jumalan kuva?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Tähän kysymykseen voisin osaltani tuoda valaistusta, mutta en tiedä kuinka paljon sordiinoa on päällä pidettävä, ettei blogisti sulje osallistumistani keskusteluun. Olen valitettavasti saanut kokea, että hurskaat uskovaiset, kuten myös poliittista uraa hamuavat eivät siedä kommentteja jotka eivät heitä miellytä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#2
Olen valitettavasti saanut kokea, että hurskaat uskovaiset, kuten myös poliittista uraa hamuavat eivät siedä kommentteja jotka eivät heitä miellytä.
............

Olen saanut kokea ihan saman asian. Bannia on tullut ja tulee mutta mielipiteeni olen aina sanonut.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Jumalan kuva on sitä, että ihmisille on annettu looginen ajattelu, järki ja valinnanvapaus, hän voi valita hyvän ja pahan välillä. Usein syytetään Jumalaa maailman pahuudesta, mutta syy on meidän ihmisten. Olemme valinneet väärin. Jos ihminen aina valitsisi hyvän, ei pahuutta olisi.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Jospa nyt aloitettaisiin siitä, että ihmisellä ei ole annettu valinnanvapautta. Vapaa tahto on illuusio. Jos Jumala on luonut ihmisen, miksi ihmisen pahuudesta syytetään ihmisiä? Mitä me olemme valinneet väärin, jos meidät on luotu näin epätäydellisiksi?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #5

#5
Mitä me olemme valinneet väärin, jos meidät on luotu näin epätäydellisiksi?
..............

Emme tietenkään mtään.

Mutta Jumalaan uskovat eivät voi luopua illuusiostaan, että Jumala on täydellinen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#4
Jos ihminen aina valitsisi hyvän, ei pahuutta olisi.
............

Eikö leijona tappaisi enään seepraa jos ihmiset olisivat hyviä?

Mitäs se sitten söisi?

Mitäs muuten hyvä ihminen syö?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#4
Jumalan kuva on sitä, että ihmisille on annettu looginen ajattelu, järki
..............

Looginen ajattelu ja järki sanoo, että Raamattu on täyttä puppua ja täysin moraaliton kirja.

Joten jos sinun väitteesi pitää paikkansa, kristinuskon Jumala ei ainakaan ole Raamattua kirjoittanut.

Jarmo Halttu

Ihminen loi jumalan ja jumalat. Satuja ja mielikuvituksen tuotetta. Ei sen kummempaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jumala loi Naiseen Miehen tahdosta. Lahjoitti Naisen Miehelle ja sanoi: ".. ota Hänet sellaisena mitä tästä nyt tuli ja äläkä yritä häntä muutta, koska siitä ei tule mitään."

https://www.youtube.com/watch?v=-0YiQVptktE
Jumala Loi Naisen

Lieneekö arkielämässä kysymys siitä, että Mies halua muuttaa Naisen "oman makuun mukaan" ja päinvastoin Nainen halua muuttaa Miehen? Mutta siitä ei tule mitään. Niin sanoi Jumala!

Blogiini Vapaavuorossa:
http://viovio.vapaavuoro.uusisuomi.fi/viihde/14997...

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Evoluution mukaan me olemme tulleet eläinkunnasta. Me ihmiset. Raamatun mukaan Luoja teki meidät maasta. Pappi siunaa ja sanoo, maasta sinä olet tullut ja maaksi tulet jne. Raamatun Saarnaaja kirjan luku 10 sanoo, että tomu palajaa maahan ja Henki Luojan luo, jonka on antanut.Eli Henki tässä oisi se joka kuvaa sitä Jumalan kuvaa. Raamattu tarkottaa sielulla koko ihmistä ja siis ei sillai, että sielu oisi joku pikku osa ihmisessä ja Raamattu puhuu eläimistäkin,että eläimetkin on sieluja eli sielu tarkottaa että ollaan eläviä. Lutherkin sanoo eräässä kirjassa että Luoja pystyy tekemään ihmisen apinastakin.
No voihan ehkä Mooseksen kertomus, että ihminen on tullut maasta, tarkottaa paljon asioitakin. Hebrean sana luominen tarkottaa myös pitkiä aikoja emerituspiispa Riekkisen mukaan.
No sitten jos katsoo you tubesta videon Howard Storm niin siinä on sillai, että Storm kuoli ja Henki erosi ruumiista ja Storm näki sitten Henkiolentoja oman ruumiinsa ja siinä sitten Storm joutu käymään juttelua kait pahojen hakijoiden kanssa ja sitten siihen tuli Kristus ja Storm ikäänkuin tuli uskoon ja Kristus palautti Stormin hengen sitten takasi ruumiiseensa ja siitä Storm teki useita videoita you tubeenkin ja oli professori ja sitten vielä luki papiksikin ja elää nyt USA ja kertoo omasta kokemuksesta. Eli siellä rajan takana yritti pahat tulla hakemaan Stormin sinne pahaan paikkaan, mutta kävi kuitenkin toisin
Samoin tanskalainen toimittaja Charlotte Rorth teki kirjan omasta kokemuksesta , kirja Tapasin Jeesuksen ( engl I met Jesus) Toimittaja edelleen elää Tanskassa

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Pappi siunaa ja sanoo, maasta sinä olet tullut ja maaksi tulet jne. "

Eikö tuossa tapauksessa pappi ole aivan oikeassa, tai tähdistähän me tänne olemme tulleet, se maakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset