Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Miten Jeesus tulee takaisin?

Miten kuvittelet Jeesuksen tulevan takaisin? Tai kun kuvittelet, ettei hän tule? Miten kuvittelet, että hän tulisi? Ajatteletko jonkun satuhahmon ratsastavan pilvissä? Raamatun mukaan Hän tulee "sisäisesti meissä". Murtautuen läpi valheellisen psyykkeemme. Jeesus asuu jokaisessa meissä. Totuutena. Sisäisenä lapsena - hylättynä, ristille naulattuna ja alitajuntaan haudattuna. Hänen tulemuksensa on sisäinen prosessi. Tuomio valheelliselle "minällemme" - egolle, jonka olemme rakentaneet pelkojemme suojakuoreksi. Jeesus on todellinen "minäsi", joka murtaa lopulta panssarisi. Olivatpa suojamuurisi millaiset hyvänsä. Hän antaa sinun mellastaa, pilkata, olla olevinasi viisas. Hän antaa sinun sulkea itsensä kivenjärkäleellä alitajuntasi hautaan - pimeimpään kellariin. Luulet hänen siellä pysyvän - Poissa silmistä, Poissa mielestä. Mutta yön hiljaisina hetkinä, yksin pelkojesi kanssa, et voi enää paeta häntä. Hän tulee silloin, kun egosi on tullut tiensä päähän. Pelkäät kuolevasi. Mutta vain pelko kuolee. Ja sinä elät, et enää sinä, vaan Kristus elää sinussa. Jeesuksen tuleminen on sisäinen murros - läpimurto, jossa totuus voittaa lopulta aina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jeesus on kuollut, mutta Kristus tulee ja Hänen tulemisensa tietää vain Jumala yksin.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mikäs veijari se on tämä Kristus, onko samaa porukkaa Jumalan ja Jeesuksen kanssa.
Voi olla että pitkästytte odottamiseen, sieltä kun ei tule yhtään ketään tai mitään.

Juha Hämäläinen

Tossavaisen ei kannata huolestua. Asia ei koske häntä. Tossavainen kun kuolee niin vaan valot sammuu. Vintille tulee ikuinen pimeä. Näin Tossavainen uskoo, muttei pysty todistamaan. Eli Tossavaisella on ihan oma uskonto muiden uskontojen joukossa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #7

Minäkin luulen että näin tulee käymään Tossavaiselle: valot vaan sammuu:) Mutta minä uskon että samoin tulee käymään monelle muullekin, ainakin kaikille Hämäläisille. Ei hämäläiselläkään ole minkäänlaisia turvatakuita asian suhteen, puoleen eikä toiseen.

Käyttäjän markkujhhamalainen kuva
Markku Hämäläinen Vastaus kommenttiin #8

Leo Mirala, millä perusteessa luulet Tossavaisen ja Hämäläisen valojen sammuvan, vai sammuuko ne kaikilta muiltakin yhtä lailla?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #8

Siksi on turha asiasta viisastella. Se on täysin uskonvarainen. Sen selitin jo kertaalleen.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #7

Voit kuule Hämäläinen olla varma siitä, että ne valot sammuvat joka ikiseltä oliolta kerran ja lopullisesti.
Tossavaisella ei ole mitään uskontoa eikä usko noihin Raamatun naurettaviin satuihin. Sen verran vielä valot palavat.
Sitä paratiisia odottavat tulevat kokemaan suuren pettymyksen. Meni elämä hukkaan noita herroja palvoessa.

Tossavainen ei pysty todistamaan. Mitenkä minä todistan sellaista jota ei ole olemassakaan. Pystyykö Hämäläinen todistamaan missä se paratiisi mahtaa olla tuolla taivaassa kun siihen uskotte.Kait se täytyy olla tiedossa kun sinne pääsyä odotatte.

Käyttäjän markkujhhamalainen kuva
Markku Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

Raimo Tossavainen, onko siis niin ihan jokainen asia mitä ei pystytä todistamaan, ei myöskään ole olemassa?
Niin ymmärsin sinun tarkoittavan.

Mihin väitteesi perustuu?

Minulle riittää se että on asioita joita en tiedä, en ole niin viisas että pystyisin sanomaan asiasta jota en tiedä, että sitä ei ole.

Tuo että sammuuko valot kun kuolen, on yksi asia jota en tiedä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

Totesin jokaisen kannan olevan täysin uskonvaraisen. Jos ymmärrät suomea niin ymmärrät asian. Sinulla tuntuu olevan vain niin kova tarve esittää sanomaasi, ettet huomaa sinulle jo vastatun.

Toistan. Kuolemanjälkeinen tilamme on täysin uskonvarainen. Niinkuin on kaikki, jonka luulemme olevan miltä se näyttää. Emme me tiedä mistään mitään varmuudella. Tähän ovat päätyneet maailman parhaat hiukkasfyysikotkin. Emme tiedä edes mikä kutsumamme todellisuus on.

Siinä on Tossavaisella nyt miettimistä.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #17

"Toistan. Kuolemanjälkeinen tilamme on täysin uskonvarainen."

Ei ole. Mulle riittää täysin kun sanon, etten yksinkertaisesti tiedä. Ei ole uskoa ei..

"Emme me tiedä mistään mitään varmuudella. Tähän ovat päätyneet maailman parhaat hiukkasfyysikotkin."

Tieteessä ei väitetäkään, että tiedetään jotain 100% varmuudella. Riittävä todennäköisyys riittää vallan mainiosti. Tosin jos irrottaa väitteen kontekstista, kuten Hämäläinen teki, niin kyllä siitä "uskonnon" voi vääntää.

"Emme tiedä edes mikä kutsumamme todellisuus on."

Pitäähän filosofeilla jollain "viisauksilla" tilinsä ansaita, eikö niin?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #9

"Tossavainen ei pysty todistamaan. Mitenkä minä todistan sellaista jota ei ole olemassakaan. "

Jutuistasi päätellen sinun pitäisikin nimenomaan todistaa että "sellaista" ei ole olemassa. Nyt otat sen totuutena ja sen mukaan lajittelet ihmiset lampullisiin ja lamputtomiin. Näyt tarttuvan aiheeseen aina kun on mahdollisuus joten ettet toistaisi jatkuvasti itseäsi toivoisin jotain todellista faktaa mielipiteesi jatkeeksi.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #27

Niin mitä faktaa minun pitäisi esittää sellaisesta jota ei ole olemassakaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #57

"Niin mitä faktaa", enhän minä voi tietää mihin faktaan sinä uskosi perustat.

Tarkoitinkin juuri sitä että sinäkään et pysty esittämään mitään todisteita sen puolesta ettei "sellaista" olisi olemassa eli olet aivan samassa asemassa kuin ne jotka väittävät "sellaista" olevan. Esiinnyt vain kuin olisit jotenkin fiksumpi tässä asiassa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #64

Miten minä sellaista voin todistaa, jota ei ole olemassakaan. Ihan sama kuin että sinä uskoisit että Hakaniemen torilla on Eiffel-torni. Enhän minä sitäkään muuten pysty todistamaan muuten kuin sanomalla että sitä ei ole.
Olen minä sen verran fiksumpi, että en usko ikuiseen elämään jossain taivaassa. On se sen verran paksua satua.

Käyttäjän markkujhhamalainen kuva
Markku Hämäläinen Vastaus kommenttiin #7

Juha Hämäläinen, Tossavaisen uskontoko ne valot häneltä sammuttaa?
Onko Tossavainen vääräuskoinen ja siksikö häneltä valot sammutetaan?

Entä sinun valosi kun täältä kuolet, sammuuko nekin, vai onko oikein kirkkaatkin valot siellä jossain odottamassa?

Eikö ihan oma uskonto ole parempi kuin jonkun toisen sanelema uskonto, ainakin minusta, uskonnoilla kun on niin valtavasti ihmisiä höynäytetty ja tullaan edelleenkin höynäyttämään.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #15

No niin sukukaima. Ihan jo totesin ylempänä Tossavaiselle, että maailman etevimmät aivot ovat todenneet, ettemme tiedä edes mikä näkemämme ja kokemamme ns todellisuus on. On vain teorioita ja uusia lappaa tilalle.

Lyhyesti. Elämämme ja kuolemamme todellisuudet ovat täysin uskonvaraisia. Siksi Tossavaisenkin on turhaa pilkata joidenkin uskoa, hänen omansa on yhtä naurettava, jos heittäydemme pilkantekoon. Eli annetaan kunkin uskoa mitä lystää. Se oli viestini.

Ja mitä Tossavainen itse selitti niin hänen uskonsa mukaan tuikut sammuu kuollessa, koska mitään ei kuoleman jälkeen ole. Eli hänen oma uskonsa sammuttaa valot Tossavaisen lähtiessä. Minulle ok enkä moiti, koska näin uskoo.

Jani Kuusela

Lainaan viisaita sanoja: " Älä mieti sitä kuinka kauan elät, pohdi sitä, kuinka kauan tulet olemaan kuollut"

Ehkä sitä kautta saat yhteyden henkeesi, jonka rajat eivät ole ajan- ja paikan kokemisessa.

Jani Kuusela

Saivartelua. JEESUS on Kristus.

"Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa, 23. mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan; 51. Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, 52. yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa"

Totta tuo hänen tulemuksensa tietää Jumala yksin, "jokainen vuorollaan" kokee sen kuinka Kristus murtautuu läpi, eikä tämä enää elä, vaan Kristus elää hänessä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kuinka te voitte uskoa tuollaiseen soopaan.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #6

En minä uskokaan. Ei "minä" usko. Kun oma hautasi aukeaa, ymmärrät. Enkä tarkoita nyt mullan alta, vaan alitajuntasi kalliohauta.

Juha Hämäläinen

Jessejä on melkein jokaisessa mielipuolisuuslaitoksessa joka kolkassa maailmassa eli kun hän tulee me lääkitään ukko "terveeksi" ja siksi taivaaseen on asennettu pyöröovi!

Jani Kuusela

Päin vastoin kun sisäinen Kristus nousee, ihmisen psyyke kokee sellaisen järistyksen, että osa sekoaa. Psykoosi se lopulta lienee kaikille, kun totuus murtautuu valheellisen psyykeen lävitse.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"kun totuus murtautuu valheellisen psyykeen lävitse."

Kenen "totuus"? Kristittyjen, muslimien? Hindujen kenties?

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #56

Totuus. Jos on valhe, on myös totuus. Aina on absoluuttinen totuus. Jos Jumalaa ei ole, se on totuus. On vain sattuman leikki ja tyhjyys, josta jostakin syystä kaikki sai alkunsa. Jos on jonkinlainen Jumala tai Luoja tai Energia, joka on kaiken liikkeellepanija, sekin on totuus. Viimeistään kun kuolema koittaa, jokaiselle meistä, selviää yksi totuus. MITÄ KUOLEMAN JÄLKEEN.

Jani Kuusela

On eri asia olla egotripillä ja väittää olevansa Jeesus tai kuka hyvänsä kuin se, että todellinen "minäsi" murtaa suojakuoresi. Ja sinä havahdut - heräät kuolonunestasi - et enää sinä vaan Kristus sinussa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä luulen että Jeesus ei tule tänne maan päälle toista kertaa. Saihanhän täällä melko tylyn kohtelun. Enkä usko että hänellä kovin kivaa on Isänsä luona. Isä, joka kehui olevansa kaikkivaltias, antoi poikansa roomalaisten tapettavaksi. Luulen että paikka jossa Jeesusta ei vainota on Luciferin valtakunta? Ehkä hän on jo muuttanut sinne, ainakin maailmanmeno vaikuttaa siltä?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Salmin väestöstä suurin osa oli ortodokseja, ja he kuuluivat kolmeen eri seurakuntaan. Suurin osa Salmin kunnasta kuului Salmin ortodoksiseen seurakuntaan. Ylä- ja Ala-Uuksun kylät kuuluivat Pitkärannan ortodoksiseen seurakuntaan. Mantsinsaari, Uuksalonpää ja Lunkulansaaren länsiosat muodostivat Mantsinsaaren ortodoksisen seurakunnan.[3] Salmin ortodoksinen seurakunta (pogosta) mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1500."

Leo Mirala ei voi muistaa luovutetun Salmin ortodoksien oppia tai olosuhteita.
Mutta täysin vieras et varmasti ole Salmin pääseurakunnan edustamalle opille.

Vastaako #10 kommenttisi oppimääritelmä salmilaista ortodoksista perinnettä?

Ortodoksisten isien opetus on lähtöisin alkuseurakunnan ajoilta, tietääkseni.

Jani Kuusela

Ei totisesti tule muutoin kuin sisäisen prosessin kautta jokaisessa meissä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Leo Mirala: "Luulen että paikka jossa Jeesusta ei vainota on Luciferin valtakunta?
Ehkä hän on jo muuttanut sinne, ainakin maailmanmeno vaikuttaa siltä?"

Vielä toistamiseen haluan kysyä Leolta, että oliko tuon kaltainen uskonsuunta laajemminkin vallalla luovutetun Karjalan Salmen pitäjän ortodoksien keskuudessa? Olet varmasti selvillä asiasta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Anteeksi vastaukseni viipyi, oli maallisia asioita.
Käsitykseni mukaan ortodoksisuus Karjalassa oli jotain muuta mitä tässä haluat tuoda esiin. Minä koen että ortodoksisuus on jotain syvää, koko universumia koskeva sieluntila, siinä ei tarvita kiihkouskovaisten pykäliä Jeesuksen tulemisiin tai uskovaisten taivaaseen tempaamisineen. Se on aivan muuta, hyvin yksinkertaista. Teistä ns. uskovaisista tulee mieleen porukka joka haluaa tapella, siinä etsitään pykäliä joilla voidaan toinen tuomita. Tästä tuli liian suuri kiusaus, siksi yritin esittää esittää vastalauseeni itsensä ylentäjille.

Olipa kerran Mantsinsaaressa pappi josta ei jostain syystä tykätty, hän itsekin vaistosi suhtautumisen. Kerran sitten pappi näkee miten miesjoukko lähestyy häntä halot ja seipäät käsissä. Silloin pappi hoksaa ja juoksee rantaan ja lykkää rantapusikkoon piilottamansa veneen vesille. Miesjoukko jää rannalle seuraamaan hänen soutamistaan kohti Valamoa.

Soutelu kesti tuulen suunnasta riippuen päivän. Siinä oli sielunpaimenella hyvää aikaa mietiskellä mikä meni pieleen, tuliko puhuttua liikaa synnistä tai oliko jotkut kanonin kohdat jääneet häneltä oppimatta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #45

Oho, olipa yllättävä vastaus/vastalause. Tuota pitää pureksia hieman tarkemmin.

Kiitos joka tapauksessa mielenkiintoisesta näkökulmasta!

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #45

"Käsitykseni mukaan ortodoksisuus Karjalassa oli jotain muuta mitä tässä haluat tuoda esiin."

Nythän on niin, että minä kysyin sinulta Salmin ortodoksisuudesta, koska olet siltä seudulta kotoisin. Itse olen länsirannikolta. Siksi kysyin nimenomaan sinun käsitystäsi; olethan tavallaan paikallisen väestön edustaja.

Olit jo yllä suorasukaisesti olettanut, "että paikka jossa Jeesusta ei vainota on Luciferin valtakunta? Ehkä hän on jo muuttanut sinne, ainakin maailmanmeno vaikuttaa siltä?"

Et antanut kovin rauhanomaista tai suvaitsevaista kuvaa asenteestasi "salmilaiseen ortodoksisuuteen", etkä myöskään vastannut, onko Jeesus todella mielestäsi Luciferin valtakunnassa

Niin, kommenttisi viittaa vahvasti ateismiin, vieläpä sen väkivaltaiseen suuntaukseen, jossa synti ja seipäät ovat "oikean uskon" tunnusmerkkeinä.

Seipäitä teroitellessasi voit samalla pohtia, missä ovat tuomitsijat ja tappajat.
Rauhallista ja sovinnollista illan jatkoa Leolle, mielellään ilman Mantsin seipäitä! ;)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Hän tulee silloin, kun egosi on tullut tiensä päähän."

"kun sisäinen Kristus nousee, ihmisen psyyke kokee sellaisen järistyksen, että osa sekoaa. Psykoosi se lopulta lienee kaikille, kun totuus murtautuu valheellisen psyykeen lävitse."

Oman psykoosini voin hyvin ymmärtää. Olisihan se jonkinmoinen sokki, jos Jeesus möyrisi sisikunnastani luomakunnan kiusaksi. Ja ymmärrän hyvin, että tuollainen voi tapahtua, jos vain satun elämään tuohon tulemiseen saakka.

Sitä minä en vain ymmärrä, miten mummovainaan läpi Jeesus kurottuisi saaden mummovainaan vielä psykoottiseksi.

Jani Kuusela

Kyllä se on tapahtunut jo mummovainaan kohdalla silloin kun hän on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Siinä kohtaa, kun ajan ja paikantaju lopullisesti sammuvat.

Jani Kuusela

Olen nähnyt hautausurakointini aikana pitkälti yli tuhat ruumista mukaanlukien oman naisystäväni, jonka löysin elokuisena aamuna vierestäni kuolleena. Ei heistä yksikään enää nouse tänne enää mullasta tahi tuhkasta ruumiillisesti. Ei hengellä ole lihaa eikä luita. Ei hengellä ole enää ajan- ja paikantajua. Mutta kun ihminen siirtyy ajasta ikuisuuteen, se osa, joka on elänyt turvautuen ajan- ja paikantajuun, ajautuu kuolemanpyörään. Ruumis ja sen mukana mieli eivät ole ikuisia. Mutta elämä on.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Ruumis ja sen mukana mieli eivät ole ikuisia. Mutta elämä on."

Mihin tämä väite oikein perustuu?

Olli Utriainen

Ei sellainen (pipilian satu-jeesus), jota ei ole koskaan ollutkaan, voi takaisinkaan tulla.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Freud totesi aikanaan, jotta uskonnot syntyvät kuolemanpelosta.

Jani Kuusela

Ja Jung osoitti, että meillä on kollektiivinen piilotajunta. Syvin meissä on yhtä. Ja tuo syvin on Kristus meissä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä en ainakaan jaksa mitään kuoleman jälkeistä elämää, mulle riittää tää taivallus.

Kun valot sammuu, niin ihan hyvä juttu.

Paljon parempia satukirjoja kuin raamattu on kyllä saatavilla, suosittelen Grimmin satuja.

Jani Kuusela

Ei ole kysymys saduista tai satukirjoista vaan itsensä syvällisestä tutkimisesta. Totuuden esiin kasvamisesta itsestä. Syvimmästä itsestä.

Jani Kuusela

Ja hyvä uutinen on Se, että sinä et elä ikuisesti. Mutta syvin meissä elää jo nyt ikuisuudessa - tässä ja nyt. Jokaisessa on tuo ikuinen henki, johon emme ole samaistuneet "minänä" tai itsenä. Siihen voi olla syntynyt yhteys tai sitten ei. Mutta lopulta kun tämä ruumis kuolee ja kuopataan, henki jatkaa matkaansa siellä mihin ajan- ja paikantaju ei yletä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kyllä Raamattu meille aivan yksiselitteisesti ilmoittaa Jeesuksen tulevan takaisin.

Eikä Hänen tulemuksessaan ole kysymys mistään blogistin kuvaamasta henkimaailman 'sisäisestä prosessista', eipä todella. Kyseessä on erittäin konkreettinen ja aisteilla havaittava tapahtuma.

"Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte Hänen taivaaseen menevän." Apt. 1:11

"Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus." Matt.24:27
"Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella." Matt.24:30

"Katso, Hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä Hänet, niidenkin, jotka Hänet lävistivät, ja kaikki maan sukukunnat vaikeroitsevat Hänen tullessansa. Totisesti, amen." Ilmestyskirja 1:7

Olli Utriainen

Höpöä. Sen lisäksi, että raamatun jeesus on satuolento, lupasi palata aikalaistensa vielä eläessä. Matt. 16:28, 23:36, 24:34

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jeesuksen sanat Matteuksen evankeliumin mukaan voi helposti ymmärtää väärin.

En ala jakeiden sisällöstä tässä vääntämään. Varsinkaan siksi se ei ole tarpeellista tai hyödyllistä, koska olet asettautunut sellaiseen vastahankaan, jonka purkaminen ei ainakaan minulle ole mahdollista.

Olli Utriainen Vastaus kommenttiin #38

Olipa yllätys: kun raamatusta selvästi löytyy jakeita, jotka osoittavat uskovaisen olevan väärässä, niin asia käännetään niin, että jakeet muka ymmärretään väärin. :D
Satuolento jeesus "sanoo": " Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat. "
Vikas mielikuvitus tai olematon lukemisen ymmärtäminen kyseessä, jos parin tuhannen vuoden päästä vielä odottelee.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #38

En ala jakeiden sisällöstä tässä vääntämään.
......

Ei todellakaan kannata jos ei pysty selittämään asiaa edes itselleen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei ole mitään syytä olettaa etteikö Jeesus olisi elänyt.

Jani Kuusela

Kristuksen ilmestyminen hänen omiinsa Hänen tulemuksessaan on yksi Paavalin ydinopetuksista lähtien hänen omasta kokemuksestaan, jossa hän kuoli Aadamissa ja tehtiin eläväksi Kristuksessa (Gal. 2:20). Hän sanoo, ettemme nuku kuolemaan, vaan jokainen tehdään vuorollaan eläväksi Kristuksessa hänen tulemuksessaan. Kristus meissä on kirkkauden toivo. Samoin hän sanoo, että sinä päivänä kun hän tulee Hän (Kristus) on oleva ihmeteltävä jokaisessa uskovassa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Paavalin opetuksen mukaan Kristuksen tulee saada muotoa meissä. Meidän tulee muuttua Hänen kuvansa kaltaiseksi. Gal.4:19, 2.Kor.3:18.
Kristuksen muoto tai muutos Hänen kuvansa kaltaiseksi EI voi tapahtua, ellemme aidosti halua olla kuuliaisia Jumalan tahdolle omassa elämässämme.

Myös Johannes Kastaja kertoo sen, mistä tässä on kysymys: "Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä". Joh.3:30.

Mainitsemasi Gal.2:20 jae kertoo siitä, miten Paavali koki oman elämänsä Jeesuksen kuuliaisena opetuslapsena. Paavali oli päättäväisesti kieltänyt oman itsekkään tahtonsa ja pystyi siksi sanomaan, että Kristus Jeesus eli ja hallitsi hänen omassa sisimmässään. Luuk.9:23.

Sitä ihmettä on turha odottaa, että Kristus tulemuksessaan asettuisi niiden ihmisten sydämiin ja sieluihin, jotka ovat tylysti Hänelle "viitanneet kintaallaan" omina elinpäivinään. Lähtömme hetkellä kaikki on auttamatta myöhäistä. Lyhyen elämämme aikana on uskonratkaisut tehtävä. "NYT on pelastuksen päivä" kirjoittaa Paavali.

M.Nykänen: "Elämä on ihmisen parasta aikaa." Niin on. Mutta se on myös ratkaisujen aikaa.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #37

"Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi, sillä millä tuomiolla tuomitset toisen, tuomitset itsesi"

Kadotustuomion lausuminen kellekään ei ole Kristuksen opin mukaista. Mikä sinä olet tietämään, millaista uskoa tai Jumalan valintaa kukin sisimmässään kantaa?

Oletko nähnyt monta kuolevaa tai kuollutta? Oletko sataprosenttisen varma ettei Kristuksen sovitustyö riitä myös heille, jotka mielestäsi ovat kadotukseen menossa? Katsos kun omien tekojen tai edes valintojen kautta emme pelastu. Ainoastaan Kristuksen sovitustyön ansiosta. Moni kerskaa uskon ratkaisullaan. Ansio sekin. Omavanhurskautta. Mutta pelastus tulee yksin armosta. Ja eikös ne pellolla koko päivän töitä paiskineet olleet juuri niitä jotka viime hetkillä palkatuista napisivat, kun saman palkan saivat.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #40

Missä olen ketään kadotukseen tuominnut tai jonkun inehmon uskoa arvioinut?

Jumalan sana on niin ja aamen, enkä minä sinulle Jani-hyvä sitä aio vesittää.

On viisainta ja turvallisinta uskoa Jumalan sana juuri niin kuin sen on kirjoitettu:

"Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät." Matt.7:13-14.

"Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon." Matt.7:21

Ja pane merkille Jani, että en tässäkään ketään tuomitse. Selvää ja puhdasta Jumalan sanaa suoraan vuorisaarnasta siteeraan ja se sinun tulisi kestää. Ainakin toivon sinun kestävän.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #41

Huomaa, että he, jotka eivät päässeet valtakuntaan, sanoivat Jeesukselle: "Herra, Herra". Liekö sitten juuri niitä ulkokullattuja, omaan uskon ratkaisuunsa tai muihin tekoihin turvautuvia, jotka mielellään sormella osoittavat niitä, jotka eivät mahdu heidän näkemykseensä pelastetuista?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #49

Jeesus kertoo asian selkokielellä: "se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon."

Siinä se edellytys on pääsylle taivasten valtakuntaan; saithan luettua Jeesuksen sanat.
Ei ole millään tavalla kysymys sinun tai minun tai kenenkään muun 'näkemyksistä'.

Siinä määrin tulisi osoittaa nöyryyttä, että suostuu lukemaan Jeesuksen selvät sanat.
Omilla mielipiteillä ei ole arvoa. Jumalan sanaa ne eivät pysty tyhjäksi tekemään.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #51

20. Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,
21. eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä".

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #51

#51

Siinä määrin tulisi osoittaa nöyryyttä, että suostuu lukemaan Jeesuksen selvät sanat.
Omilla mielipiteillä ei ole arvoa. Jumalan sanaa ne eivät pysty tyhjäksi tekemään.
........

Olen melkoisen varma, että et sinäkään suostu lukemaan Jumalan selviä sanoja niin kuin ne on kirjoitettu.

Matt. 5:18

Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.

Täältä voit tarkistaa elätkö Jumalan lakien mukaan.

http://www.laverdaduniversal.org/613mitzvot.html

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kysymys uskovaisille. Miksi te uskotte johonkin taivasten paratiisiin ja ikuiseen elämään. Miksi elämä muka jatkuu kuoleman jälkeen. Eihän sille ole mitään perusteita. Me olemme syntyneet kerran elämään, ja kun sitten aika jättää niin se oli siinä. Miksi se sitten jatkuu jossain miljoonia vuosia. Eihän tässä ole mitään järkeä uskoa niin.

Niinhän kaikki kasvit ja puutkin maatuvat aikanaan, tuskin alkavat kasvaa uudestaan jossain paratiisissa. Sama juttu eläinkunnalle.

Kertokaa missä se paratiisi tuolla taivaassa on. Avaruutta on tutkittu kymmenien ja satojen valovuosien päähän, eikä sitä paratiisia ole missään havaittu.
Eikö tämä asia jo todista, että ei sinne taivaaseen mennä. Taivaskuvitelma on ajoilta jolloin ei tiedetty mitään avaruudesta. On vaan alettu kuvittelemaan, että sinne sitä sitten mennään.

Jani Kuusela

Mitä silmät ei nää sen sydän ymmärtää, sanoo lauluntekijä. Ei tämä kummemmaksi muutu väittelemällä. Jospa sitten on niin, että toiset ovat sikäli kadotuksen lapsia, että katoavat kuoleman jälkeen olemattomaksi. Toiset vaan tietävät että sisimmässä on ikuisuus ja elämän henki.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ei tässä väitellä tarvitse. Mtta kun esitän konkreettisia kysymyksiä, niin eipä vastauksia niihin saa. Todistaa jälleen sen , että kaikki on vaan jotain toteutumatonta unelmahöttöä johon lapsenomaisesti uskotte.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kerro hyvä mies, että mitä sinä teet siellä paratiisissa jossa elät ikuisesti, siis miljoonia vuosia. Ja missä se paratiisi on, kerro hiukan siitä.

Voit olla varma, että me kaikki olemme kadotuksen lapsia ja on vain tämä yksi elämä ja sillä sipuli.

Jani Kuusela

Ei ikuisuus ole miljoonia tai miljardeja vuosia. Ikuisuudella ei ole alkua eikä loppua. Se ei ole "pitkään kestävä aika". Ei järki ymmärrä ikuisuutta. Ainoa keino oivaltaa ikuisuus, on oivaltaa "tämä hetki ". Suosittelen vaikkapa meditaatiota.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Tämäon taas sitä sanahelinää, jota uskovaiset käyttävät. Uskontunnustuksessa sanotaan aivan selvästi että uskon iankaikkiseen elämään. Eikö tämä ole selvästi sanottu, siis iankaikkiseen elämään. Siis elämään joka ei pääty milloinkaan.

Miten sinä voit elää miljoonia vuosia, eikö se nyt ole ihan puppua. Kyllä tämä kyseenalaistaa koko uskonnon mielekkyyden.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Jos Jeesus tulee uudestaan, se jälleen ristiinnaulitaan. Papit huutaa kuoroinensa: "Käännetään ja kaulitaan!"

- Juice Leskinen

Juice Leskinen Grand Slam Kuinka Jumalaa pilkataan (lyrics)

Pilkkaanko Jumalaa vaiko jumalankuvaa? Siinäpä kysymys.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Tähän loppuun sopii, että kuvitelmat kuoleman jälkeisestä ikuisesta elämästä on niin perusteellisesti soopaa kuin vain voi olla. Amen.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ja minkäänlaista näyttöä tai evidenssiä ei Tossavaisella ole esittää uskomuksensa tueksi.

Vai onko?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Miten sinä Markku kehtaat tällaista esittää? Sinä ja monet muut ns. uskovaiset Raamattuun vedoten väittävät sitä ja tätä, muun muassa että taivas on olemassa. Se on puhtaasti uskon asia, sitä ei voi todistaa.

Sinunhan pitää esittää todisteet että sellainen on todella olemassa.
Eihän Tossavainen tai minä voi esittää mitään todisteita että sellaisia paratiiseja ei ole. Voi olla tai ei ole, mistä hitosta sen voi tietää. Jos on niin väitteen esittäjän pitää esittää todisteet.

Luulin aiemmin että vain putinistit vääristelyissään vaativat meitä todistamaan tällaista!

Jos minä väitän että keskellä Saharaa on kilometrin korkuinen kultainen torni, niin eikö nimenomaan minun pidä väite jotenkin todistaa oikeaksi. En minä sano että epäilijän pitää todistaa että sellaista ei ole. Voihan sellainen olla tai ei, kuka sitä tietää.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Olet varmaan huomannut, miten Juha Hämäläinen ja ehkä joku toinenkin tässä blogissa korostaa näiden olevan täysin uskonvaraisia asioita. Olen heidän kanssaan samaa mieltä.

Mitä se merkitsee?

Se merkitsee sitä, että minä en voi sinulle inhimillisen päättelykyvyn (tai heinäntekojärjen) tasolla todistaa hengellisten oppien tai käsitteiden todellisuutta.
Yhtä vähän voi Mirala tai Tossavainen tai kukaan muu esittää tieteellistä näyttöä sille, että Jumalan sana olisi 'soopaa' kuten Tossavainen uhoaa.

Uskonasiat ovat nimenomaan Uskon Asioita. Mutta siinä on vakavuus, että pelastavaa uskoa on vain yksi (1) ainoa: usko Herraan Jeesukseen. Ja sekin rajaus on uskon asia. Lopulta sinä päätät ja me jokainen päätämme itse, mihin me haluamme uskoa. Sekin on erittäin vakava asia.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Tuossa alla Miralalta löytyy myös minun puolesta vastaus todistamiseen. Miten minäkään voin todistaa sellaista mitä ei kertakaikkiaan ole olemassa.
Kysyn Marttilalta, että missä se taivasten paratiisi on, kun sitä avaruustutkijat eivät ole havainneet.
Selitä myös miten se henki taas siellä paratiisissa muuttuu samaksi persoonaksi jollainen olit maan päällä.
Ja miten se henki löytää satojen valovuosien päässä olevaan paratiisiin.
Kyllä jos näitä asioita vähänkin miettii, niin ei tarvitse olla ruudinkeksijä kun ymmärtäää kaiken olevan mielikuitusta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen,
joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on
ja että Hän palkitsee ne, jotka Häntä etsivät."

Ruudinkeksijän kykyjä ei tarvita myöskään yllä olevan ymmärtämiseen, eihän.
Usko on Jumalan lahja ihmiselle, joka Hänen tykönsä tulee pelastusta etsien.
Kukaan ei voi pakolla uskoa toiseen painaa. Jumala voi, mutta sitä Hän ei tee.

Siis, minun on täysin turha yrittää synnyttää sinussa uskoa yhtään mihinkään.
Yritys olisi yhtä turha kuin yrittää saada tapulin vaivaisukkoa kävelemään.

Annetaan avaruustutkijoiden näperrellä hiekkalaatikoillaan. Jumalan valtasuuruutta he eivät löydä tutkimuksillaan, ELLEIVÄT tule nöyriksi ja lapsen kaltaisiksi totuutta etsiessään. Tekee varmasti kipeää, mutta näin Sanassa sanotaan:

"Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan." Matteuksen evankeliumi 18:3

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #70

Kirjoitat melko viisaasti näin:
"Siis, minun on täysin turha yrittää synnyttää sinussa uskoa yhtään mihinkään.
Yritys olisi yhtä turha kuin yrittää saada tapulin vaivaisukkoa kävelemään."

Mutta mistä ihmeestä olet saanut päähäsi että sinulla on totuus hallussa ja juuri sinun pitää yrittää saada taottua Tossavaisen ja minun päähän sitä totuutta? Eikö asia ole Ylemmän tahon ja meidän piruparkojen välinen asia? Ilmeisesti ISIS-taistelijatkin ajattelevat samoin, teillä on jumalallinen oikeus lyödä koska uskotte olevanne oikeassa.

Sinä kuvittelet olevasi meidän yläpuolella ja meitä parempi ihminen, se on harhaluulo. Eikö siella Sanassakin ole mainintoja nöyryydestä?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #71

Ei ole kysymys kenenkään paremmuudesta. Ja nöyryyttä olemme korostaneet kilvan.

Kysymys on siitä, että Jumala on pannut meihin ihmisiin tietoisuuden iankaikkisuudesta ja Jumalan olemassaolosta. Yksikään ihminen ei voi kiistää sitä tietoisuutta sisimmässään.

Emme pääse totuutta karkuun, ei kukaan meistä. Pakoon voi yrittää juosta; kiinni jää kuitenkin:

"Sillä kirjoitettu on: 'Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, minun edessäni pitää jokaisen polven notkistuman ja jokaisen kielen ylistämän Jumalaa'.
Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme." Room.14:11-12

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #72

Täällä on Tossavainen, joka ei tee tiliä Jumalalle. Firman papereita kyllä vein tilitoimistoon, kuten joka kuukausi pitää tehdä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #73

Eihän Tossavaisen eikä meidän muidenkaan kunnon ihmisten tarvii tehdä tiliä yläkertaan eikä kysellä lupia tai anella. Jumalahan tietää kaiken muutenkin.

Näiden pykäläuskovaisten pitää kerätä pisteitä ja osoittaa kaikin tavoin miten hyviä ja nöyriä he ovat.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Varmaankin samalla tavalla kuin Elvis.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset