Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Valeuutiset

Milloin uutiset lakkasivat kertomasta tavallisten ihmisten elämästä? Me saamme päivittäin kuulla miten Patrik Laine laukoi tehoja, kuinka Sauli Niinistö sai potkuhousut tai miten Aku Hirviniemi löysi uuden rakkaan. Missä ovat tavallisten ihmisten kuulumiset? Hirmumyrskyalueet? Tuhot? Mitä sinne kuuluu? Maanjäristykset? Oklahoma, Papua Uusi Guinea...jne. Pitää nykyisin lukea ulkolaisia lehtiä, että tietää mitä maailmalla tapahtuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Missä ovat tavallisten ihmisten kuulumiset? Hirmumyrskyalueet? Tuhot? Mitä sinne kuuluu? Maanjäristykset?"

- Tavallisten ihmisten kuulumiset. Iltis julkaisee tämän tästä uutisia tyyliin "Kauko, 79, nujersi pahoinpitelijät" tai "Aino, 3, tiivisti koskettavasti perheen ongelmat".

- Hirmumyrskyalueet, tuhot ja maanjäristykset. Kukin niistä on toki uutinen, mutta mitä kauempana (maantieteellisesti) tapahtuma on, sitä vaivattomammin kuittaamme aiheen käsitellyksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Onko "ulkolaisen" vastakohta "kotilainen"?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Joku suomalainen jääkiekkoilija teki maalin jossain pohjoisessa Amerikassa. Tai joku toinen suomalainen osui samoilla tienoilla pallonsa koriin. Ihan etusivun uutisia mediassa. Helposti ymmärrettäviä suoraviivaisilta toiminnoiltaan ja tuloksiltaan? Siksi kiinnostavia?
Toisin kuin monimutkaiset yhteiskunnallisten päättäjien poliittiset toiminnot. Joihin isoin osa katsojista, kuulijoista ja lukijoista suhtautuu "minustatuntuu" tai "minäluulen" ajatuksella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset