Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Nykyihminen muutti tänne Afrikasta

Tutkijat kertovat, että nykyihminen eli Homo sapiens on alkanut muuttaa pois Afrikasta jopa 50 000 vuotta aiemmin kuin on tähän asti luultu. Uutisen mukaan he kertoivat löytäneensä 177 000-194 000 vuotta vanhan fossilisoituneen ihmisen leukaluun romahtaneesta luolasta Israelista.

"Alamme nyt ymmärtää, että Afrikasta ei ollut yhtä isoa muuttoliikettä tietyllä ajanjaksolla”, sanoo päätutkija Israel Hershkovitz. ”Hominineja tuli ja lähti Afrikasta ainakin puolen miljoonan vuoden ajan.”

Tieteen mukaan ihminen polveutuu apinasta. Nykyihminen siis lähti Afrikasta, kun oli ensin kehittynyt siellä apinasta. Niinkö tästä uutisesta pitää päätellä? Muuttoliike Afrikasta jatkuu, mutta tapahtuuko siellä enää kehitystä apinasta ihmiseksi? Vai onko ihmisen luku jo täynnä?

Jos uutinen pitää paikkansa, että nykyihminen on tullut muuttoliikkeen kautta Afrikasta muualle maailmaan, silloinhan me kaikki olemme juuriltamme afrikkalaisia maahanmuuttajia. Ja jos ihminen tuli tänne Afrikasta silloinhan kaikki muut maanosat- Eurooppa, Amerikka, Intia - olivat vapaat nykyihmisestä. Ja kun nyt katsoo maailmaamme, nykyihminen olisi saanut pysyä Afrikassa.

Melkoinen peto sieltä merestä nousi ja täytti joka maailmankolkan. Saattaapa vielä tuhota koko maapallon ja itsensä lopullisesti ydinaseillaan. Lähde: https://tekniikanmaailma.fi/israelissa-tehty-fossiililoyto-kirjoittaa-hi...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Nykyihminen siis lähti Afrikasta, kun oli ensin kehittynyt siellä apinasta."

Näin jotkut esittää. Nykyihminen lähti Afrikasta leviämään ja tappoi muut ihmislajit, jotka jo olivat Euraasiassa olleet pari miljoonaa vuotta. Onko nyt sama tapahtumassa uudelleen? Afrikasta tulee uusi aalto ja tappaa muut?

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen

Emme tiedä esim. Neandertalin ihmisen häviämisen syytä. Toki tuo tapetuksi tuleminen on yksi mahdollisuus muiden joukossa.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

Lähtikö se ensin pakosalle Afrikasta? Lienee nykyihmisen alkukantaisempi muoto, joka vain kuoli pois alta tämän "päivitetyn" version tieltä.

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen Vastaus kommenttiin #14

"Neandertalinihminen (Homo neanderthalensis) on ihmisten (Homo) suvun laji, joka eli Euroopassa ja Lounais-Aasiassa ainakin vielä 40 000 vuotta sitten, ja joidenkin arvioiden mukaan aina vuoteen 28 000 eaa. saakka. Neandertalilainen kehittyi Euroopassa heidelberginihmisestä 500 000–200 000 vuotta sitten. Neandertalilaisten lukumäärää ei tiedetä, mutta yleinen arvio on 70 000."

Tuon Wikipedian lainauksen mukaan Neandertalin ihminen kehittyi Euroopassa. Alla vielä Wikipedian lainaus lajin häviämisestä.

"Neandertalilaisen häviämisen syistä ei ole varmuutta. Neandertalilaiset saattoivat sulautua nykyihmiseen, tai ehkä nykyihminen hävitti neandertalinihmisen tappamalla sen sukupuuttoon tai tuomalla tauteja. On myös arveltu, että neandertalilainen ei kyennyt sopeutumaan ilmastonmuutoksiin, joskin joidenkin tutkijoiden mukaan neandertalilainen sopeutui muuttuviin ympäristöoloihin yhtä hyvin kuin nykyihminen. Pienistä ja erillään olevista populaatioista johtuva sisäsiittoisuus saattoi myös olla yksi häviämisen syistä, samoin kuin supertulivuoren purkaus."

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #15

Apinastako kehittyi vai gorillasta?

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #18

"Apinastako kehittyi vai gorillasta?"

Ei vaan yhteisestä esi-isästä. Katso tuosta:
http://www.biology-pages.info/H/hominoids.jpg

Mika Sarivaara-Satta

Ihminen ei ole kehittynyt apinasta(ape), vaan ihminen ja apina jakavat yhteisen esi-isän.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

Yhteisen kantaisän? Eikö tuo liene niin, että kun elämä alkoi kehittyä kylmältä kalliolta bakteerien ja levän risteytyessä, synnyttäen jäkälää ja jäkälä sammalta, että yhteinen kantaisä on jokin bakteeri.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"yhteinen kantaisä on jokin bakteeri."

Toki, mutta kyse oli siitä viimeisimmästä yhteisestä kantaisästä. Jonka jälkeen kehitystiet erosi.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

Ihminen ei ole kehittynyt apinasta vaan apina on kehittynyt ihmisestä

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen

Ihminen kuuluu isoihin ihmisapinoihin mm. simpanssien, gorillojen ja orankien kanssa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ihminen on yksi isoista Afrikan ihmisapinoista, one of the apes. Kaikki me olemme kehittyneet aiemmista apinoista, emme tietenkään nykyisistä lajeista.

Australopithecus- ja Homo-suvut kehittyivät Afrikassa aiemmista ihmisapinoista. Homo-suvun lajeja oli levinnyt myös joka puolelle silloista Euraasiaa viimeistään 1,5 miljoonaa vuotta sitten. Monenlaista ihmisporukkaa on lähtenyt Afrikasta monessa aallossa sen jälkeen.

Uusimpien tulkintojen mukaan Homo sapiens sapiens on ainakin vähän yli 300 000 vuotta vanha Homo sapiensin alalaji. Ihan ilmeisesti ainakin jo 194 000 vuotta sitten jonkinlainen joukko meitä oli ajautunut Välimeren itäpäähän asti, mutta tästä ei ilmeisesti jäänyt nykyeuraasialaisiin geneettistä jälkeä.

60 000 – 120 000 vuotta sitten Afrikasta lähtivät ne Homo sapiens sapiens -populaatiot, jotka sittemmin hankkivat joitakin Neandertalin ja Denisovan ihmisten geenejä ja ovat kaikkien nykyeurooppalaisten ja -aasialaisten esi-isiä.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

Varmaan se niin on että kanta-ihmiset kehittyivät eri maanosissa erinäköisistä ihmisapinoista. Kiinassa kiinan isoista panda-apinoista, Amerikassa punanahka-apinasta, Alaskassa eskimoapinasta, Lähi-idässä Adam apinasta, Suomen lapissa tunturiapinasta. Mutta sittemmin, tuon uutisen mukaan nykyihminen marssi tänne Afrikasta ja levitti siemenensä kaikkiin maanosiin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ainakin se on totta, että useimpien koulussa oppimat teoriat ovat väärässä ja vanhentuneita. Apinoita, ihmisapinoita ja ihmisiä oli ympäri planeettaa, lajit ristiintyivät, ja ihmiset lopulta aiheuttivat kaiketi muiden lajien sukupuuton (paitsi apinoiden tietysti, tai siis ei ainakaan vielä). Voidaan sitten kiistellä mikä luoetaan nykyihmiseksi ja mistä hän tuhotyönsä aloitti konsensus on yhä Afrikka vaikka ei sekään ihan 100% aukoton teoria ole. Ja juu näillä teorioilla tietysti tehdään myös politiikkaa.

http://www.telegraph.co.uk/science/2017/05/22/euro...

Esim. Kaikki varmaan ovat lukeneet tiedeuutisia sen verran että tietävät, että meissä jokaisessa on 1-4% neandertalilaisen geenejä, kuolivat sukupuuttoon vasta ^40 000 vuotta sitten, joissain palstalaisissa geeniperimää on kaiketi selvästi enemmänkin.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

Minkälaisella lautalla tuo nykyihminen sieltä Afrikasta purjehti? Mahtoivat ihmisapinat olla yhtä järkyttyneitä kuin Intiaanit Kolumbuksen nähdessään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Maapallo oli kovin erinäköinen ja erilainen paikka siinä 3 miljoonaa vuotta sitten jolloin nykytietämyksen mukaan ensimmäiset ihmiset kantaisät bongattiin. Siitä tähän päivään on ollut kaiketi 7. jääkautta sun muuta. Miten laji sitten vaelteli minnekin, milloin, mikä laji kehittyi missäkin on kyllä nykytietämyksen ulottumattomissa vaikka toki on jonkinlainen konsensus tapahtumista nykylöytöjen valossa. Mehän eli homo sapiens olemme tämän ketjun nuorin ja ihastuttavin versio.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #7

On ehtinyt olla monta ilmastonmuutosta ilman ihmisen ja teollisuuden aiheuttamaa saastetta.

Tietysti tulenkäytön keksimisen jälkeen nuotioita paloi kylminä kausina luolissa ja ulkosalla ja niistä nouseva savu saastutti ilmakehää.

Nuotiosavun vaikutus lienee kuitenkin ollut vähäistä ilmastonmuutosten aiheuttajana.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #7

"Alku-Suomi kuului varhaiseen suurmantereeseen Kenorlandiin, joka sijaitsi trooppisilla leveysasteilla päiväntasaajan eteläpuolella."

https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/suomi-synty...

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Minkälaisella lautalla tuo nykyihminen sieltä Afrikasta purjehti?"

Sieltä pääsi ja yhä pääsee ihan kävelemällä Välimeren itäpuolta.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No kertoohan Raamatun antropologi Alice Linsley, että Nooa asu Nigeriassa Tsadjärvellä ja siellä oisi se iso tulva ollut kun jos katsoo kertomuksia netistä kohta Just Genesis, sisällysluettelo siellä, juttuu paljon ja sitten Nooan Haamin poika KUs ja hänen jälkeläisensä oisi sittan asuneet Nubiassa eli Sudanissa ja siellä on nyt heidän pyramidejakin vielä paljon pystyssä The Kushian--Just Genesis

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Muinaisastronauttiteorioitten mukaan mustat afrikkalaiset ovat Maan alkuperäisiä asukkaita, ja muut rodut (joita tiettävästi ei ole) olemme avaruuden muukalaisten jälkeläisiä tai näitten geenitekniikalla luomia. Perusteluna on käytetty mustien ja muitten geenieroja.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2018/01/mobiiliaa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset