Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Aktivoiko aktiivimalli "nukkuvat" uurnille?

Niin sanottu "nukkuvien puolue" on ylivoimaisesti suurin puolue Suomessa. Äänestysprosentti on korkeimmillaan 70 %, joten nukkuvat "voittavat" joka vaaleissa jättikannatuksellaan. Voi olla, että nykyinen politiikka, herättelee nukkuvia. Veikkaan, että nukkuvissa on paljon syrjäytyneitä, työttömiä, päihdeongelmaisia, ja muutenkin yhteiskunnasta vieraantuneita ihmisiä. Nyt kun heidän tilannettaan kiristetään aktiivimallilla, se voi aktivoida heidät myös uurnille. Toivottavasti näin myös käy. Nukkuvat, eli ne 30%, jotka eivät yleensä aktivoidu äänestämään, saattavat tarjota meille todellisen "jytkyn". Toivottavasti näin kävisi jo presidentinvaaleissa. Olisi mielenkiintoista nähdä tulos, kun äänestysprosentti oli 100%.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Olisi mielenkiintoista nähdä tulos, kun äänestysprosentti olisi 100%."

Silloin eläisimme Trumpia vapaasti siteeraten jossain "paskastaniassa," jossa valtiollinen poliisi valvoo, että äänestät oikein.

Jos Niinistön gallup-lukuihin olisi uskominen, niin paskastania on lähempänä meitä kuin arvaammekaan.

Käyttäjän harrimakipetaja kuva
Harri Mäki-Petäjä

Jani Kuusela. Kiitos sinulle hyvästä ja ajankohtaisesta kirjoituksesta.

Tässä hieman lisätietoa:
HE 124/2017 vp:n kumoamiseksi on tehty kaksi kansalaisaloitetta. Ensimmäinen aloite löytyy tästä linkistä https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730. Toinen aloite – nimeltään "Aidosti palkitseva aktiivimalli" – on tässä linkissä https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810.

Otetaan tavoitteeksi, että ensimmäiseen aloitteeseen saadaan 200 000 allekirjoitusta, ja tuohon toiseen vaaditut 50 000 allekirjoitusta. Olen allekirjoittanut molemmat edellä mainitut aloitteet. Hyvä olisi, jos mahdollisimman moni allekirjoittaisi molemmat aloitteet.

Tämä toinen kansalaisaloite ei kilpaile yli 124 000 allekirjoitusta keränneen kansalaisaloitteen kanssa, vaan uusi aloite nimenomaan tukee ja täydentää tuota aikaisempaa aloitetta ottamalla mukaan vapaaehtoistyön antamat mahdollisuudet.

HE 124/2017 vp:n päälle pitää laittaa kumoamispainetta kahden aloitteen voimalla, varsinkin kun ministeri jo valmistelee seuraavaa mallia mallia, jossa työttömät velvoitettaisiin työnhakuun karenssin uhalla. Seuraavassa mallissa työttömyysetuuden saaminen edellyttäisi lähtökohtaisesti, että työnhakija hakee työttömänä ollessaan keskimäärin vähintään yhtä työpaikkaa viikossa.

Pekka Pylkkönen

Suomi on jo lähellä maata joka on tehty vain työttömien, narkkarien ja feministien ehdoilla. Tavan duunarille tämä maa on aivan liian vasemmalla. Juopot juo duunarin rahat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset