Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Jumala apinan ruumiissa

Ihminen on Jumala apinan ruumiissa. Kerrotaan näet että ihminen on kehittynyt apinasta, tai samasta kantaisästä, samoista geeneistä. Apina pysyi banaanissa. Ihminen ei. Hän söi hyvän ja pahan tiedon puusta. Syntyi tieto hyvästä ja pahasta hänen sisimpäänsä. Moraali. Omatunto ja yliminä. Mutta koska ihminen on luotu samoista geeneistä apinan kanssa, ihmisruumiissa toimivat toiset lait. Vietti vie ja taksi tuo. Ihminen syyllistyy omantuntonsa kanssa. Syyllisyyden hän ratkaisee kukin omalla tavallaan. Työhön, huumeisiin, naisiin tai rahaan pakeneminen ovat suosittuja. Samoin harrastukset ja olympialaiset. Kun katselee televisiota tai huudattaa musiikkia, ei tarvitse kuunnella omaa sisintään. Mutta se ei poista, hyvän ja pahan tietoa, Jumalaa meissä. Valo ei poistu, vaikka ummistamme siltä silmämme, ja kuvittelemme olevamme pimeässä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

3:5 vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan."

3:22 Ja Herra Jumala sanoi: "Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!"

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Ihmisen ja apinan ero on siinä, että apinat eivät tee itsemurhaa. Tämä taas todistaa sen, että ihminen ei ole pelkkä materiasta koostunut miljardien solujen lajitelma, vaan hengellinen olento, joka voi nyrjähtää omalta perustaltaan niin kauas, että ajautuu täydelliseen epätoivoon.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Ihminen kykenee nyrjähtämään jopa niin kauas epätoivoon, että sortuu uskonnollisuuteen.

Ihminen ei muuten ole ainoa laji, joka kykenee päättämään päivänsä vapaaehtoisesti. Ehkäpä ne muutkin lajit ovat "hengellisiä olentoja".

https://en.wikipedia.org/wiki/Animal_suicide

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Riipisen laittama linkki oli mielenkiintoinen. Kiitos siitä. Luulen kuitenkin, että eksistentiaalisen angstin kokeminen on ihmiselle tyypillinen psyyken tila, ei niinkään eläimille. Minä muuten taidan olla yksi niitä Riipisen tarkoittamia nyrjähtäneitä.

Juha Hämäläinen

Nykytiede on jo pitävästi todistanut, että ihminen söi nimenomaan banaaneja paratiisissa. Syömäri oli homo erectus pari.

Rangaistus tuli ihmisille siitä, että banaanit kuuluivat United Fruits Companylle. Kyse oli työpaikalla tehdystä varkaudesta. Apinaihmisten palkka oli jo aiemmalla viikolla maksettu banaaneissa eivätkä he olleet pyytäneet förskottiakaan.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Yrittääkö Juha väittää, että ihminen olisi apinasta kehittynyt, että me nousimme merestä ja katsoimme savannin yli ja yht`äkkiä meille tuli jalat ja polvet jne.

" Kun selkärankaisella eläimellä tapahtuu sattumanvaraisia mutaatioita, rakentaako luonnonvalinta niiden avulla vähitellen ihmisen? Kuinka kauan kestäisi, että edes yksi ihmisen ainutlaatuisista anatomisista ratkaisuista, kuten vaikkapa polvi syntyisi? Montako vuotta kuluisi, että tarvittavat mutaatiot olisivat vakiintuneet ”kehittyvän” lauman perimään?"

Kuinka monta sukupolvea polvien hankintaan menisi?

Evoluutio oppi on suurinta fuulaa ja vaarallisinta. Charles Darwin oli vasaralla lintuja tappava mielipuoli. Oli hän toki muutakin, mutta oli myös kiinnostunut tappamisesta. Sanotaan, että hän oli mentaalisesti jo 28- vuotiaana loppu. Siis sairasteli ikävän paljon.

Kun ihminen rakentaa ensimäisen toimivan solun alan minäkin uskoa satuihin edes pikkasen. " Elämän koodikirjaimiksi on valittu neljä molekyyliä yli 10potenssiin 84 mahdollisen molekyylin joukosta. Valinta on erinomaisen onnistunut. Miten valinta on tehty – on arvoitus ateisteille, mutta uskovat tietävät, että kyseessä on Jumalan puheen toteutuminen luomisessa: ”

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Darvinin loikat lajista toiseen lajiin. Tieteellä kuullema on ne miljardit ja miljardit vuodet, joista he ovat tutkineet, mutta eivät uskalla esittää niitä suurelle yleisölle. Vai olisiko taustalla kumminkin tarve vain säilyttää työpaikka.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Vaadit siis tieteeltä todisteita mutta uskonnolta et?

Tiede on jo yli 30 vuotta sitten alkaneessa kokeessa osoittanut että elämää voi syntyä tyhjästä, tavoitteena oli tehdä pienoiskokoon tilanne jolloin elämä on alkanut kehittyä maapallolla miljardeja vuosia sitten.

Tänäpäivänä tuossa "alkuvedessä" on jo havaittavissa jakautuneita soluja, mutta uskoville kun on oikeastaan aivan turha kertoa tieteen saavutuksista, varsinkaan sellaisista jotka suoraan romuttaisi heidän uskonsa, tuppaavat keksimään kaikennäköistä hullua omaksi puolustukseksi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #6

Samanlailla todisteita uskonnoltakin tottakai. Ok, eli joudumme odottamaan miljardeja vuosia labran lammikon tuotoksia.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka Vastaus kommenttiin #6

"Tiede on jo yli 30 vuotta sitten alkaneessa kokeessa osoittanut että elämää voi syntyä tyhjästä..." Onko todella? Saisiko tähän lähdeviitteen? Minulla on sellainen käsitys, että tieteelliset ponnistelut tässä asiassa ovat kuin Honkajoen ikiliikkuja, joka oli aina vain pientä viimeistelyä vaille valmis.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt Vastaus kommenttiin #8

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset