Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Työeläkkeesi on valtionvelan panttina

Työeläkkeesi ei ole turvassa. Suomen valtion työeläkekassa on valtionvelan panttina. Se takaa Suomen AA -luottoluokituksen. Suomi elää velaksi - koko ajan. Valtionvelka ja lisävelan tarve ohjaa kaikkea poliittista päätöksentekoa.

Suomi liittyi (tai liitettiin) EU:hun vain ja ainoastaan sen vuoksi, että sitä kautta valtion velanottokyky säilyi riittävänä. Sama pätee euroon (€). Itsenäinen markka ei ollut riittävä tae kansainvälisille rahalaitoksille. Liittymällä euroon Suomi pysyi velanottokykyisenä valtiona.

Myös tämän hetkinen maahanmuuttopolitiikka on velanottokyvyn kannalta ratkaisevaa. EU, IMF ja muut kansainväliset rahalaitokset antavat edullista lainaa vain valtioille, jotka ottavat vastaan pakolaisia. Jotta Suomi pysyy velanottokykyisenä, sen on kannettava vastuunsa Euroopan pakolaiskriisistä.

Suomen varallisuus on velanottokykyä. Velkaa edeltää aina vastike. Suomen vastikkeita eli velan pantteja (kiinnityksiä) ovat työeläkekassa, positiiviset ennusteet vienninkasvusta, positiiviset talouskasvuennusteet (mukaanlukien työttömyysasteen laskeminen = aktiivimalli), EU ja eurojäsenyys, sekä kyky ja mahdollisuus ottaa maahanmuuttajia.

Ilman valtion jatkuvaa velanottoa julkinen sektori kaatuisi välittömästi. Maksuton koulu- ja koulutuslaitos, sosiaali- ja terveyspalvelut, sota- ja poliisivoimat, eduskunta ja virkamiehet, kaikki. Yritysten ja yrittäjien liikevaihto ei riitä kattamaan julkisia menoja - ei vaikka jo nyt nyhdetään kaikki irti. Tuloverojen lisäksi veronmaksajat maksavat "menoveroja" eli arvonlisäveroa hankkimastaan ruuasta, vaatteista, tarvikkeista, palveluista, kaikesta.

Raha on aina velkaa. Se luodaan vastikkeeksi jollekin. Yleensä lupauksille tulevasta kasvusta ja positiivisille ennusteille valtion taloudessa. Suomella ei ole kiinnittämätöntä omaisuutta. Kaikki Suomen "pääoma", kuten työeläkevakuutusmaksusi, toimii valtion velan panttina. On siis turha kuvitella, että valtiolla olisi säästöjä. Ei ole. Kaikki, mukaanlukien luonnonvaramme, ovat jo luovutettu valtionvelan pantiksi. Peukut pystyyn! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Asia on juuri niin kuin Kuusela kertoo.

Juha Hämäläinen

Toistan saman, että näin on. Lisään sen, että 90-luvulla pankit pelastettiin ja kansa jätettiin kuseen juuri, koska haluttiin pankkien taseiden täyttävän EYn ja rahaliiton vaatimukset. Koivisto toimi omavaltaisesti ja myös rikollisesti. Koivisto teki mitä ilmeisimmin valtiopetoksen, joka vanheni viime vuonna.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

3.9-10
UKK-päivät
PM.Kiviniemen puhe:
Jälkiviisaudessamme voimme unohtaa historialla olevan aina ulottuvuutensa omassa ajassaan ja menneisyydessä.
-Poliittisia ratkaisuja ei pidä irrottaa omasta ajastaan.

Oman kansallisen historiamme näkökulmasta mielenkiintoinen ajanjakso tästä viitekehyksestä on vuodet 1975 - 1995,
kehitys ETYK-Suomesta EU-Suomeen. Kauppatie länteen oli Kekkosen työlistalla 1950-luvulta ja Efta-vapaakauppasopimuksesta alkaen.

-Kyky lukea kansainvälistä muutosta ja suurvaltojen suhteita, ja hankkia valistunut kansalaismielipide ulkopolitiikan tueksi on yksi osa Urho Kekkosen henkistä perintöä. Mielestäni voi sanoa, että
-Suomi eteni ETYKistä EU-jäseneksi Kekkosen virittämällä visiolla.
- Kekkonen tiesi, mihin kuulumme ja mihin meidän pitää suuntautua.

Mennäänpä EU alkuhistoriaan.Perustettiin heti II-maailmansodan jälkeen.

Varsovan-Liitto ITÄ-LÄNSI EU/NATO? Valtasuhteet Euroopassa.

JK.Jo Santeri Alkiolla oli visio Euroopan "USA" .Oma valuutta .
Salaliittoteoreita minkään puolueen kohdalla on turha keksiä.Joka puolue on ollut Kekkosen työn jatkajana . On vain niin mukavaa "vastustaa" EU ja Euroa joista on sovittu jo Kekkosen aikana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset