Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Elämän ja kuoleman pyörä

Elämä on kuin tivoli. Toiset valitsevat koko elämäkseen turvallisen possujunan. Yksi haluaa käydä vekkulassa, toinen kummitusjunassa. Vuoristorata on monille tuttu laite. Mustekalan pyörityksessä ei kaikki tykkää.

Turvallinen työ ja parisuhdekin voi viedä vuoristorataan, tai esimerkiksi puolison kuollessa kummitusjunaan. Sieltä ei pääse ennenkuin on maksanut viimeisenkin rovon.

Vanhus syö jäätelöä laitteiden ulkopuolella. Nuoret kirmaavat mieluiten niihin laitteisiin, joihin ei vielä ikä riitä. Casinopöydässä voi laittaa "All in". Jokaisella on kuitenkin aina jokerikortti taskussa.

Monet säästävät viimeisen kortin, tai viimeisen oljenkortensa kuolinvuoteelle. On turvallisempi osallistua vain narunvetoon. Mutta siihenkin voi hirttäytyä. Parempi vain ostella arpoja.

Miksi tämä hirveä Härdelli? Kysyn vain. Ehkä emme olekaan elämän vaan kuoleman pyörässä? Elämän pyörä ei näet pyöri sellaista vauhtia - ei sellaista kun tämän maailman meno jo siltä vaatii. Ei elämän pyörä, vanha kärrynpyörä kun on, sitä vauhtia kestä. Se suistuu pian pois raiteiltaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

Ja jos alkaa homma etomaan, eikä enää huvita, saa purkillisen mielialalääkettä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset