Elokuun viimeinen päivä ja aivan tavalliset hautajaiset Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

Nokia myi logiikkansa halvalla

Ajatelkaapa, että Nokia oli aina ensimmäisistä älypuhelimista (Nokia communicator) saakka  johtava puhelinten ja niiden logiikkojen, eli nykyisin käyttöjärjestelmien, kehittäjä ja valmistaja. Kaikki muut seurasivat perässä. Kaikki, niin Samsungin puhelinteollisuus kuin Windowsin käyttöjärjestelmäkin, perustuu periaatteessa ja käytännössä samalle suomalaiselle logiikalle.

Kaikki on rakentunut Nokia 1110:n käyttöjärjestelmäalustalle. Sen alustan Nokia nyt myi amerikkalaisille. Microsoft sai kaikki Nokian patentit aina siihen saakka, kun Nokia oli ensimmäinen yritys, joka esitteli maailman ensimmäisen kannettavan NMT-autopuhelimen - ja myös siihen saakka kun Nokia esitteli ensimmäisenä maailmassa tuotantovalmiin digitaalisen GSM-puhelimen. Maailman ensimmäinen GSM-puhelu soitettiin Nokian Radiolinjalle toimittamassa verkossa. Lähti muuten multilogiikka halvalla.

http://www.tekniikkatalous.fi/ict/kaikkien+aikojen+myydyimmat+puhelimet+...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa totesi tänään TV:ssä että oli hyvä kun puhelimista päästiin eroon, niistä olisi ollut kuulemma työtä. Sama varman Suomen hallituksella aikoinaan Sonerasta, Postipankista, Rautaruukista, Outokummusta, kaivoksista, ynnä muusta työstä.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

Jep ja työtä oli Osuuskaupasta ja Elannosta.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

Nokia toi matkapuhelimiin merkittäviä viestintäkanavia kuten tekstiviestit. Suomalainen keksintö siis. Maailman ensimmäisen puhelun kuluttajille avatussa GSM-verkossa soitti valtioneuvos Harri Holkeri. Ilmeisesti Nokian kova ydin, eli digitaalisen verkon puoli on vielä myymättä. Hyvä niin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset