Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Suomi ei ole rikas maa

Perusasia, jota ei opeteta koulun penkillä, on että yrittäjät (isot ja pienemmät yritykset) rahoittavat maksuttoman koululaitoksen, opettajien palkat, julkisen terveydenhuollon, poliisin, oikeuslaitoksen, eduskunnan virkamiehineen, kuntien sosiaalipalvelut jne. jne. Nämä julkisen sektorin palvelualat eivät itse näet tuota mitään. Ne rahoitetaan yritysten ja pienyrittäjien maksamista veroista.

Luonnollisesti yritysten verotulot eivät riitä julkisiin menoihin. Tätä bruttokansantuotteessa olevaa aukkoa paikataan jatkuvalla velanotolla. Suomi ei ole rikas maa, vaan jatkuvasti nopealla vauhdilla velkaantuva maa. Miksi Suomen tulevaisuus näyttää heikolta? Tähän ovat syynä julkisen sektorin yhä paisuvat kustannukset. Niiden rahoittamiseksi yritysten on nostettava hintojaan. Ja koska yritykset joutuvat nostamaan tuotteiden hintoja, vienti ei vedä yhä tiukentuvassa kilpailussa.

Jo nyt yrittäjien verotus on kohtuuton. Sen vuoksi yhä useampi yrittäjä heittää hanskat tiskiin. Tehtaat ja tuotanto viedään halvempiin maihin. Ja mitä vähemmän yrittäjiä maastamme löytyy, sitä vähemmän on nettoveronmaksajia. Valtio, jossa yrittäminen tehdään mahdottomaksi, on tuhoontuomittu.

Vaihtoehtona on kommunismi, jossa kaikki tuottava yritystoiminta siirtyy valtion omistukseen. Se olisi yrittäjällekin lopulta helpompi tie. Riskit ja vastuun yrittämisestä kantaisi valtio eikä yksityinen henkilö. Palkan maksaisi valtio. Myös palkallinen loma kiinnostaisi. Jo nyt valtio vie yrityksen liikevaihdosta enemmän kuin sen omistaja. Eikö samantien valtio voisi myös ottaa harteilleen taloudelliset riskit, vastuun, markkinoinnin, työeläkevakuutusmaksut, kaikki?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Pääkirjoitus: Pääomatulot vapaita kunnallisverosta !
IS 5.11.2013

TS/IS 4.2.2010
Työikäiset ovat nettomaksajia !
-Jukka Pekkarisen Finanssipolitiikan suunta 2010 –raportin mukaan 25–65-vuotiaat ovat nettomaksajia
- eli he rahoittavat julkiset palvelut ja etuudet.
-Pääosa näistä on palkansaajia,
-jotka eivät tarvitse niin paljon yhteiskunnan palveluita
- Ilmainen yliopisto, jonka päälle saa opintotuet, on aikamoinen etu, huomauttaa Kiander.
Koulutuspalveluiden lisäksi suurituloiset käyttävät Kianderin mukaan köyhiä enemmän myös terveyspalveluja.

Aktiivitoimissa nyt 127 600
70% yrityksillä
Maksajana palkansaajat veroillaan.
Sosiaaliturvamaksujakin siirrettiin yrityksiltä palkansaajien maksettavaksi-15 n.yli 800milj/vuodessa.

Yrittäjien eläkkeitä valtio maksaa n.100 milj.vuodessa.
TE-14

Jani Kuusela

"Pääosa näistä on palkansaajia"

Ja nettomaksajat töissä yrityksissä tai yrittäjällä. Täten työllistävä yrittäjä maksaa työntekijöistään verot. Julkisen sektorin palkansaajat saavat palkkansa verokassasta ja palauttavat siitä osan veroina samaan kassaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Keräisikö se yrittäjä palkansaajan työstä ne tulonsa josta itsekkin saa palkkansa ja yrityksen tulot?
Vai mistä ne tulee?
Palkansaaja tekee tuotteen jonka yrittäjä myy ja josta saa tulonsa.
Paitsi jos tekee itse työt nyrkkipajassaan tulot on 100% itselle.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #5

Yritys tai yrittäjä luo tuotteen (esim. Nokia puhelimen). Yritys palkkaa työntekijöitä valmistamaan tuotteita, suunnittelemaan uusia, tekemään markkinointia jne. Mutta yrittäjä on siellä taustalla. Samoin pienessä yrityksessä. Yrittäjä tarvitsee lisätyövoimaa ja palkkaa työntekijöitä. Yrittäjä maksaa työeläkevakuutusmaksut, verot jne. Ja tämä kaikki maksetaan siitä liikevaihdosta, jonka yrittäjä tai yritys tekee.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #8

Pidätätkö verot ,eläkemaksut ja työttömyysvakuutusmaksut palkansaajan tilistä? Vai omasta pussistasi?
Saatko sairaspäivärahat Kelasta kun työntekijäsi on sairaslomalla?
Vähennätkö henkilöstökulut veroistasi?

Jos et noita tiennyt niin kiireesti opiskelemaan miten yritystä hoidetaan.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #16

Verot, työeläkevakuutusmaksut, muut vakuutukset jne. maksetaan yrittäjän tai yrityksen liikevaihdosta eli siitä myynnistä, minkä yritys tekee. Yrittäjä maksaa nuo maksut palkanmaksun yhteydessä. Ei niitä makseta jostakin kassasta tai palkansaajan "I am in a wonderland" ruutuvihkosta. Jos yrittäjä maksaa 2000 euron nettopalkkaa työntekijälle, maksaa samainen työntekijä hänen yritykselleen sivukuluineen (valtion osuus) about 3500 e kuukaudessa. Tämän kaiken hän maksaa yrityksen liikevaihdosta eli siitä rahasta, minkä saa asiakkailtaan. Tällä tavoin yrittäjä kerää varoja julkisen sektorin käyttöön.

Pekka Iiskonmaki

''Suomi ei ole rikas maa''

Suomella ei ollut malttia rikastua. Hedelmät syötiin jo kukkasina.

Pekka Iiskonmaki

''maksuttoman koululaitoksen, opettajien palkat, julkisen terveydenhuollon, poliisin, oikeuslaitoksen, eduskunnan virkamiehineen, kuntien sosiaalipalvelut jne. jne. Nämä julkisen sektorin palvelualat eivät itse näet tuota mitään. Ne rahoitetaan yritysten ja pienyrittäjien maksamista veroista.''

Alle puolet julkisen sektorin työntekijöistä tuottaa palveluja.

Terveyspalvelut, opinnot, poliisi, armeija, pelastuslaitos ym.

Muut kärsivät ilmavaivoista. Eli yli puolet.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja verothan sosiaaliturvaan kerätään kansalta.
Veroina,ALV,veroluonteisina maksuina,kuntien ja valtion kautta.

Joten niiden pitäisi kattaa edm.ellei veroja käytetä muuhun tarkoitukseen.
Tai joillekkin on jaettu verovapauksia niin etteivät osallistu yhteiskunnan ylläpitoon vaan on muiden siivellä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK. Ja aina n.2,4 Miljoonan palkansaajien kotitaloudet ja yli miljoona eläkeläisen kotitaloutta maksaa veroja enemmän ,kuin PK-yrittäjät.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #7

Edelleen, vain yksityisellä sektorilla (eli yrityksen tai yrittäjän leivissä) työskentelevä maksaa nettoveroja. Julkisen sektorin työntekjän palkka maksetaan noista yrityksiltä kertätyistä veroista (ja valtion lainasta). Ja julkisen sektorin työntekijä ei tuo verokassaan mitään sen ulkopuolelta - vaikka näennäisesti maksaa veroja.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #9

Sen verran eri mieltä että julkisenkin sektorin työntekijä voi tuoda epäsuorasti verotuloja kassaan. Työvoiman osaaminen ja terveys vaikuttavat ratkaisevasti työn tuottavuuteen ja näitä palveluita tuottaa usein julkinen sektori. Tokikaan nämä palvelut eivät sinällään syö kuin reilu 20% kaikista veroeuroista..

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #10

Julkinen sektori ei tee liikevaihtoa. Se ei tuota tulosta. Julkisella sektorilla ei ole "maksavia asiakkaita", jotka maksaisivat palkan sen työntekijöille kuten yksityisellä puolella. Julkisen sektorin ainoa tulonlähde ovat valtion velka ja yrityksiltä (sis. yritysten työntekijöiltä) perittävät verot.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #11

Eikö tee? Mihis ne palvelumaksut ja eri palveluiden maksut menee?
Milläs ne PK-yritykset pysyy pystyssä? Viennilläkö? Vai palkansaajien kulutuksella ja ostovoimalla?
Mihis ne työttömyyskorvaukset menee?
Eurot 100% yrityksille,ALV valtiolle . n.600 000 työttömän kotitalouden kulutus olisi pois PK-yritystenki kassasta .
Voihan nekin tietysti viedäLidliin ja ostaa Tokkmannilta Kiinalaisia tuotteita.
Kannattas miettiä ketkä sen leivän kantaa PK-yritystenkin pöytään.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #17

Palvelumaksuilla ei voittoa tehdä eikä niistä kenenkään palkkoja maksella. Ajatellaanpa vaikka soutuveneen valmistaja herra Hakkaraista. Hänellä on mukavasti asiakkaita, jotta elättää sillä työllä itsensä.

Hänellä on pankkilainaa, jolla on saanut yrityksen pystyyn. Asiakkaita on sen verran että hän päättää laajentaa. Hän ottaa töihin Pentin.

Nyt yrityksen pitää myydä veneitä kaksinverroin, jotta toiminta olisi kannattavaa. Herra Hakkarainen kantaa vastuun onnistumisesta, markkinoinnista, kiinteistä ja juoksevista kuluista. Jos myyntiä ei ole, hän maksaa kuitenkin sovitun palkan työntekijälleen, mutta jää itse vaille palkkaa. Se on pelin henki.

Hakkarainen maksaa Pentille 2000 e kuukaudessa nettopalkkaa Pentin tilille. Lisäksi yrittäjä Hakkarainen maksaa Pentistä valtiolle erilaisina sivukuluina lähes toiset 2000 e. Siinä pitää veneitä mennä kaupaksi eikä voi jäädä laakereilla makaamaan. Palkansaaja Pentin palkka ja hänen maksamansa verot ja eläkevakuutusmaksut jne. YRITTÄJÄ maksaa siitä pussista, johon hänen asiakkaansa maksavat veneensä. Jos pussin pohjalle kaikkien maksujen jälkeen jotakin jää, sillä yrittäjä ostaa itselleen leipää ja voita leivän päälle.

Jani Kuusela

Suomi liittyi EU::hun ja euroon vain ja ainoastaan siksi, että tarvittiin lainatakuita uutta velkaa varten. EU ja euro toimivat ikäänkuin lainan pantteina ja vakuuksina. Ilman niitä laina hanat olisivat menneet kiinni ja samoin koko Suomi.

Tämän hetkinen maahanmuuttopolitiikka on saman asian summa. Kun otamme tänne pakolaisia, saamme lainaa Euroopan keskuspankilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Jos emme ota, laina hanat suljetaan. Me tarvitsemme maahanmuuttoa vain ja ainoastaan siksi, että se toimii ikään kuin vakuutena uutta lainaa vastaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eikö se Elinkeinoelämä ja maatalous tarvinnutkaan EU tukia? Ei yhteistä valuuttaa,eikä yhteisiä sääntöjä,tulli ym. kilpailua varten viennissä?
Kellä on rahat,pääomat ja työpaikat sen lauluja laulat.

PK-yrityksiltä ei löydy palkkio -eikä eläkevirkaa eduskunnan jälkeen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Metkaa kun se palkansaajat joka nyt on eläkkeellä yhä pitää maata pystyssä.
Nimittäin Suomella on palkansaajien työeläkkeet takaamassa Valtion AA-luottoluokitusta.
Jos niin ei olisi olisimme IMF/EU holhouksessa kuten Kreikka .

Jani Kuusela

En mollaa tai mitätöi palkansaajia vaan kritisoin järjestelmää, joka ei voi pysyä pystyssä. Palkansaajien työeläkekassa on koottu yritysten ja yrittäjien liikevaihdosta, samoin kuin jokaisen palkansaajan palkka, verot ja muut maksut. Ellei ole toimivaa ja tuottavaa yritystoimintaa ei ole nettoveronmaksajia (palkansaajia), ei eläkekassaa, eikä julkista sektoria. Kaikki kootaan yritysten ja yrittäjien liikevaihdosta eli myynnistä.

Metkaa on myös se, että palkansaaja maksaa lisäveroa myös kulutuksesta yleensä 24% arvonlisäveroa. Elikkä hänen todellinen verotuksensa on paljon korkeampi kuin tulovero. Lisäksi hän maksaa myös menoissaan "menoveroja" 24%. Ja kaikki tämä siksi, että julkiset menot saataisiin maksettua.

Yrittäjän on puolestaan tilitettävä tuo kuluttajien "menovero" eli alv. omasta myynnistään. Eli yrittäjän on laitettava myymänsä palvelun tai tuotteen hintaan lisänä arvonlisävero, joka luonnollisesti nostaa tuotteen tai palvelun hintaa kuluttajalle.

Jani Kuusela

Totta on tuo, että palkansaajien ja yrittäjien työeläkekassa on kokonaisuudessaan valtion velkojen takuina. Todennäköistä on että nuo vastikkeet menevät vielä niin sanotusti "ulosottoon", eli kun Suomi ei enää pysty hoitamaan velkojansa, velan myöntäjä IMF ja muut kansainväliset rahalaitokset ottavat "omansa" pois. Eli työeläkkeet eivät ole turvassa. Ne ovat velkojen panttina.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mikä yrittäjien kassako mukana? Valtiohan maksaa teikäläisten eläkkeitä 100milj/v.
Maatilayrittäjien n.1 Mrd/vuodessa. Verovaroista.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Suomen saa vielä jaloilleen kunhan uskaltaa karsia turhat risut pois rungosta. Valtion kutistuessa sopivaksi verot riittävät sen toimintaan ilman uutta lainaa ja mikäli toimeliaisuus lisääntyy sen mahdollistuessa (600 000 työtöntä tänään?) niin lisääntyneillä verotuloilla voidaan lyhentää lainaa.

Pessimismi, olkoonkin kuinka perusteltua tahansa, ei auta tilanteessa ollenkaan.
Oliko tuo kommunismi jonkin sortin huumoria? Tarjoat vaihtoehdoksi velkaantumiseen luovuttamista velkaa ottavalle taholle jotta saataisiin konkurssi mahdollisimman nopeasti? Itsemurha ei mielestäni ole hyvä ratkaisu.

Vaihtoehtona on julkisen puolen jumppaaminen toimintakuntoiseksi. Ylipainon tiputtua on kansan helpompi hengittää ja hymyillä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset